Oesters............
(Zelf geraapt in locaties in zeeland)
(Deze shot 2 weken terug in Bruinisse)
Ik eet graag zeevruchten, en eet ook echt graag oesters!
Ik laat jullie twee van mijn recepten zien die echt heerlijk zijn.....
Ik weet wat goede locaties in zeeland om (japanse) oesters te 'plukken'
(90 stuks in ongeveer 45 minuten geraapt)
Okay, nu 2 van mijn favoriete recepten!
---
Gestoomde oesters met miehoen, en een knoflook.gember saus!
---
Maak de heerlijke stoom saus:
Ingrediënten voor de saus:
- 12 tenen knoflook
- ca. 5 a 6 cm gember (ongeveer evenveel als de knoflook)
- klein kopje soja saus (licht)
- 3 scheppen suiker
- 2 rode pepers
- scheut maggi
- halve ui
- scheutje witte wijn of rijst wijn
Meng dit tot een gladde saus in de blender. zet apart
Maak ook een schaal miehoen (glas miehoen) klaar.
En hak 5 a 7 stengels bosui in ringen.
(Zet alles klaar)
Maak de oesters open, zorg dat je ze helemaal los maakt en spoel ze schoon. (niet prettig om stukjes shil of zand te proeven)
leg ze klaar om te stomen.
Doe een riante schep van de saus op elke oester
Daarna een pluk miehoen.
Doe de oesters nu in de stomer:
Stoom de oesters ongeveer 4 a 5 minuten.
Zet ondertussen een klein pannetje met zonnebloem olie op het vuur. dit moest echt flink heet worden.
Na het stomen strooi je de bosui over de oesters.
Nu een laatste afwerking:
Giet een theelepel warme olie over elke oester. (het moet goed sissen)
Daarna optioneel wat citroen sap erover!
Eet smakelijk!