MijnBaard.nl

Zelf baardolie maken!

Discussie in 'Verzorgingsproducten en ervaringen' gestart door barrymossel, 14 nov 2014.

 1. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Kende ik nog niet. Dank! (Y)
   
 2. Olav1975

  Olav1975 Volle Baard

   
  ProfessorMelchior vindt dit leuk.
 3. Arjean

  Arjean Baard

  Ik zit net een week op dit briljante forum en geïnspireerd door alle baardoliebrouwers hier ga ik ook een poging wagen..

  Ook meteen jullie tips mbt wassen met Aleppo zeep ter harte genomen...
   

  Bijgevoegde bestanden:

 4. Yainderidoo

  Yainderidoo Zware baard

  Betere beurt kun je haast niet maken....ik bedoel onze tips ter harte nemen is al mooi....maar dan ook nog tot het zeerrrr wijze besluit komen om de Aleppo zeep te kiezen en dat hier openlijk bekennen....man man geweldigggggggg. (Y) Toffe peer Arjean....;)
   
 5. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Je gaat een gelukkig mens worden @Arjean :)>
   
  Arjean en Texman vinden dit leuk.
 6. Arjean

  Arjean Baard

  Bedankt voor de leuke en bemoedigende reacties.. Vandaag even tussen het sleutelen aan de Land Rover, motorrijden en verbouwen van het huis door een 60 ml brouwsel gemaakt van:

  30 ml Amandelolie
  20 ml Jojobaolie
  10 ml Castorolie

  10 dr Sandelhout
  10 dr Ceder
  10 dr Dennen pin

  En idd @ProfessorMelchior ik word hier zo gelukkig van.. Vond voorheen de Wood and Spice van Proraso erg lekker ruiken, maar dit brouwsel overtreft het.. :)>(Y)

  En bovenal gewoon erg leuk om zelf te maken.. Vrouw meteen laten keuren en goedgekeurd volgens haar..:p

  20200613_142139~2.jpg
   
  ProfessorMelchior, Cowboy en Texman vinden dit leuk.
 7. Texman

  Texman Koning Baard

  Mooie basis en mooie combinatie van geuren (Y)(Y)(Y).
  Ik hou ook erg van sandelhout ;).
   
  ProfessorMelchior en Arjean vinden dit leuk.
 8. Yainderidoo

  Yainderidoo Zware baard

  Wel verd%$#@ duur die Aleppo die je gekocht hebt :confused::eek::eek: Die kun je wel goedkoper krijgen. Waarschijnlijk dan wel minder laurierbes olie. Daar word hij duurder van.:rolleyes:
   
  ProfessorMelchior, Arjean en Texman vinden dit leuk.
 9. Arjean

  Arjean Baard

  Eerlijk gezegd heb ik nog niet echt de moeite genomen om uit te zoeken waar ik nu de beste prijs/kwaliteit zeep kon kopen. Deze kostte €5,- per 100 gr. (Holland and Barret) Ik wilde voor de eerste succeservaring goed zeep hebben.. Na wat rondstruinen in dit topic kwam ik hier op uit..

  Ps: door het maken van mijn eigen baardolie kom ik op €0,07/ml Voor een potje van 30ml is dat dus €2,10 Flinke besparing tov normale baardolie waar je al snel het 10 voudige betaal..:confused::eek: Kan dr weer een stukje zeep vanaf.. ;)

  Vanmorgen heerlijk mee gebadderd en het voelde goed. Geur is lekker.., en gek genoeg voelde mijn baard daarna meteen zachter..
  Daarna meteen mijn eigengemaakte baardolie erin gesmeerd.. perfecte start van de zondag.. :)>(Y)

  ...
   
 10. Joep

  Joep Zware baard

  Ik wil geen reclame maken, maar er is een geheime leverancier ergens hier op het forum en die heeft ook Alleppo zeep.
  Mijn eerste Alleppo kwam ook bij H&B vandaan, ook voor die prijs. Een mooi stuk zeep, ruikt apart, als je het langer gebruikt ruikt het heel lekker, even wennen vond ik. Na het wassen vond ik mijn baard wel sterk uitgedroogd, dus ik heb het niet vaak gebruikt voor mijn baard, wel voor allerlei andere doeleinde, dus het stuk zeep is toch op gekomen. Ik had al vrij snel na de aanschaf van het eerste stuk zeep bij H&B een nieuwe lading besteld bij de geheime leverancier van het forum, dus die 3 blokken lagen al een tijd bij mij op de plank. Nu ik door mijn eerste stuk heen ben kan ik eindelijk die andere proberen. Om eerlijk te zijn, zien ze er minder perfect uit, minder fabriek, meer handmatig, als je begrijpt wat ik bedoel. Toch maar weer eens in mijn baard gesmeerd en ik moet zeggen dat deze zeep minder agresief lijkt te zijn. Ik moet het niet elke wasbeurt gebruiken, maar als ik maximaal 1 keer per week deze Allepo er in smeer dan voelt de baard heel fijn, lekker schoon en zacht. De andere wasbeurten spoel ik alleen en soms gebruik ik een crèmespoeling.
   
