Werk/hobby/sport.... hoe zit dat bij jou?

Tobo

Baard
Lijkt me een top topic om mekaar te leren kennen...
Doen jullie mee?

Werk:
Technieker in de mobiliteits hulpmiddelen.. bv rolstoelen, electrische rolstoelen, scootmobielen.. alles aangaande mobiliteit voor minder valide mensen...

Hobbys:
Lassen en houtbewerking.. laatste tijd vooral spul uit staal zoals poorten en industriële meubels > volg me op www.instagram.com//bogaert_creations
Fotografie! Zowel natuur en verlaten plaatsen, als portretfotografie
www.instagram.com//_tommybogaert_
www.instagram.com//who_we_are_photography

Sport:
Onlangs gestart met calesthenics > trainen op lichaamsgewicht en fietsen en hiken
 

Bijlagen

  • 20210423_193342.jpg
    20210423_193342.jpg
    934,4 KB · Weergaven: 23
  • IMG_20210313_192704_701.jpg
    IMG_20210313_192704_701.jpg
    53,3 KB · Weergaven: 23
  • FB_IMG_1636488435172.jpg
    FB_IMG_1636488435172.jpg
    65,1 KB · Weergaven: 23
  • IMG_20220607_193744_416.jpg
    IMG_20220607_193744_416.jpg
    115,3 KB · Weergaven: 24

Texman

Koning Baard
Ha @Tobo
Dit is inderdaad een leuk topic (Y):).
Je hebt een mooi beroep waarvan ik denk dat je heel wat mensen blij kunt maken.
En ik zie dat je zelf ook hele mooie dingen kunt maken.(Y)(Y)
Ik vind dat leuk omdat ik vroeger op de LTS een opleiding instrumentmaker heb gevolgd.
Ik ben hier niet verder in gegaan maar mij gaan richten op weg en waterbouwkunde.
De kennis en kunde die ik in deze de opleiding opgedaan heb zijn in mijn verdere leven regelmatig van pas gekomen.
Ik ben nu gepensioneerd maar in mijn werkzame leven was ik projectleider bij de Gemeente Den Haag.
Ik heb mij daar vooral mogen bezig houden met de ontwerpfase van verkeersveiligheids projecten.
Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de contacten met de opdrachtgevers, je stelt offertes op en haal opdrachten binnen.
Je plan de werkzaamheden en begeleide medewerkers tijdens het werk, je bewaakt de planning en de financiën.
Kortom je zorgt er voor dat de projecten conform de gemaakte afspraken uitgevoerd worden en rapporteert hierover.
Ook heb ik diverse secretariaatsfuncties bekleed en verzorgde de teken planning van onze afdeling.
Naast mijn werk had ik natuurlijk ook nog hobby's zoals motorrijden, fitness, zwemmen, muziek luisteren en concerten bezoeken lezen en ook het tekenen ik mandala's.
Ik ben dol op de computer waarvan ik er drie bezit. Tuinieren vind ik ook heel leuk. Daarnaast help ik oude mensen bij mij in de straat met boodschappen en zo nodig ook andere dingen. En natuurlijk het baardforum (Y)(Y)(Y).
Texman :)>
 

