Bossman

Ervaring met Minoxidil

Discussie in 'Baarden informatie' gestart door Gwaihir, 5 apr 2019.

 1. Gwaihir

  Gwaihir Stoppelbaard

  Hallo baarden,

  Ik heb altijd al wat moeite gehad met ´t groeien van een baard - het schoot niet op -

  Toen ik dertig was had ik het toch wel een beetje gezien met al dat wachten. Ik had van anderen gehoord dat Minox ze had geholpen, dus ik dacht: why not.

  In Juni deed ik een poging met een normale hoeveelheid (2 x 1ml per dag word aangeraden) en kreeg een hele hoop bijwerkingen, waardoor ik maar weer besloot te stoppen. Hoofdpijn en een te lage bloeddruk onder andere.

  In November besloot ik een tweede poging te wagen met een hele lage dosis - een kwart van de aangeraden 2ml. Dit keer had ik geen bijwerkingen, dus ik hield vol. Na 2 maanden begon ik een leger kleine haartjes te zien.

  Hierbij een paar foto´s die de voortgang goed laten zien:

  Januari
  [​IMG]

  Maart
  [​IMG]

  April
  [​IMG]

  Tevens zou ik graag een aantal argumenten willen adresseren die ik vaak hoor...

  - Dat Minoxidil slechts tijdelijk functioneert

  Het product zorgt voor een toename van de bloedsomloop onder de huid. De haarzakjes kunnen zich hierdoor beter ontwikkelen. Het is niet zo dat er gelijk permanente haren ontstaan: de haren gaan door een aantal "fases" waarin ze nog niet permanent zijn, en ook uitvallen.

  Er zijn veel mannen die het opgeven voordat de haren terminaal zijn. Echter zijn er ook veel mannen (bijvoorbeeld de YouTuber Urban Hussar) die niet opgeven en tot op vandaag rondlopen met prachtige haargroei. Een baard groeien vereist ook met Minoxidil een hoop geduld...

  - Dat het erg veel nadelinge bijwerkingen heeft

  Minoxidil is van origine ontwikkeld om de bloeddruk te verlagen, dus het kan zijn dat iemand met een lage bloeddruk (ik) bijwerkingen heeft zoals duizeligheid, hoofdpijn, hartkloppingen. Echter door de dosis omlaag te schroeven kunnen deze vermeden worden.

  Minoxidil kan wel zorgen voor een vermindere collageen-aanmaak, waardoor sommigen last krijgen van donkere kringen rond de ogen en een weinig gezond uiterlijk. Ik heb daar zelf geen last van, hoewel er wel mensen zijn die daarvoor extra vitaminen slikken en/of gebruik maken van een dermaroller (bevorderd aanmaak van collageen).

  Tot dusver!

  Ik ga met goede moed verder met de Minoxidil reis, mochten jullie interesse hebben zal ik het topic van tijd tot tijd updaten. Mocht je iets willen weten, vraag maar raak...

  Rowan
   
  Texman, Carlstein11 en ProfessorMelchior vinden dit leuk.
 2. zenn

  zenn Volle Baard

  'K vraag mij wel een paar dingen af;

  Wat nou als je stopt met het nemen van dat spul? Volgens deze website zou "Bij staken van de toediening stopt de nieuwe haargroei en keert het beeld van vóór de behandeling binnen 3–4 maanden terug." is dat zo? Vindt je de kans op bijwerkingen/verhoogd risico zoals vaataandoeningen of hartritmestoornissen het waard? :eek:

  Niet om je af te kraken ofzow, maar 'k vind het best wel ver gaan alleen om meer haargroei. :confused: Komt een beetje doping-achtig over. 'K zou dan zelf eerder alleen voor dermaroller, of behandelingen gaan die minder belastend op mijn lichaam zijn zoals bijvoorbeeld natuurlijke testosteron aanmaak door sporten. :oops:
   
  Gwaihir, Texman, Carlstein11 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 3. Gwaihir

  Gwaihir Stoppelbaard

  Ik begrijp je bedenkingen, die had ik zelf ook natuurlijk...

