Bossman

Toegangelijkheid Fora

Discussie in 'Forumgerelateerde suggesties en opmerkingen' gestart door zenn, 3 sep 2019.

 1. zenn

  zenn Zware baard

  Naar aanleiding van @ProfessorMelchior zijn post in een ander topic.
  Niet om het een of ander, maar het baardforum is zonder ingelogd te zijn als lid/member open en bloot te lezen.
  Je hebt als buitenstaander toegang tot alle pagina's en subfora, je kan alleen niets posten.

  Is hier met opzet voor gekozen? Waarom niet eerst 'verplicht' lid worden, alvorens toegang te krijgen tot het gehele forum?
   
  Laatst bewerkt: 3 sep 2019
  Hartenheer vindt dit leuk.
 2. Texman

  Texman Koning Baard

  Dat is volgens mijn niet helemaal waar Voor "Show je baard, Show je snor en Baarden onder elkaar " moet je ingelogd zijn.
   
 3. zenn

  zenn Zware baard

  @Texman Nee, aangemeld zie je alles behalve 'Baarden onder elkaar'. Deze is idd correct 'verborgen'. o_O
   
  Laatst bewerkt: 3 sep 2019
  Texman vindt dit leuk.
 4. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Een goed punt.
  Ik ben niet aanwezig geweest bij de opzet van het Baardforum, netzomin als @Cowboy of @Arjay , dus ik kan weinig vertellen over de beweegredenen om voor dit concept te kiezen.

  Ik ben er echter wel een voorstander van, zoals het momenteel functioneert.

  Het Baardforum werkt op deze wijze, als een digitaal informatie-centrum voor geïnteresseerden en vele leden van nu zijn ooit begonnen met enige tijd meelezen, voordat zij zich daadwerkelijk aanmeldden.
  Niet ieder onderdeel is leesbaar en foto's zijn voor het merendeel afgeschermd.
  Het Baardforum lijkt moeiteloos te verlopen en zo hoort het ook, maar achter de schermen is er zonder meer een goede controle.
  Nieuwe leden, die zich aanmelden worden grondig gecheckt en worden "handmatig" en niet automatisch toegevoegd.
  @Cowboy , @Arjay , @ProfessorMelchior en @Baardforum Admin houden heus een oogje in het zeil en ontoelaatbare content wordt direct verwijderd, waarna een forumlid gewaarschuwd wordt en desnoods ge-bant. Dit komt niet of nauwelijks voor.
  Naast het feit, dat er veel lol op het forum gemaakt en iedereen nauw contact met elkaar heeft, waar het goed of slecht nieuws betreft en men elkaar ook zo benaderd is het Baardforum een toonaangevend medium voor baarddragers, barbiers en producenten van baardonderhoudsmiddelen. Vooral deze laatste twee genoemde groepen zullen niet op persoonlijke titel lid van het forum worden en dat zouden we ook niet echt willen, omdat er dan heel veel leden toe zouden treden, die niet participeren in de topics.

  Een forum strikt voor ingeschreven leden is niet populair, aangezien men geen vrijblijvende informatie kan verkrijgen. Waarschijnlijk heeft ieder van ons een ongelooflijke hekel aan de websites, waar je even een prijs voor een artikel op wilt zoeken, maar verplicht wordt om eerst een account met wachtwoord aan te maken, daarna via een SMS-bericht een toegangscode krijgt, daarna de pop-up krijgt voorgeschoteld, dat de site cookies gebruikt en of je even op "accepteren" wilt drukken anders gaat het feest niet door, dan nog even een pop-up krijgt te zien met de vraag of je een nieuwsbrief wilt ontvangen en tot slot nog een mededeling krijgt, dat je bij een eerste aankoop 10% korting krijgt, als je de code 'ik-wil-de-prijs-niet-eens-meer-weten-want-ik-ben-al-afgehaakt' invult.