Macx

Baardaap
Hoi Tobo, leuk topic en ook mooie foto's op je instagram, ik heb ook een tijdje de hobby gehad van fotografie, ook zelf ontwikkelen en vergroten van foto's.
De meeste jaren heb ik als hobby samen met mijn broers het restaureren van oldtimers gehad, we hadden met zijn vieren een hele verzameling klassiekers, waaronder XK140 jaguar bj 56 en twee Mercedes sport 250 sl bj 68 en 280 sl bj 69 de kostbaarste waren, ook een hele collectie eendjes, dat was weer een specialiteit van mijn broer die later in 2004 doodgeschoten is bij een overval. Mijn andere broers zijn naderhand ook gestopt en ik dus ook en we hebben de hele verzameling verkocht. Ik ben ook gek op computeren, mijn eerste computer had ik aangeschaft in 1993 en ook sindsdien al een internet aansluiting.
Ik heb nu weer een andere hobby die ik ook erg leuk vind en dat is een beetje tuinieren, lekker buiten bezig zijn en leuk maken de boel. Heel vroeger zeg maar zo'n 35 jaar terug ging ik graag op karper vissen, dat deed ik dan als ik ruim in de vrije tijd zat, want daar gaat erg veel tijd in zitten.
Ik heb vanaf mijn 23ste jaar tot mijn 36ste jaar in het buitenland gewerkt, waaronder Saoedi-Arabië 8 jaar Irak 2 jaar Bahrein 1 jaar en St.-Maarten 2 jaar en in Aruba ongeveer een jaartje. Ik heb een technische achtergrond en heb in het buitenland hoofdzakelijk voor Ballast Nedam gewerkt in de uitvoering van diverse bouwprojecten, waaronder het Hyatt hotel en timesharing appartementen in St.-Maarten, in het Midden-Oosten ging het vooral om grote bouwprojecten voor de overheid, waaronder diverse vliegvelden en completen dorpen voor militairen en dergelijke. Te veel om op te noemen. In Bahrein heb ik meegeholpen aan de vaste verbinding die gemaakt is door BN tussen Bahrein en SA. ongeveer een 20 km lange brug met een soort eiland in het midden met douane faciliteiten cargo buildings en hotels en dergelijke, dus met alles erop en eraan. Na het buitenland verhaal ben ik bij Heineken gaan werken, daar deed ik het ombouwen en afstellen van machines. Na twee jaar ben ik weer totaal iets anders gaan doen, ik heb in 1994 een bedrijf opgericht gespecialiseerd in het repareren en vervangen van autoruiten dat heb ik tot 2004 gedaan en toen alles weer verkocht, de reden was, ik had een zwaar hart infarct gehad en daarna in een depressie beland, ik ben daar gelukkig weer goed uitgekomen, ik heb toen een paar jaar niets gedaan en lekker gerelaxt, toen ben ik in 2007 een taxibedrijf begonnen, toen moest je nog voor zes modules examen doen en als je dan slaagt, mag je een vergunning aanvragen toendertijd bij Verkeer en Waterstaat, en sindsdien doe ik dus her vervoer van mensen, en dat is erg leuk man. Dus zoals je wel zult begrijpen heb ik al heel wat verschillende dingetjes gedaan en heel wat meegemaakt.
Dus op dit moment doe ik graag achter de pc zitten en nieuws afstruinen en ook youtube daar kun je me elke dag vinden en mijn geveltuin en achtertuin lekker in rommelen, ook ga ik een paar keer per week naar de gym en doe thuis ook een beetje aan krachttraining. En na een nachtdienstje nog lekker een beetje computeren en lekker lang uitslapen, dat vind ik ook heerlijk, ik hou ook van vogels en ook van honden en ook katten, maar liever niet bij mij in de tuin.
Verder besteed ik veel aandacht aan mijn nieuwe hobby en dat is mijn baardje en snorretje. Ik vind het heerlijk om ermee bezig te zijn en hoelang qua tijd maakt niets uit, ik heb alle tijd en doe precies alleen die dingen die ik leuk vind en soms 1 keer per drie maanden doe ik iets wat ik helemaal niet leuk vind en dat is de administratie in orde brengen voor de boekhouder voor de btw-afdracht. Voor de rest interesseert geld mij totaal helemaal niks, ik gebruik wat ik nodig heb of wil kopen en voor de rest boeit geld mij niet. Vroeger wel, maar toen kreeg ik ook een hart infarct van alle stress en hard werken, dus dat doen we niet meer.
Dit is mijn verhaal beknopt weer gegeven, maar toch hoop ik dat je me een beetje beter hebt leren kennen. Er is nog een hoop te vertellen, maar dat houden we voor de volgende gelegenheid. Fijne zondag gewenst en tot horens. Macx
ps. ik was het bijna vergeten, maar je hebt een prachtige naam, dat wou ik je nog ff zeggen.
 