  Er zijn geen of weinig studies naar Minoxidil voor baardhaar, de website die je linkt gaat over hoofdhaar. Mannen gebruiken Minoxidil op hun hoofd omdat ze kaal worden - dat is genetisch - maar hetzelfde kaal worden is niet van toepassing op je baard. Ten minste, ik moet nog mannen zien die zogeheten "male pattern baldness" ervaren op hun gezicht in plaats van op hun hoofd...

  Dat wilt zeggen dat je het haar op je hoofd met Minoxidil eigenlijk constant aan het vervangen bent. Baardhaar werkt anders: je stimuleert de haarzakjes om zich te activeren en daarna blijft je baard... well... gewoon je baard. Daarnaast gebruik je Minoxidil voor je baard tijdelijk (6 maanden tot 2 jaar): mannen die hun hoofdhaar intact willen houden, gebruiken het permanent.

  Eigenlijk heb ik hetzelfde antwoord op hartritmestoornissen en vaataandoeningen. Er is geen aantoonbaar onderzoek dat Minoxidil voor baardgroei voor deze aandoeningen zou zorgen. De meerderheid van de mannen die ik zie (en die Minoxidil gebruiken) hebben hier geen last van.

  Gezien de minimale hoeveelheid Minoxidil die ik gebruik (1/4 van de aangeraden hoeveelheid) acht ik de kans héél klein dat ik last ga krijgen van bovenstaande en ben ik inderdaad bereid de gok te nemen.
   
 4. Hartenheer

  Hartenheer Volle Baard

  Als er echt middelen waren om de {baard} haren te laten groeien, waren er echt geen kale mensen meer geweest.
  Stop met die onzin, en laat gewoon groeien met wat je natuurlijk me gekregen hebt.
   
  Johannes, Gwaihir, Texman en 3 anderen vinden dit leuk.
 5. Gwaihir

  Gwaihir Stoppelbaard

  Ik heb de tijd genomen om eea toe te lichten Willem, en prima als anderen er anders over denken dan ik.
  Zoveel mannen, zoveel baarden zullen we dan maar zeggen.

  Ik sta achter mijn besluit. Het doel achter mijn topic was niet overtuigen, maar informeren.
   
  Texman, Carlstein11, zenn en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 6. Ardjan

  Ardjan Zware baard

  Maak niet uit hoe die baard er komt; als die maar komt! :D(Y) Voor de meesten is dat via de natuurlijke weg; maar sommige baarden hebben gewoon wat 'kunstmest' nodig! Nou, prima toch!?

  Ik moet zeggen @Gwaihir; als ik je foto's zo bekijk; indrukwekkend resultaat na 2-3 maanden! Minoxidil is niet zo mijn ding; heb het ook niet nodig, maar je 'studie' vind ik interessant! Ik blijf je volgen! :)>(Y)
  Succes; en blijf jezelf! (Y)
   
  Yainderidoo, Gwaihir, Texman en 2 anderen vinden dit leuk.
  Mijnbaard Woody Citrus Baardset
 7. Hartenheer

  Hartenheer Volle Baard

  Sorry, misschien komt het door mijn opleidingen dat ik zo denk.
   
 8. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Goed topic en zeker mee doorgaan @Gwaihir , want we zijn benieuwd naar je bevindingen en als je er baat bij hebt is het prima.

  Op persoonlijk vlak ben ik het met @Hartenheer eens, wat ik al in een eerder stadium op het Baardforum geventileerd heb en dat kan ik funderen.
  In 1988 was ik één van proefpersonen van Minoxidil, wat indertijd als een soort wondermiddel gezien werd voor kalende mannen. In het televisie-programma "Joosten & Jongbloed" heb ik met de ontwikkelaars een vrij lang item gehad, wat er in het kort op neerkwam, dat de neveneffecten zorgwekkend waren en het uiteindelijke resultaat van het middel verwaarloosbaar.
  Doe aan sport, eet gezond, verzorg je huid en je krijgt de baard, die je van nature hoort te hebben, maar ga je lichaam niet onnodig verzieken met chemische toevoegingen.
   
