Bossman

Kan jij mij aub verder helpen?

Discussie in 'Baardverzorging algemeen' gestart door Dimi, 11 mei 2020.

 1. Dimi

  Dimi Stoppelbaard

  Hey allemaal,

  In normale tijden scheer ik mij om de x aantal dagen en volstaat dit ruimschoots voor een gladde look. Nu in coronatijden heb ik mij al bijna twee maanden niet meer geschoren en is er iets wat lijkt op een baard / snor tevoorschijn gekomen.

  Ik heb simpelweg te weinig gezichtsbeharing voor een volwaardige baard, maar ik wil ook niet per se terug naar de 'babyface' look :D

  Omdat het nu erg onverzorgd oogt, zou ik een stoppelbaard willen uitproberen en dan vraag ik mij af welk elektrisch scheermachine / baardtrimmer (liefst all-in-one) met verschillende standen hiervoor aan te raden is? En hoe lang een stoppelbaard moet zijn als je met plaatselijke baardgroei zit? Ik lees her en der 3 tot 5mm?

  PS: ik heb me nog nooit geschoren met scheermes & scheergel en dat zou ik graag zo houden


  Alvast bedankt voor de inzichten!
   
  ProfessorMelchior en Bart1986 vinden dit leuk.
 2. Hartenheer

  Hartenheer Zware baard

  Foto? :)>
   
  Bart1986 vindt dit leuk.
 3. Texman

  Texman Koning Baard

  Ik heb even voor je gekeken en vond een eenvoudige Remmington baardtrimmer met goede beoordelingen.
  https://www.coolblue.nl/product/852598/remington-mb4132-beard-boss-pro.html
   
  Dimi en Bart1986 vinden dit leuk.
 4. zenn

  zenn Zware baard

  Zelf heb ik de Remington MB4045 waar ik zeer tevreden over ben; gebruik hem voornamelijk om te faden, heeft 3 verschillende verstelbare opzetstukken, precisie trimmertje aan de zijkant, afwasbare koppen, zelfslijpende bladen en oplader. Alleen jammergenoeg geen opberg etui, maar dat is zelf te regelen. :)>  Ze zeggen stoppelbaard = 4 dagen baard, geen idee hoeveel mm dat is. 'K zou kiezen voor een lengte die voor jezelf bevalt, waar jij je tevreden mee voelt.
   
  Laatst bewerkt: 13 mei 2020
  Texman, Bart1986 en Dimi vinden dit leuk.
 5. Dimi

  Dimi Stoppelbaard

  Ik kom in deze tijden bewust niet buiten, dus wel gĂȘnant om dan foto's online te gaan zwieren. Maar als ik deftig advies wil, zijn foto's inderdaad wel nodig. Ik heb ze dan maar onherkenbaar gemaakt.

  FYI 1: ik weet dat dit op niets trekt, maar het is de eerste en misschien de laatste keer dat ik dit eens kan 'testen'
  FYI 2: zeg 't mij gerust als het met dit soort gezichtsbeharing onbegonnen werk is om zelfs maar een stoppelbaard te overwegen
  FYI 3: lachen is toegestaan, vind het namelijk zelf lachwekkend dat ik met dit soort zielige haartjes op een 'baardforum' terecht ben gekomen

  https://www.mupload.nl/img/rmr3ki2c352gv.jpg
  https://www.mupload.nl/img/nhlik8r4zbb.jpg
  https://www.mupload.nl/img/ayld3rkp4j4.jpg

  @Texman en @zenn: bedankt voor het advies, ga ik naar kijken! Als ik het goed zie heeft de MB4045 3 verschillende opzetstukken en bij de MB4132 kan je dit gewoon zelf instellen? Is misschien iets minder gedoe. Al is de MB4045 dan weer draadloos en de MB4132 niet.

  En qua lengte: 4 dagen is bij mij amper zichtbaar
   
 6. Bart1986

  Bart1986 Baard

  Ik kan je foto's niet openen:) Maar ik kan wel zeggen dat ik ook dacht dat ik "zielige begroeiing" had, en dat na een paar weken dat best wel meevalt ;) Een paar weken verder kan het al helemaal anders zijn...
   
  Mijnbaard Woody Citrus Baardset
 7. Texman

  Texman Koning Baard

  Ik heb je foto's gezien en ik begrijp je probleem. En eerlijk gezegd denk ik niet dat daar heel snel verandering in zal komen. Aan de andere kant vind ik het ook niet hopeloos. Er zijn heel wat beroemdheden die een beperkte baardgroei hebben en daar toch iets mee doen. Het leuke is dat dat vaak toch heel goed staat. Je moet een beetje experimenteren en durven. Ik zou beginnen om de lijnen van je baard wat strakker te maken om het onverzorgde te verminderen en daarnaast is het ook een goed idee om voorlopig je baard kort te trimmen.
  Succes Texman:)>

  De MB4132 werkt zowel met snoer als snoerloos. De andere baardtrimmer ken ik ook en is zondemeer prima.
  Met een gebruiksduur van 50 minuten trim je jouw baard wel 4 keer, zonder dat je de baardtrimmer hoeft op te laden. Is de accu toch leeg? Dan gebruik je de baardtrimmer gewoon aan het snoer. Na gebruik spoel je het snijblad gemakkelijk af onder de kraan.
   
 8. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Het ziet er zeker niet lachwekkend uit en met enige zorg kun je een prima Van Dycke produceren. :)>(Y)
   
  Mrgourmet, Dimi en Texman vinden dit leuk.
 9. Dimi

  Dimi Stoppelbaard

  Gewoon op de links klikken en het zou moeten werken... En als ik je profielfoto zie is het van een nog andere orde dan bij mij, maar had inderdaad ook niet verwacht dat hetgeen er nu staat er ooit zou staan.
  --- Dubbele posts samengevoegd, 14 mei 2020 ---
  Bedankt voor je reactie Texman. Raad je dan aan om te testen met bv eerst 5mm en van daaruit te downscalen als dit toch te lang / onverzorgd blijkt?
   
  ProfessorMelchior en Bart1986 vinden dit leuk.
 10. Texman

  Texman Koning Baard

  Ja, dat is altijd een goed idee dan kan het niet zo snel fout gaan.
   
  ProfessorMelchior en Bart1986 vinden dit leuk.
Bearded Bastard beard oil and balm

Deel Deze Pagina