Laatst bewerkt:

stefke

Baard
Na 35 jaar in 3-ploegensysteem gewerkt te hebben bij Smurfit Kappa Van Mierlo in Turnhout heb ik besloten om in januari 2023 met vervroegd pensioen te gaan.
Belangrijkste bezigheid zal verder werken zijn aan mijn stamboom. In de beginne bleef ik meestal in de buurt met mijn stamboom, maar ondertussen heb ik voorouders gevonden die iets verder weg wonen. Ook families die verhuisd zijn naar vooral de streek rond Antwerpen en Luik. Meer tijd om daar de heemkundige kringen te gaan bezoeken.
De plaatselijke Samana-afdeling heeft me als vrijwilliger gevraagd. Dit is hulp voor zieken en ouderen.
Verdere hobby's : nieuwe bieren ontdekken, terug de draad van het geocachen oppakken (wat nu een beetje verwaterd is). Dat betekent ook terug wat meer wandelen en fietsen.
Ben verleden jaar lid geworden van de Bearded Bad Boys in België waar ik me vooral bezig hou met charity.
Ik ga me zeker niet vervelen .
 

Macx

Baardaap
Na 35 jaar in 3-ploegensysteem gewerkt te hebben bij Smurfit Kappa Van Mierlo in Turnhout heb ik besloten om in januari 2023 met vervroegd pensioen te gaan.
Belangrijkste bezigheid zal verder werken zijn aan mijn stamboom. In de beginne bleef ik meestal in de buurt met mijn stamboom, maar ondertussen heb ik voorouders gevonden die iets verder weg wonen. Ook families die verhuisd zijn naar vooral de streek rond Antwerpen en Luik. Meer tijd om daar de heemkundige kringen te gaan bezoeken.
De plaatselijke Samana-afdeling heeft me als vrijwilliger gevraagd. Dit is hulp voor zieken en ouderen.
Verdere hobby's : nieuwe bieren ontdekken, terug de draad van het geocachen oppakken (wat nu een beetje verwaterd is). Dat betekent ook terug wat meer wandelen en fietsen.
Ben verleden jaar lid geworden van de Bearded Bad Boys in België waar ik me vooral bezig hou met charity.
Ik ga me zeker niet vervelen .
Leuk verhaal Stefke, bedankt voor je bijdrage.Zo leren we elkaars hobby's en verleden een beetje kennen.(Y)
 

Olav1975

Volle Baard
Leuk om te lezen allemaal inderdaad.
Ik werk als zelfstandig ondernemer, eigenaar van een supermarkt met veel 'gemakselementen' erbij zoals belegde broodjes, huisgemaakte salades, smoothies en pizza's.

Hobby's: auto's, de baard en computer
 

Baardsterdam

Volle Baard
Werk:
Nog 5 weken preferred customer agent, daarna onbekend.
Vind het wel gesneden. Effe niks.

Hobby:
Likeur maken, boogschieten (koreaanse ruiterboog, 40 lbs), wandelen, koken.
 

Skanti

Baard
Zo'n 4,5jaar geleden ben ik na 18 jaar uit de horeca gestapt, van dorpsgek tot het koningshuis ik heb iedereen wel aan tafel of bij een vergadering gehad. Ik heb er geweldige herinneringen aan over gehouden, maar mijn "acteer"pot was leeg. In mijn laatste maanden dat ik daar werkte heb ik mijn C en CE rijbewijzen gehaald en ben toen de vrachtwagen opgegaan, en heb er een heerlijke tijd, al zit het door mijn bedrijfsongeval dit jaar even niet mee. Dat brengt me meteen op mijn hobby's. Ik ben dit jaar begonnen met het maken en onderhouden van bonsai boompjes, dit heeft me erg goed geholpen om toch bezig te blijven en uiteraard helemaal zen en in alle rust. Verder heb ik nog een vijvertje met wat koi en we hebben 2 honden. Daarnaast ben ik BBQer, naast de Low&slow gerechten ben ik een liefhebber van hamburgers en daar probeer ik altijd weer wat aparts van te maken, vanaf een recept of iets wat ik bedenk. Ergens knaagt het af en toe in mijn hoofd om een burger and bites tent te beginnen. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik dit als werk/verplichting ook nog leuk vind.
 