  Yainderidoo, Gwaihir, Texman en 3 anderen vinden dit leuk.
 9. Texman

  Texman Baardaap

  Ik heb totaal geen ervaring met dit soort producten dus ik kan er niet veel over zeggen. Wel dat ik het eens ben met onze Prof.
  We worden bedolven onder reclames die ons voorspiegelen hoe we er uit moeten zien met maar een doel het verkopen van cosmetische producten.
  Hoewel ik bij jou een indrukwekkend verschil zie in je baardgroei zou ik het zelf niet doen.
   
  Yainderidoo en Gwaihir vinden dit leuk.
 10. Gwaihir

  Gwaihir Stoppelbaard

  Uiteraard, ik denk ook dat de vraagtekens gegrond zijn. Voor mij is het een overweging: voel ik me goed, hoeveel gebruik ik.
  Maar ook: hoe lang ga ik er mee door, en wanneer word het tijd om te stoppen.

  De hoeveelheid die ik gebruik maakt dat ik er wel even tegen aan durf te gaan, maar na een bepaalde tijd stop ik er ook weer mee. Het is de vraag of de resultaten blijvend zijn, maar ik ben van plan om het bij te houden, dus we zullen het vanzelf zien...

  Het advies gezond eten, gezond leven blijf ik sowieso opvolgen - couchpotato lifestyle word ik niet echt vrolijk van.
  Bedankt voor alle reacties en ik zal zo nu en dan eens een update posten!
   
  zenn, Yainderidoo, Ardjan en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 11. Cowboy

  Cowboy Moderator Staff Oerbaard

  Ik hou het bij natuurlijke verzorgingsproducten en blijf zo ver mogelijk weg van chemische troep :rolleyes:

  Wat er groeit zit in je genen, niet in één of ander flesje of pilletje :)>
   
 12. mint400

  mint400 Stoppelbaard

  Minoxidil is een wonderlijk middel maar geen wondermiddel, althans niet voor mij.
  Ik ben bezig met mijn tweede sessie Minoxidil (nu alweer zo'n 7,5 maand op weg), want over de resultaten van de eerste sessie was ik nog niet tevreden. De eerste sessie was middels een magistrale bereiding door de apotheek (op doktersrecept) en de tweede sessie, welke ik enkele maanden later begon, via Regaine foam uit Duitsland. Laatstgenoemde is een populaire variant.

  Ik ben nooit heel erg tevreden geweest met mijn baardhaar, dat wil zeggen, ik heb een snor (niet connecting helaas), subtiele soulpatch, haar op de kin doorlopend naar het bovenste gedeelte van de hals - op die plekken is er een hoge dichtheid haar, daar is niks mis mee. Bakkerbaarden zijn aanwezig maar dunbevolkt en op de rest van de baardregio vind je enkele verdwaalde haren. Door de grote hoeveelheid 'kale' plakken scheer ik altijd alles zo'n 1mm, dan vallen de plekken minder op. Heb ik altijd jammer gevonden.

  Ik heb een aantal jaar terug overwogen om een gedeeltelijke baardtransplantatie te nemen, maar eerlijk gezegd vond en vind ik dat veel te ver gaan, voor mij persoonlijk.

  Enter Minoxidil. Ik ben over het algemeen heel erg sceptisch wat betreft smeersels, middeltjes, crempjes etcetera, zo ook over Minoxidil. Toch heb ik het een kans gegeven. Er is online genoeg info te vinden over Minoxidil (inclusief heel veel 'bro' science) dus ik skip gelijk naar mijn persoonlijke ervaring.

