Mmmm, in het verlengde van mijn hobby BBQ, roken en drogen nu ook mijn pijlen gezet op fermenteren.. Was al bezig met wat yoghurt maar kreeg vandaag het boek "Over Rot" binnen van meneer Wateetons waar ik al een workshop worsten draaien had gedaan en ik heb nieuwe inspiratie..
Door de jetlag van mijn reis was ik vroeg wakker en ben eerst verse chorizo gaan draaien..
Die ben ik later vandaag gaan roken en afgrillen en heb ik verwerkt in een maaltijd met bonen, guacamole, groene salade en stokbrood..
Ondertussen met het nieuwe boek aan de slag en heb ik wat potten klaargemaakt wat uiteindelijk gefermenteerde augurk/paprika moet worden..
We zullen over een week weten of dit experiment is gelukt.. Tussendoor een pot gevuld met melk, stremsel en Skyr cultuur. Die yoghurt maak ik al een tijdje en is hier in het gezin zo populair dat ik inmiddels een 3 liter pot heb gekocht..
Hele bezig dag dus. Maar met name omdat ik vecht om wakker te blijven met de jetlag en dus het beste maar in de keuken kan staan