Bijlagen

  • IMG-20220721-WA0006_edit_923612312761669.jpg
    IMG-20220721-WA0006_edit_923612312761669.jpg
    430,9 KB · Weergaven: 15

Yainderidoo

Zware baard
Onlangs begonnen met American Truck Simulator ATS (en de europese versie ETS2)
https://store.steampowered.com/app/270880/American_Truck_Simulator/
Op marktplaats mooi (tweedehands) stuurtje + schakelpook gekocht om het geheel mee te bedienen.
Hele (!) leuke nieuwe hobby. Altijd al gek geweest op simulaties. Spellen waarbij je "eerste" moet worden of de hele boel overhoop schieten liggen mij niet.

Tekenen is een andere grote hobby...hier kun je een aantal van mijn tekeningen online zien: https://www.deviantart.com/yainderidoo

En weet je wat ook heel leuk is? Digitaal tekenen en schilderen. Ik heb daarvoor een paar programma's: Krita (gratis) en Rebelle, een schitterend mooi programma voor bv. realistich aquarel schilder werk. Een dezer dagen begin ik een (gescande) tekening van me, waar ik al veel te lang mee bezig ben, in te kleuren met Rebelle watercolours.
Er is overigens voor geïnteresseerden net een nieuwe versie uitgebracht die ik van harte aanbeveel.
https://www.escapemotions.com/blog/
upload_2022-12-16_22-29-30.jpeg
Hier nog een 4de stukje van mijn (gescande) tekening.
CCI_000095.jpg

Groeten
Yainderidoo
 
Laatst bewerkt:

zenn

Zware baard
Werkzaam als logistiek teamleider bij de webshop van de specialist op gebied van verwarming, sanitair en installatiemateriaal. Hiervoor 15 jaar gewerkt in de supermarktretail o.a. als assistantbedrijsfsleider e.d. wat eigenlijk begon als bijbaan, blijven hangen en doorgroeide. Paar jaar geleden besloten om iets anders te gaan doen, werd tijd voor verandering.

Qua hobby's houd ik mij veel bezig met Battlefield. Een videogame serie, welke 'k al speel sinds de beta van de eerste game (2002), voornamelijk als Support player. Speel nu vooral Battlefield 1 (WWI stijl), aangezien de 2 opvolgers mij niet bevallen. Een andere hobby van mij is Lego, kan me daar gemakkelijk uren in verliezen, afgelopen jaren alleen weinig moc's (my own creations) gebouwd. Ook ben ik een fanatiek film en serie liefhebber, heb ruim 1500 dvds's in mijn collectie. :oops:
 
Laatst bewerkt:

Texman

Koning Baard
Onlangs begonnen met American Truck Simulator ATS (en de europese versie ETS2)
https://store.steampowered.com/app/270880/American_Truck_Simulator/
Op marktplaats mooi (tweedehands) stuurtje + schakelpook gekocht om het geheel mee te bedienen.
Hele (!) leuke nieuwe hobby. Altijd al gek geweest op simulaties. Spellen waarbij je "eerste" moet worden of de hele boel overhoop schieten liggen mij niet.

