Culinaire Baarden! (Kook topic, Recepten, fotos, en meer)

Smike

Baard
Zuurvlees is een Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paarden- of rundvlees. Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee. De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek (ontbijtkoek) en stroop. Zuurvlees wordt in zowel Nederlands als Belgisch Limburg gegeten, veelal bij frieten of aardappelpuree. Bij de frituur in Limburg kan men meestal een frietje met zuurvlees krijgen, maar ook in veel restaurants en eetcafés, snackbars en eethuizen is zuurvlees te krijgen.

Bereiding
Het vlees, eventueel een nacht gemarineerd in azijn, in kleine blokjes snijden en in boter aanbakken. Uien in stukken snijden en even mee laten fruiten. Daarna de rest van de ingrediënten erbij doen, behalve de stroop en de peperkoek. Laat het in twee uur gaarstoven. Op het einde de stroop erbij doen en eventueel teveel vocht wat inkoken. Voor het opdienen kan er nog peperkoek bij gedaan worden, dit bindt het geheel nog extra.

Ingrediënten

  • 1 kilo paardenvlees (poulet), runderlappen of konijn in stukken
  • 2 grote uien
  • 3 à 4 kruidnagel
  • 1 à 2 theelepels suiker
  • 1 kopje azijn
  • 1/2 of 1 kopje water
  • peper
  • zout
  • 2 of 3 eetlepels (appel)stroop
  • 1 plak peperkoek
  • boter
 

Ronster

Baard
Een kooktopic! Nice :)

Afgelopen zaterdag weer carnitas (soort van Mexican pulled pork) gemaakt.
Echt een dikke aanrader!

27359515492_93ab60d7df_b.jpg


Het recept:
Jonas Cramby's carnitas

Foto's zijn van een vorige keer.
Verder wat smoked paprika en liquid smoke gebruikt.
[DOUBLEPOST=1466593847][/DOUBLEPOST]Een van mijn favorieten op de bbq: Beercan burgers

Voor 4 personen:
Gehaktmengsel: 1200g gehakt (80% rund, 20% varken), 3 sneetjes geroosterd witbrood 'gepaneermeeld', 2 eitjes, peper, knoflook-, uien- en paprikapoeder.

Per burger 4 plakken ontbijtspek erom gewikkeld. Gevuld met in boter gebraden uien, rode paprika en kastanjechampignons, geraspte Parmezaan en belegen kaas erbovenop.

Zelf gemaakte bbq saus erbovenop en dan indirect een uur op 150 graden op het groene ei.
Niet bepaald gezond, maar man man man, wat lekker...
Dikkevetteaanrader.nl, maar maak dan wel de bbq saus. Deze maakt het echt af.

21227468312_2788573569_z.jpg


21049999758_74015d5575_z.jpg


Geserveerd met Hasselback en een simpele frisse salade met olie - balsamico dressing...

21049999848_4468a4cff4_z.jpg
 
Laatst bewerkt:

GlennBG

Volle Baard
Oesters............
(Zelf geraapt in locaties in zeeland)

001%204_zpsif4pqn4r.jpg

(Deze shot 2 weken terug in Bruinisse)

Ik eet graag zeevruchten, en eet ook echt graag oesters!
Ik laat jullie twee van mijn recepten zien die echt heerlijk zijn.....

Ik weet wat goede locaties in zeeland om (japanse) oesters te 'plukken'
11146176_10152771768852409_2514018840927125749_n_zpsagkxzmwe.jpg

(90 stuks in ongeveer 45 minuten geraapt)

Okay, nu 2 van mijn favoriete recepten!

---
Gestoomde oesters met miehoen, en een knoflook.gember saus!

---

Maak de heerlijke stoom saus:

002_zpspjytwi8b.jpg

Ingrediënten voor de saus:

- 12 tenen knoflook
- ca. 5 a 6 cm gember (ongeveer evenveel als de knoflook)
- klein kopje soja saus (licht)
- 3 scheppen suiker
- 2 rode pepers
- scheut maggi
- halve ui
- scheutje witte wijn of rijst wijn

Meng dit tot een gladde saus in de blender. zet apart
Maak ook een schaal miehoen (glas miehoen) klaar.
En hak 5 a 7 stengels bosui in ringen.

005_zpsiwqdlmk8.jpg


(Zet alles klaar)

004_zpspxee2otc.jpg


Maak de oesters open, zorg dat je ze helemaal los maakt en spoel ze schoon. (niet prettig om stukjes shil of zand te proeven)
leg ze klaar om te stomen.

