Het is uit het beste van 2 Belgische tv koks genomen.
Deze voor de tomatensaus:
https://koken.vtm.be/open-keuken-me...t/open-keuken-met-sandra-bekkari-vogelnestjes
En deze voor de Vogelnestjes:
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/vogelnestjes
En dat word dan het volgende:
De puree: Gekookte aardappelen door een puree knijper, kruiden met zout en peper en nootmuskaat. Flinke klont boter en wat melk tot gewenste smeuïgheid.
De vogelnestjes:
5 eieren
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren hard. Reken 9 à 10 minuten. Hou één ongekookt ei opzij voor de gehaktbereiding.
Koel de eieren af onder koud stromend water en pel ze. Zet ze even opzij.
900 g gemengd gehaktpeperzout
Neem een ruime mengschaal en doe er het gehakt in. Voeg een snuifje zout en wat peper van de molen toe.
Breek het extra ei en voeg het bij het gehakt.
3 eetlepels paneermeelnootmuskaat
Strooi het paneermeel over het vlees en rasp wat verse muskaatnoot.
Was je handen en kneed het gehakt tot een stevig, maar niet te droog mengsel.
Nu kan je de vogelnestjes maken. Rol een gehaktbal van zo’n 5 à 6 cm dik. Leg de bal in je hand en duw er een kuiltje in, ter grootte van een ei. Leg een hardgekookt ei in het kuiltje en kneed er het vlees rond. Druk de gehaktbal goed aan en rol het vlees door je handen, tot je een egale boulet krijgt die het ei naadloos omsluit.
Leg de vogelnestjes op een groot bord en hou ze even opzij.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klontjes boter
Zet een braadpan op een matig vuur en smelt er een klontje boter in.
Geef de vogelnestjes een goudbruin korstje. Rol de gehaktballen regelmatig even om. De vogelnestjes hoeven binnenin niet gaar te zijn.
Leg de gekorste vogelnestjes in een ovenvaste schotel en bak ze 25 tot 30 minuten in de oven op 180°C.
Voor de tomatensaus
800 g tomaten uit blik
1 el tomatenconcentraat
1 rode ui
2 teentjes knoflook
Scheutje olijfolie
1 tl honing
2 tl Italiaanse kruiden
Peper en zout
Dit alles nadien mixen.
Daarna...smullen maar