Tekenen is een andere grote hobby...hier kun je een aantal van mijn tekeningen online zien: https://www.deviantart.com/yainderidoo

En weet je wat ook heel leuk is? Digitaal tekenen en schilderen. Ik heb daarvoor een paar programma's: Krita (gratis) en Rebelle, een schitterend mooi programma voor bv. realistich aquarel schilder werk. Een dezer dagen begin ik een (gescande) tekening van me, waar ik al veel te lang mee bezig ben, in te kleuren met Rebelle watercolours.
Er is overigens voor geïnteresseerden net een nieuwe versie uitgebracht die ik van harte aanbeveel.
https://www.escapemotions.com/blog/
Bekijk bijlage 23809
Hier nog een 4de stukje van mijn (gescande) tekening.
Bekijk bijlage 23808

Groeten
Yainderidoo
Ik vind je werk schitterend je blijft er naar kijken (Y)(Y)(Y).
Rebelle wil ik ook wel eens een keer proberen om te kijken of ik daar mandala's mee kan tekenen :)
[DOUBLEPOST=1671280159][/DOUBLEPOST]
Werkzaam als logistiek teamleider bij de webshop van de specialist op gebied van verwarming, sanitair en installatiemateriaal. Hiervoor 15 jaar gewerkt in de supermarktretail o.a. als assistantbedrijsfsleider e.d. wat eigenlijk begon als bijbaan, blijven hangen en doorgroeide. Paar jaar geleden besloten om iets anders te gaan doen, werd tijd voor verandering.

Qua hobby's houd ik mij veel bezig met Battlefield. Een videogame serie, welke 'k al speel sinds de beta van de eerste game (2002), voornamelijk als Support player. Speel nu vooral Battlefield 1 (WWI stijl), aangezien de 2 opvolgers mij niet bevallen. Een andere hobby van mij is Lego, kan me daar gemakkelijk uren in verliezen, afgelopen jaren alleen weinig moc's (my own creations) gebouwd. Ook ben ik een fanatiek film en serie liefhebber, heb ruim 1500 dvds's in mijn collectie. :oops:
Toevallig deze week een stopkraantje besteld bij "Mijn ijzerwaren.nl" in Alkmaar. Het is niet verkeert om eens ander werk te gaan doen dat houd je scherp.
Ik heb altijd bij de gemeente Den Haag gewerkt maar ook daar heb ik verschillende functies gehad waardoor er steeds weer nieuwe uitdagingen op mijn pad kwamen.
 

zenn

Zware baard
@Texman die ken 'k niet, 'k weet wel de koude dagen zijn voor ons de drukste van het jaar...
Ja, 'k was niet gelukkig en het voelde als een sleur. Ben blij dat nu weer in m'n element *ocd pietje precies* ben. :p
 

Yainderidoo

Zware baard
Rebelle wil ik ook wel eens een keer proberen om te kijken of ik daar mandala's mee kan tekenen :)
Ik kan je Krita ook aanbevelen...ik wil nog graag eens zo iets als deze meesterlijke mandala maken :confused::

Krita-multibrush.png


https://docs.krita.org/en/reference_manual/tools/multibrush.html#multibrush-tool

Krita is helemaal gratis.(Y):cool:
 

Texman

Koning Baard
Ik kan je Krita ook aanbevelen...ik wil nog graag eens zo iets als deze meesterlijke mandala maken :confused::

Krita-multibrush.png


https://docs.krita.org/en/reference_manual/tools/multibrush.html#multibrush-tool

Krita is helemaal gratis.(Y):cool:
Ga ik zeker proberen. Op dit moment gebruik ik het programma MandalaMaker 2.0 en daarnaast gebruik ik Corel Paintshop Pro.
Beiden zijn niet gratis. Op dit moment ben ik bezig met mandala nr 134. Dit is de ruwe versie en moet nog verder verfijnt worden en dat kan nog wel even duren.

134. Do you love me.mmk.jpg
 

Yainderidoo

Zware baard
Prachtig @Texman mooie kleuren ook! Fijn om mee bezig te zijn. (Y):)
Ik heb een klein boekje waar ik mandala's met de hand in teken. Misschien dat ik daar een scannetje van maak.
 

Texman

Koning Baard
Prachtig @Texman mooie kleuren ook! Fijn om mee bezig te zijn. (Y):)
Ik heb een klein boekje waar ik mandala's met de hand in teken. Misschien dat ik daar een scannetje van maak.
Het is zeker fijn om mee bezig te zijn want het geeft mij rust en ik kan mij ook helemaal artistiek uitleven.
Vaak doe ik het met New Age muziek op de achtergrond en dan is het helemaal fijn.
 