006_zpsifof8igs.jpg


Doe een riante schep van de saus op elke oester

007_zpsyinpgdau.jpg


Daarna een pluk miehoen.

Doe de oesters nu in de stomer:

Stoom de oesters ongeveer 4 a 5 minuten.
Zet ondertussen een klein pannetje met zonnebloem olie op het vuur. dit moest echt flink heet worden.

010_zps72qe1itl.jpg


Na het stomen strooi je de bosui over de oesters.

Nu een laatste afwerking:

009_zps1vfxbpyb.jpg


Giet een theelepel warme olie over elke oester. (het moet goed sissen)
Daarna optioneel wat citroen sap erover!

011_zpsggvaunvj.jpg


Eet smakelijk!

Dat lijkt mij de hemel, zo lekker!!!
[DOUBLEPOST=1466610108][/DOUBLEPOST]Wat een TOPic!
De betere recepten komen langs...
Ik zal binnenkort mijn roti recept ff toevoegen...
Maar nu eerst wat eten!
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Over enkele maanden kunnen we een club vormen van mannen met baarden met een lengte van een meter en met een gewicht van zo'n 200 kilo per persoon, haha.
Kom maar op met die recepten!!! :)>
 

Mrgourmet

Baard

---
Kangkung (Waterspinazie) Met spek

---

Dit is een lekker 'doordeweeks' recept dat je gewoon midden op de tafel zet met een lekkere kom witte rijst en eet met z'n allen!
Kang kung is een lekkere roerbak groente dat je gewoon bij de toko kan halen, door de holle stam is de groente smaakvol en knapperig.

kangkung-goreng-2.jpg

(Kang kung)

20120206_194312_zpsqk8m7aut.jpg


2011-08-10%2018.10.44_zpsmwzgtdfk.jpg


Roerbak eerst wat spek tot het bijna gaar is. (kan ook ander vlees of zeevruchten gebruiken)
Ik bak de spek bijna gaar omdat deze anders te lang moet bakken en de groentes niet meer knapperig zijn.


20120206_193204_zpsmghsa8lk.jpg


Knoflook en ui in de wok.

20120206_193305_zpshak7p0at.jpg


Champignons erbij (elk type dat je wilt, nog lekkerder is gedroogde te kiezen, deze een halve dag laten weken in koud water, uitknijpen en in repen snijden)

20120206_193424_zpsfd1gjan7.jpg


De hardere stengels van de Kang kung erbij. (bak ze niet te lang) Voeg eventueel ook hete pepers naar smaak toe.

20120206_193504_zpscsqnyubj.jpg


Half kopje kippenbouillon erbij (gewoon van MAGGI etc etc) schepje suiker erover, scheutje soya saus en een flinke scheut oestersaus. voeg nu ook het vlees weer toe.

20120206_193643_zpsqpy2ucpp.jpg


Daarna de bladeren van de Kangkung erbij.

20120206_193819_zpspjnk3gy9.jpg


Even de saus proeven, is hij goed. doe dan een scheutje maizena doorgeroerd in wat water (shot glaasje) toe om de saus dikker te maken.

20120206_194312_zpsqk8m7aut.jpg


Klaar!
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Ik heb een culinaire waarschuwing !!!
Wat moet je NIET eten ?
Een lekkere sappige maiskolf met roomboter en zout !
Erg lekker, maar als je niet de gelegenheid hebt om direct na het eten onder de douche te springen, zit je een tijdlang met je neusgaten boven een naar ranzige boter ruikende snor. Gruwelijk! :eek::confused:
 

redangel

Baard
Wordt er niet meer gegeten? :D

1 kilo (3-4 pers)
Ingrediënten
  • 1 kg spareribs in stukken
  • 4 el palmsuiker
  • 2 el sesamolie
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 2 el vissaus
  • 2 cm gember geraspt
  • 6 el ketjap manis + extra
Instructies
  • Roer alle ingrediënten door elkaar in een kommetje.
  • Verwijder het vlies van de spareribs en smeer de ribs goed in met de marinade die je net hebt gemaakt. Laat de spareribs bij voorkeur minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
  • Leg de spareribs in de pot van de slowcooker en schenk extra ketjap over de ribbetjes heen.
  • Draai de slowcooker op standje high en gaar de spareribs 4 uur. Draai de slowcooker na vier uur op strand low en gaar ze nogmaals 2 uur verder.
Gemaakt en wij vonden het heerlijk :)

Bron: https://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/spareribs-uit-de-slowcooker/
 
Banner image
Top