Even voorstellen: Johan(zl)

Johanzl

Stoppelbaard
Hallo baardmannen,

Mijn naam is Johan en ik woon in de regio Utrecht.
Ik heb 2 jongens (2 en 4) samen met mijn vriendin.
Ik werk voor een bedrijf wat gespecialiseerd is in het maken van hoortoestellen.

Baard(loze) historie:
Ik ben ongeveer 15 jaar in het bezit geweest van een stoppelbaardje. Het trimmen (kortste standje) deed ik altijd zo ongeveer na een dag of 4/5.
Ik had totaal niet de intentie om hier de komende jaren verandering in aan te brengen.

2 maanden geleden:
Ik weet niet hoe ik erbij kwam, was niet dronken en 1 minuut voor hetgeen er ging gebeuren, wees ook nog niks in die richting.
..Maar ineens zat ik een YouTube video te kijken van een man die z'n baard liet staan.. het enthousiasme van de man werkte blijkbaar erg aanstekelijk, halverwege het filmpje vraag ik me af of mij een baard zal staan, aan het einde van het filmpje heb ik besloten om 'm te laten staan.
Vanaf dat moment, zit ik alleen nog maar video's te bekijken, baarden op plaatjes te bewonderen en tussendoor op MijnBaard.nl. Al snel ontdek ik ook dit forum. Welke baardolie is favoriet? Moet ik al een kam, of toch maar een borstel? wassen? Hoe vaak? Bijwerken of afblijven? Veel vragen, maar gelukkig evenveel antwoorden.

De reacties:
In het begin allemaal geen probleem, er is eigenlijk ook nog helemaal geen baard. Alleen dezelfde stoppelbaard die iedereen wel gewend is ..ze weten dan nog niet dat ze niet meer naar een stoppelbaard kijken, maar naar een baard 'in progress'.
De 24-uur-regel knoop ik voor de zekerheid goed in m'n oren. Om speciaal voor mijn vriendin een vergadering te beleggen om mijn baardplannen toe te lichten leek me wat overdreven, maar ze is inmiddels op de hoogte en lijkt er wel vrede mee te hebben. Mijn vader, normaal de eerste om mijn 'ideetjes' met de grond gelijk te maken, heeft er helemaal niks over gezegd, wat dus in principe als een groot compliment kan worden beschouwd.
Zelfs de gemiddelde gezichtsbeharing op mijn afdeling lijkt toe te nemen, gladde wangen zijn nu stoppels.. stoppels zijn baarden geworden. Kortom, het kon erger.

De spullen:
Zoals al verteld, had ik MijnBaard.nl al vrij snel gevonden. De tussenstand: kam, schaar, borstel, Woody baardolie en snorrenwax.
Ik wil nog graag een houten kam, een olie en een balsem. Twijfel tussen GBS Bay Rum en Cigar Blend, maar eventuele andere suggesties zijn meer dan welkom.

Welke baard?:
Geen idee nog precies, maar het liefst een redelijk uit de kluiten gewassen exemplaar. Heb alleen iets te veel met de onderkant lopen klooien. Jullie hebben hier al heel vaak 'overal afblijven' geroepen, dat was dus blijkbaar niet voor niets.. zal het de komende maanden nooit meer doen.
Verder heb ik wel wat problemen met het bovenste deel van m'n wangen en tussen kin en lip mag ook een stuk voller. Al gaat het eigenlijk wel iets beter dan ik had verwacht allemaal. Ik had ook niet zo'n heel hoog verwachtingspatroon.
Over de snor moet ik ook nog even nadenken. Zijkanten sowieso lang, in 't midden twijfel ik tussen bijgeknipt of lekker laten staan. Heb het nu bijgeknipt ..was een beetje geschrokken van al die haren in m'n mond, maar las gisteren dat die fase vanzelf overgaat.


Nou, dat was t wel zo'n beetje allemaal. Sorry dat 't zo'n lang verhaal is geworden.
Excuses ook voor zoveel 'ik' in de tekst ..gelukkig is het voorstellen eenmalig.

..Iedereen heel erg bedankt voor alle uren aan leesplezier en alle baardwijsheden tot nu toe!
 

GlennBG

Volle Baard
Hoi, welkom! (Y)
Ik wens je succes met de ontwikkeling van je volle baard.
Je bent goed op de hoogte nu...
Nu begint het grote geduld betrachten en over een half jaar heb je een stoere baard :)> ;)
 

JeroenP

Volle Baard
welkom Johan,

veel plezier met je baardreis. En voor alle vragen met betrekking tot je baard zit je hier goed.

succes met je baardreis
 

Weeble

Volle Baard
Herkenbaar verhaal van de vaders, die zijn vaak creatief over hoe ze iets over je baard kunnen zeggen.
Welkom en beard up!:)>
 

Mrgourmet

Baard
Harstikke leuke post!

gewoon laten staan idd maandje of 3 nog. en flink olie en kam. en de snor als je die duidelijk wilt ook in overloop met je baard,
elke ochtend wat wax en kammetje erdoor.

hou ons op de hoogte, leuk!
 

Edd

Baard
Welkom Johan.
Goed verhaal ha ha.
Vooral groeien en niet snoeien .
Suc6 met jou baardtrip .
Groet EDD.
 

Johanzl

Stoppelbaard
Hallo Baardmannen,

Aankomende zaterdag voor het eerst naar de Barbier.. dus hèt moment om nog wat advies in te winnen. Het was de bedoeling om de wanglijn zo hoog mogelijk te houden, maar vrees dat ik daar helaas niet de baardgroei voor heb. Op de foto lijkt 't wel wat minder erg dan dat het in werkelijkheid is. Wat raden jullie aan?.. Of kan ik de barbier het best gewoon z'n gang laten gaan? Ik heb op internet genoeg toffe 'lagere versies' gezien, dus de baard gaat het sowieso overleven. :)>
 

Bijlagen

  • 20170329_200342.jpg
    1,7 MB · Weergaven: 30
  • 20170329_200519.jpg
    1,8 MB · Weergaven: 27
  • 20170329_201108.jpg
    1,7 MB · Weergaven: 25
Laatst bewerkt:
Banner image
Top