Leuke topic! Ik werk als ambtenaar bij de gemeente voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Specifiek richting uitkeringen en zorg. (denk aan trapliften en hulp voor problemen). Hobby is voor mijn dungeons and dragons met mijn vrienden. Dit organiseer ik met een pilsje 1x in de maand in mijn mancave. Nog niet af maar het begint te komen. Daarnaast schilder ik mijn miniaturen zelf. Dus in kort wij zijn met 7 volwassenen die met poppen spelen. (zoals mijn ouders zeggen). Hoewel ze mijn schilderwerken wel meer dan goed vinden!
 

Bijlagen

  • IMG_20221206_213448.jpg
    IMG_20221206_213448.jpg
    2,1 MB · Weergaven: 19
  • IMG_20221206_213439.jpg
    IMG_20221206_213439.jpg
    2,4 MB · Weergaven: 18
  • IMG_20221231_141133.jpg
    IMG_20221231_141133.jpg
    2,2 MB · Weergaven: 19
  • IMG_20221231_141059.jpg
    IMG_20221231_141059.jpg
    2,4 MB · Weergaven: 19

stefke

Baard
Bij mijn hobby heb ik nog iets vergeten te vermelden. Ik ben al sinds een 12-tal jaren bezig met mijn stamboom. De rechte lijnen zijn al redelijk goed ingevuld. Ik ben nu bezig met de zijtakken en twijgjes. Gelukkig worden er meer en meer gegevens gedigitaliseerd. Zolang ik in Mol of Balen bleef was dit geen probleem. Ondertussen heeft zich dat uitgebreid naar Leuven , Aarschot . En daar ik tegen de nederlandse grens woont , kom ik ook wel eens in Nederland terecht. Het verrassende vond ik een gereformeerde pastor (ik weet niet of dit het juiste woord is ) in Staphorst. Het is ook een werk dat nooit zal afgeraken.
 

Macx

Baardaap
Onlangs begonnen met American Truck Simulator ATS (en de europese versie ETS2)
https://store.steampowered.com/app/270880/American_Truck_Simulator/
Op marktplaats mooi (tweedehands) stuurtje + schakelpook gekocht om het geheel mee te bedienen.
Hele (!) leuke nieuwe hobby. Altijd al gek geweest op simulaties. Spellen waarbij je "eerste" moet worden of de hele boel overhoop schieten liggen mij niet.

Tekenen is een andere grote hobby...hier kun je een aantal van mijn tekeningen online zien: https://www.deviantart.com/yainderidoo

En weet je wat ook heel leuk is? Digitaal tekenen en schilderen. Ik heb daarvoor een paar programma's: Krita (gratis) en Rebelle, een schitterend mooi programma voor bv. realistich aquarel schilder werk. Een dezer dagen begin ik een (gescande) tekening van me, waar ik al veel te lang mee bezig ben, in te kleuren met Rebelle watercolours.
Er is overigens voor geïnteresseerden net een nieuwe versie uitgebracht die ik van harte aanbeveel.
https://www.escapemotions.com/blog/
Bekijk bijlage 23809
Hier nog een 4de stukje van mijn (gescande) tekening.
Bekijk bijlage 23808

Groeten
Yainderidoo

Hele mooie hobby, ik heb al wat tekeningen van je bekeken, mooi man!
[DOUBLEPOST=1675163051][/DOUBLEPOST]
Nou nog eentje dan speciaal voor jou. Ik zat de online gallery van Rebelle te bekijken en kwam deze tegen:
(edit: het is trouwens gemaakt met Inspirit van de zelfde makers als Rebelle https://www.escapemotions.com/products/inspirit/about)
https://www.escapemotions.com/community/gallery/i/afcc11ca8dd84bf89b746ca73b0dd4c2

Ik luister graag naar bv. dit op zulke momenten:

Geweldig! heel mooi.
 
Banner image
Top