  Na een aantal maanden(!) Minoxidil smeren volgens de gebruiksaanwijzing verschijnen er haren op plekken in de baardregio waar nooit eerder haartjes te zien waren. Ze beginnen dun en lichtgekleurd en worden op een gegeven moment dikker en donkergekleurd. En zoals, Gwaihir beschrijft, zou het zo moeten zijn dat deze blijven en niet uitvallen na stoppen van het gebruiken. Het proces is echter erg, erg traag en de haren verschijnen soms best random.
  Er is resultaat, maar het is niet overweldigend. Ik denk dat het effect per individu verschilt, en dat het bij mij helaas niet zo goed werkt als bij Gwaihir of andere mensen.

  Ik heb nog zo'n anderhalf busje te gaan en zal dit opmaken, maar ik zal zeker niet meer bijkopen en verder gaan. Daar zijn de resultaten mij te mager voor.
   
  Gwaihir en Texman vinden dit leuk.
 13. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Een baardtransplantie? Doe even normaal of wil je graag van je geld af?:rolleyes:

  Het is een niet goedkope oplossing, maar…ik heb toevallig een toversteen te koop en als je die 's nachts onder je hoofdkussen legt gaat je baard sneller en beter groeien.:)

  Mocht je me niet geloven - wat vreemd zou zijn, aangezien je overtuigd bent van allerlei andere middeltjes en therapieën- , dan kun je beter gewoon trots zijn op de baard, die je genetisch gezien krijgt.;)
   
  Yainderidoo, Brumratt en Texman vinden dit leuk.
 14. Ardjan

  Ardjan Zware baard

  @ProfessorMelchior: Kunnen we geen handeltje beginnen? :D:eek:
   
 15. mint400

  mint400 Stoppelbaard

  @ProfessorMelchior ik denk dat je mijn bericht niet helemaal hebt gelezen of begrepen..

  Ik geef aan dat ik een baardtransplantatie veel te ver vind gaan, zou ik nooit doen.
  Ik geef aan dat ik heel erg sceptisch ben over 'middeltjes' en dat ik voor Minoxidil een uitzondering heb gemaakt.

  Het is vaak makkelijk praten voor mensen die volledige baardbedekking hebben om af te geven op mensen die dat niet hebben en daar iets aan proberen te doen.
   
 16. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Ik heb je post goed gelezen en ook zodanig begrepen.
  Ik geef zeker niet af op anderen, maar probeer je eerder te beschermen tegen kwakzalverij en oplichting.
  En ik probeer je duidelijk te maken, dat werkelijk ieder Baardforum-lid wel op enkele punten de eigen baard zou willen verbeteren, als dit mogelijk zou zijn.
  Al zou je maar vijf haren op je kin hebben, dan is dat jouw specifieke baard en daar kun je dan trots op zijn.
   
  Hartenheer, Pellie, Yainderidoo en 4 anderen vinden dit leuk.
 17. Gwaihir

  Gwaihir Stoppelbaard

  Ik kan bovenstaande wel volgen, maar anderzijds, een baard van vijf haren? Ik begrijp het wel als mensen er meer willen!

  Zelf ben ik inmiddels gestopt met Minoxidil. De dekking is nog steeds hetzelfde als hij was in April. Ik zou waarschijnlijk nog wel betere resultaten hebben kunnen boeken, maar aan de andere kant is het prima - en die kale plekken zijn inmiddels minder zichtbaar (langer haar).

  Van de zomer ben ik een aantal maanden weg, ik zal daarna wel eens even laten weten, of mijn baard er uit gevallen is...! ;) Of niet!

  Cheers,
  Gwaihir
   
  Yainderidoo, Texman en ProfessorMelchior vinden dit leuk.
 18. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Ik vind serieus, dat je een prima baardje hebt, dat bij je past. Een soort Musketeer-look!
  Er zijn trouwens aardig wat bekende film-acteurs, zoals Kenau Reeves, Ryan Gosling en Johnny Depp, die het met "vijf-haren-baarden" doen.
   
  Texman vindt dit leuk.
Bearded Bastard beard oil and balm

Deel Deze Pagina