 11. Joep

  Joep Zware baard

  Ik moest even wachten tot Vaderdag, maar inmiddels is dit mengsel in gebruik.
  40% Jojoba olie
  40% Amandel olie
  10% Castor olie
  10% Argan olie
  Wat mij opvalt is dat er veel minder geur aan zit dan aan de geurloze olie van HA, wat ik een voordeel vind. Tot nu toe 2 x naar tevredenheid gebruikt. Net zo goed als HA. Of dat op de langere termijn ook zo is moet ik natuurlijk nog ervaren.

  Ik ben van plan ook een flesje met etherische olie te mengen, daar ga ik nu dit topic en het recepten topic voor doorspitten. Ik heb al wat geuren in huis, van mijn vrouw en haar aroma therapie:
  Lavendel
  Eucalyptus
  Tea Tree
  Rozenhout
  Allemaal van De Tuinen, behalve Rozenhout van Chi. Ik denk niet dat ik van deze geuren alleen een lekkere geur voor mijn baard kan mengen, maar we gaan het zien....
   
  ProfessorMelchior en Arjean vinden dit leuk.
 12. Joep

  Joep Zware baard

  Vraagje; Zijn die etherische oliën van De Tuinen nou goed (genoeg) want ze zijn aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld de oliën van Chi.
   
  ProfessorMelchior en Texman vinden dit leuk.
 13. Ardjan

  Ardjan Baardaap

  Die oliën van De Tuinen zijn prima! 'k Gebruik ze al jaren! En doordat je van de etherische oliën maar steeds een paar druppels nodig hebt, doe je er ook héééééééééééééééééél lang mee!
   
  ProfessorMelchior, Texman en Joep vinden dit leuk.
 14. Joep

  Joep Zware baard

  Oh mooi, dan ga ik vanavond maar eens bestellen. Het is op dit moment 2 halen 1 betalen, dus dat komt goed uit.
   
  ProfessorMelchior, Texman en Ardjan vinden dit leuk.
 15. Ardjan

  Ardjan Baardaap

  Dus ik zei al; je hebt maar heel weinig nodig! Als je dan bijv. 3 verschillende soorten neemt (2 halen, 1 betalen), dan heb je van elk 2 flesjes; en daar kun je dan zo'n 15 jaar mee vooruit! ;):D(Y)
  Goeie koop @Joep!
   
  ProfessorMelchior, Texman en Joep vinden dit leuk.
 16. Joep

  Joep Zware baard

  Nee dat dacht ik ook eerst, maar je mag combineren, dan krijg je de goedkoopste van de 2 gratis. Als ik dus 6 geuren uitkies, dan krijg ik de goedkoopste 3 gratis.
   
  ProfessorMelchior, Ardjan en Texman vinden dit leuk.
 17. Texman

  Texman Koning Baard

  Het ligt er helemaal aan waarvoor je de olie gebruikt. Als het alleen om de geur gaat zullen de oliën van de Tuinen wel voldoen.
  Maar ga je bezig met aromatherapie dan is het van essentieel belang dat je de meest zuivere producten gebruikt. Chi is daar weer een goed voorbeeld van.
  En sommige oliën zijn inderdaad duur.
   
  ProfessorMelchior, Joep en Ardjan vinden dit leuk.
 18. Ardjan

  Ardjan Baardaap

  O, en wat ik zelf doe; Ik bestel daar ook altijd de baardolie van De Tuinen (momenteel ook 1+1 gratis)!
  https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/de-tuinen-baardolie-60009821
  Kwalitatief best een goeie baardolie, maar de lucht vind ik niet zo bie! Dus, wat doe ik altijd; ik voeg er zelf (in een pipetflesje) wat druppels etherische olieën aan toe! Momenteel citrus - bergamot - den!
  Echt een succes; en een kwalitatief goeie baardolie voor een prikkie! :)
   
  ProfessorMelchior, Joep en Texman vinden dit leuk.
 19. Joep

  Joep Zware baard

  Daar was ik eigenlijk al bang voor. Neem bijvoorbeeld Sandelhout, die is wel heel extreem in prijsverschil. Van Chi € 42,75 en van De Tuinen € 13,99, of zelfs maar € 7,00 per stuk als je er 2 koopt, dat verschil zal ongetwijfeld in de kwaliteit zitten.
  Mijn vrouw was vroeger wel met aroma therapie bezig en als ik nu etherische oliën ga bestellen voor mijn baardolie, dan wil zij zich ook wel weer bezig gaan houden met de aroma therapie. Ik overweeg dus toch om die duurdere oliën aan te schaffen, maar of ik de Sandelhout voor € 42,75 aanschaf :eek: Dat wordt me iets te gek. Wel jammer, want ik zag dat nou juist die geur veel gebruikt werd in veel baardolie recepten.
   
  Texman en ProfessorMelchior vinden dit leuk.
 20. Ardjan

  Ardjan Baardaap

  Probeer nu gewoon die van De Tuinen; die is echt heel goed! :)
  En verder ....moet je het gewoon lekker zelf weten @Joep , haha! :D:eek:(Y)
   
  Laatst bewerkt: 22 jun 2020
Mad Viking Beard Butter

Deel Deze Pagina