Damn Good Soap

Mad Viking Güngnir

Discussie in 'Verzorgingsproducten en ervaringen' gestart door zenn, 31 okt 2020.

 1. zenn

  zenn Zware baard

  Soms probeer ik stiekem nog wel een wat uit... in dit geval is dit de Güngnir olie van Mad Viking.

  [GUNG-neer]: Odin’s spear. Odin was no ordinary God, and Güngnir was no ordinary spear. Created by dwarves, the most skilled smiths in the cosmos, it was said to have ancient runes carved in the tip and was not known to miss it’s mark. Likewise, Güngnir Beard Oil is no ordinary scent. It starts off with a release of Lavender and Anise, which swiftly slices into notes of clove finally striking it’s target with a perfect bass note of Sandalwood! Güngnir Beard Oil hits the mark, every single time.

  [​IMG]

  Puur aangekocht op basis van de geuromschrijving en nu eenmaal in handen doet het mij denken aan een alternatief voor Honest Amish. Ook het gevoel van de verpakking is hetzelfde met zijn matte afwerking en branded uiterlijk. Het flesje zelf is dit keer uitgerust met een pompje, waarvan ik niet heel zeker van ben of ik dit nou echt gemakkelijk is; als je met geoliëde handen hem moet indrukken is de kans dat hij wegschiet vele malen hoger dan het knijpen in een pipetje. Ook qua dosering kan ik nu niet meer druppelgewijs uittellen, niet handig wat mij betreft.

  Het gevoel van de olie in de handen is normaal; niet dun, niet dik. Dit geldt idem voor het gevoel in de baard, gemakkelijk te verwerken door de baard heen en laat geen vette indruk achter. Nu de geur, ik kan er een heel lul verhaal overmaken... Maar het is gewoon overduidelijk anijs en nu ik dit zo aan het typen ben *adem in* is het nog steeds anijs, heerlijk. Hoe lang de geur zich overigens gedurende de dag houdt laat ik nog even weten, maar voor alsnog *adem in* ah, anijs. :)

  Wat betreft de ingrediënten zie ik niet echt iets aparts behalve hennepzaadolie, *adem in* ohnee, dat werkt zo niet... Waar was ik ook alweer? Owja hennepzaadolie, volgens zeggen helpt dat tegen huid irritatie en is goed voor de elastiticieit. De oorsprong van de ingrediënten kan ik niet traceren, alleen dat het de hoogste kwaliteit die hun konden vinden zou moeten zijn.

  TL;DR ben je opzoek naar een alternatief voor HA qua geurbeleving, de anijs in Güngnir doet het hem gewoon! (Y)

  :)> :)> :)> :)> op de 'Schaal van Baard'.
  Schaal van Baard
  :)> Baardeloos (waardeloos)/onaangebaard (onaangenaam).
  :)> :)> Minderbaardig (minderwaardig)/onderbaards (ondermaats).
  :)> :)> :)> Adebaard (adequaat)/bruikbaard (bruikbaar).
  :)> :)> :)> :)> Baardig (waardig)/betrouwbaard (betrouwbaar).
  :)> :)> :)> :)> :)> Baardtastisch (fantastich)/verbaardingwekkend (verbazingwekkend)
   
  Laatst bewerkt: 31 okt 2020
  ProfessorMelchior, Tobias, Renem en 6 anderen vinden dit leuk.
 2. Weeble

  Weeble Volle Baard

  Toffe review! Ik heb met Mad Viking alleen ervaring met hun baardconditioner 'The Hollow'.
  Die is wat mij betreft ook een :)> :)> :)> :)> op de 'Schaal van Baard'.
  Ik ben ook benieuwd naar hun geur 'Mjolnir', met ceder, sandalhout en munt.
   
  Carlstein11 en zenn vinden dit leuk.
 3. zenn

  zenn Zware baard

  @Weeble zelf ben 'k bekend met 'Valhalla' (vanille & sandelhout), rustige geur naar mijn beleving. En benieuwd naar 'Yggdrasil' (lichte denne, bergamot & lavendel).

  Om even terug te komen hoe de geur van 'Güngnir' zich houdt; na ongeveer 6 uur ruik ik hem zelf sporadisch, dit is dan wel in combinatie met 'Ingen Doft' (geurloze) balsem. Om hem langer te laten hangen zou 'k graag de olie in combo met de 'Güngnir' balsem gebruiken, want hij blijft echt wel "Ah, nice!". ;):D
   
 4. RedFlamingo9

  RedFlamingo9 Baard

  Ik weet niet of dit hier thuis hoort in dit draadje maar ik heb de indruk dat Mad viking iets minder glanst (blinkie blinkie) is tegenover Azbane maar ze hebben goede geuren ! Was nogal fan van Proraso maar ben de laatste weken eens Azbane en Mad viking gaan proberen en die laatste twee liggen mij gelijk beter ! ben nu Fjord en Valhalla aan proberen van Mad Viking !
   
  WTRebel vindt dit leuk.
 5. WTRebel

  WTRebel Baard

  Ik heb van madviking de olie :ravn rom die moet je is proberen echt lekker !
   
  RedFlamingo9 vindt dit leuk.
 6. RedFlamingo9

  RedFlamingo9 Baard

  Bedankt voor de tip!
   
  WTRebel vindt dit leuk.
Mad Viking Beard Butter

Deel Deze Pagina