  En tot slot kan ik nog mededelen, dat het hele Baardforum-team er een grenzeloos vertrouwen in heeft, dat ieder lid een verstandig, volwassen persoon is, die goed weet welke informatie hij kan delen in de diverse topics zonder zijn privacy te schaden en persoonsgevoelige informatie via de conversaties van het Postvak verstuurt, die alleen voor toegevoegden aan een conversatie leesbaar zijn.
  En er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid, dat op het moment, dat men "iets" gepost heeft, waarvan men denkt, dat dit de privacy kan schaden, men dit aan het team laat weten, waarna het direct verwijderd wordt (uiteraard niet in de gevallen, wanneer we een forumlid kunnen chanteren en daarmee grote hoeveelheden baardbalsem kunnen verkrijgen:D)

  Laat jullie visie maar eens horen. Ik ben benieuwd.
   
  Skaggy, Cowboy, zenn en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 5. zenn

  zenn Zware baard

  'K twijfel niet over jullie toewijding en denk ook wel dat jullie zeer zeker het kaf van het koren scheiden. (Y)

  Ben er ook mee eens dat iemand wijs genoeg is dat hij weet wat hij wel of niet kan plaatsen. En dat het forum internet open moet zijn voor iemand die op zoek is naar informatie; of dit nou voor zijn eigen baardreis is of voor de hulp bij die van iemand anders, ondanks hij geen lid is. Zo ben 'k hier tenslotte ook terecht gekomen... ;)

  Desondanks ben 'k van mening dat de volgende subfora 'verborgen' moet zijn; Baarden onder elkaar (is al verborgen), Even voorstellen, Show je baard, Show je snor. Dit is puur omdat het persoonlijke afbeeldingen betreft, gezien deze dan vrij toegankelijk zijn voor alle aard van dien en daar zit niet iedereen op te wachten.

  Zo kwam 'k laatst een Amerikaanse Youtube baardman z'n foto's tegen bij een advertentie voor een 'baardproduct', waar hij zeker weten zijn toestemming niet voor gegeven heeft en gewoon van het web zijn afgetrokken...
   
  Laatst bewerkt: 3 sep 2019
  Nib85, Laurent1965 en Texman vinden dit leuk.
 6. Yainderidoo

  Yainderidoo Zware baard

  Leuk die spoilers....ik kan me wel vinden in wat Zenn zegt....hoef ik het ook niet allemaal te typen
   
  Texman en zenn vinden dit leuk.
  Mijnbaard Woody Citrus Baardset
 7. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Ik ga me daarover beraden @zenn
  Niet-leden kunnen alleen miniaturen zien en er zijn verder geen persoonlijke gegevens aanwezig.

  De Amerikaanse You Tube'r had beter moeten weten: het internet wordt gezien als publieke ruimte en het is natuurlijk niet netjes om ongevraagd iemands portret te gebruiken, maar You Tube'rs plaatsen clips om "bekend" te worden en niet om in de anonimiteit te leven. Artiesten, politici, televisie-presentatoren, etc. moeten gebruik van beeldmateriaal gewoon incalculeren.
   
  Texman en zenn vinden dit leuk.
 8. Hartenheer

  Hartenheer Zware baard

  Een goede motivatie, maaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr helemaal niets kunnen lezen trekt ook geen personen.

  Je moet ze wel nieuwsgierig houden.

  Daarom kan je op mijn forum bij de meeste maar een gedeelte van de eerste topic lezen.
  Bij {bijvoorbeeld: database} de hele eerste topic. Als men daar op zou reageren krijg je een mededeling dat er nog meer berichten zijn, maar moet aanmelden of registreren.

