Nostalgie

Yainderidoo

Zware baard
Ik heb nog een hele bubs Kuifje auto's in een vitrine staan. Haddock heeft ook een Baard!
haddock-e1452708586281.jpg
 

Yainderidoo

Zware baard
Mijn Favoriete stripfiguren waren en zijn: Cocco Bill, Guust Flater, Robbedoes en Kwabbernoot, Paulus de Boskabouter en o ja....het geweten van nederland....agent 327
 

Yainderidoo

Zware baard
Op Terschelling hebben ze oude bunkers die eerst met zand waren afgedekt weer opgegraven en er een museum van gemaakt. Deze zomer gaan we er een bezoekje brengen. Als kind vond ik dit al machtig interessant, op bv. Vlieland waren er toen ook een heleboel, die nu volgens mij allemaal opgeruimd zijn. Het doel van toen was en is verschrikkelijk....maar de "dingen" op zich kunnen zeer indrukwekkend zijn. Die oude forten vind ik ook heel mooi! Pampus wil ik nog een keertje bezoeken!
 

zenn

Zware baard
Bunkers trekken mij ook altijd aan, komt denk 'k ook omdat ik geïntresseerd ben (oa verzamellen) in WO2. Bij Driehuis (vlakbij Ijmuiden/Wijk aan Zee) staan er een paar mooie, waaronder ook 'Drakentanden'. 'K zou weleens de Atlantikwall (bij Oostende, Belgie) willen bezoeken, maar ook de landingstranden van D-day (Normandïe, Frankrijk). 'K zou ook weleens Pampus willen bezoeken, was op AT5 'Straten' een mooie aflevering over. Maar ook 'Radio Kootwijk' zou 'k een keer willen bezoeken, zo een mooi gebouw gewoon. :)

geb-a-tfk-museum-3.jpg
 

Texman

Koning Baard
Voor de aanleg van de Atlantikwall zijn in Den Haag hele woonwijken gesloopt.
Tussen de de wall en de kust mocht bijna niemand blijven wonen.
Voor de bewoners van Den Haag en Scheveningen was dit een ramp bij een ramp die de oorlog op zich ook al was.
In die tijd is de hele boulevard in Scheveningen verandert in een grote vesting met grote lelijke bunkers.
En ook de duinen bij Scheveningen lagen vol met bunkers.
Op de boulevard zijn de bunkers heel snel na de oorlog opgeruimd. Ik ken ze alleen van de foto's maar elders in Den Haag e.o. hebben ze nog jaren lang gelegen.
 

Texman

Koning Baard
Wie kent deze TV serie nog (krentebollen in de koffer)
6cc0d745136c7bb8c11aaad42ad4da17.jpg
De avonturen van Okkie Trooy was een Nederlands kinderprogramma dat van 1962 tot 1964 door de AVRO werd uitgezonden.
Okkie Trooy (woordspeling op octrooi) is een uitvinder en eigenlijk is zijn enige uitvinding een koffertje dat, als hij het zelf opent, vol zit met krentenbollen, maar als iemand anders het koffertje opent is het leeg.
Samen met zijn assistent Nono en huishoudster Rozemarijntje woont Okkie Trooy in het dorpje Kukelton. Op zekere dag wordt hij op raadselachtige wijze samen met Nono naar de planeet Fabelonië geflitst. De enige die hen kan helpen terug te keren naar Kukelton is de Geheimzinnige Ips. Op zoek naar de Geheimzinnige Ips maken Okkie en Nono veel omzwervingen waarbij ze bijzondere Fabeloniërs tegenkomen en spannende avonturen beleven. Zo hebben ze een ontmoeting met Koningin Fifi die een beetje raar is en maken ze kennis met een wel heel betoverende Loki-Loki. Uiteindelijk vinden ze de Geheimzinnige Ips. Als ze opnieuw op avontuur gaan krijgen ze te maken met de Floepmachine.
Bron: Wikipedia
 
Banner image
Top