  Alleen jammer dat de fora aan het uitsterven is.
  Wereldwijd wint de sociale media en drukt alle fora van het web. :mad::(
   
  Texman, ProfessorMelchior en zenn vinden dit leuk.
 9. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Dat ligt gedeeltelijk aan het intelligentie-niveau van de gebruikers vermoed ik @Hartenheer
  Ik stuur, naast het Baardforum gebeuren, enkele grote tot zeer grote clubs aan op sociale media en dat al voor de afgelopen 15 jaar.
  Of het nu gaat om Facebook, Instagram, etc. dan begint een specifieke groep enthousiast over een onderwerp, waar de interesses gedeeld kunnen worden en dat kan van alles betreffen: terreinwagens, denim kleding, baarden, survival, boeken en films, hoeden, scrapbooks, geocoaching en ga zo maar door en na verloop van tijd waaiert een onderwerp uit en dan…(ik ga dit even ongenuanceerd uitdrukken, dus wees gewaarschuwd!) verschijnen er ineens allemaal hersenloze droeftoeters, die gaan melden, dat de hond suikerziekte heeft, ze zelf zwaar depressief zijn, hun oma 18 jaar geleden is overleden en dat ze die nog steeds missen, hun vrouw er vandoor is met de overbuurman en de vraag of iedereen de foto wil "liken" van hun twee-jarige dochtertje, die een taart in haar hoofd zit te smeren.
  Vaak betreft het sociale problemen, waarbij men eigenlijk hoopt begrip en hulp te vinden bij gelijkgestemden. Voor sociale problemen moet je echter bij sociale hulpverleners zijn en niet op sociale media.
  Dit is één reden, waarom veel personen zich liever bezig houden met sociale media i.p.v. fora en een tweede belangrijke reden is, dat een groot deel van de mensheid helemaal niets noemenswaardigs heeft mee te delen. Deze groep wil lekker knutselen achter het scherm met recepten voor cupcakes, foto's van nieuw aangeschafte schoenen delen of de pagina versieren met glitters en sterren. Hyves, de voorloper van Facebook, was hier een medium bij uitstek voor en hele volksstammen overwogen zich massaal van de rotsen te storten toen het ophield te bestaan en daarna zijn ze allemaal overgegaan op Facebook en Instagram, Pinterest en Snapchat.
  Vandaar dat het publiek op sociale media en fora anders verdeeld is.
   
  Yainderidoo, Hartenheer en Joep vinden dit leuk.
 10. Hartenheer

  Hartenheer Zware baard

  Sinds de sociale media groot is geworden, zijn het inderdaad schapen geworden.
   
  Yainderidoo, ProfessorMelchior en Texman vinden dit leuk.
 11. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Dat waren het waarschijnlijk al, maar nu hebben ze een vorm om dat uit te dragen. :D
   
  Hartenheer, Yainderidoo en Joep vinden dit leuk.
 12. Yainderidoo

  Yainderidoo Zware baard

  Ik heb er nog een ander woord voor: "deb****n". :mad::rolleyes: Ik zal het voor een keer eens netjes houden met **tjes ;)
   
  Hartenheer, ProfessorMelchior en Texman vinden dit leuk.
 13. Gunter

  Gunter Baard

  Debiteuren?!? :confused:

  P.s. sterretjes tellen is niet mijn sterkste kant.
   
 14. LeatherBeardEd

  LeatherBeardEd Volle Baard

  Wat mij betreft wordt het forum voor een deel compleet besloten om vrij met elkaar te kunnen communiceren. Dit samen met een stringent aannamebeleid kan leiden tot een besloten groep waarin iedereen zijn mening zonder omhaal kan verwoorden.
   
  Laurent1965, Yainderidoo, Ardjan en 2 anderen vinden dit leuk.
 15. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Maar dat communiceren doen we toch al zonder enige terughoudendheid?
  En het aannamebeleid wordt goed gecontroleerd. We zitten achter de schermen niet in de neus te peuteren.
   
  Laurent1965 en Texman vinden dit leuk.
 16. Cowboy

  Cowboy Moderator Staff Oerbaard

  Ik moet wel bekennen dat ik..............zo af en toe............... tja...............:oops::oops::oops:
   
  Hartenheer, Laurent1965, istawa en 4 anderen vinden dit leuk.
Bearded Bastard beard oil and balm

Deel Deze Pagina