Azbane

Eindelijk, een baard!

Discussie in 'Baard laten groeien' gestart door Joep, 25 aug 2019.

 1. Joep

  Joep Volle Baard

  Duidelijk!

  Als dit vaker terug blijft komen, dan zit er niets anders op. Het is nu al twee maal geopperd, laten we zeggen bij de 5 keer ga ik een afspraak maken.
   
 2. Yainderidoo

  Yainderidoo Zware baard

  Die Baksem lijkt mij ook wel wat! :eek:
   
  ProfessorMelchior vindt dit leuk.
 3. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  ?o_O Ik lees toch duidelijk "balsem".;)
   
  Texman en Yainderidoo vinden dit leuk.
 4. Yainderidoo

  Yainderidoo Zware baard

  Hahahahaha.....smiecht! (Y)
   
  Texman en ProfessorMelchior vinden dit leuk.
 5. Joep

  Joep Volle Baard

  Huh?? Ik heb een vermoede dat hier vals gespeeld wordt.

  Goed, het pret pakket is binnen, even reclame maken:

  baard.nl_pakket.JPG

  Ik wil daar een aantal dingen over kwijt.
  Ten eerste:
  ik heb de belachelijk dure borstel gekocht, want zoals ik in eerste instantie het pakket samen stelde, waarbij ik de goedkopere borstel die ik ook al aardig aan de prijs vond nam, kwam ik precies uit op een gratis product, maar ik had al alles aan mijn mandje toegevoegd wat ik wilde hebben. Één van de mogelijke gratis producten was nou juist die houten kam, maar twee kammen leek mij overdreven. Dus ik ben opnieuw aan de slag gegaan met een leeg mandje om te starten, maar nu nam ik deze hele dure borstel die zeer goede recensies heeft en kwam ik zonder kam uit op het zelfde bedrag als bij het eerste mandje, en nu kon ik gratis de kam toevoegen, dus zelfde bedrag, maar met kostbare borstel die ik normaal niet zou gekocht hebben, goh wat een goede marketing truc :)
  ten tweede:
  Ik moest het pakket ophalen bij een PostNL afleverpunt. Daar werd ik geholpen door een vriendelijke man van Arabische afkomst of ergens die omstreken. We raakte aan de praat en ik kon het niet laten om mijn eerste compliment in reallife te geven over iemands baard. Zodoende vertelde ik over de inhoud van het pakket en hij keek mij erg bevreemd aan. Ik moest het voor een tweede keer uitleggen wat er inzat en hij vertelde mij dat hij daar absoluut geen tijd voor had (niet voor mijn praatje, maar de baard verzorging). Daarna moesten we beide hartelijk lachen. Zijn werkelijk prachtige baard hing daar dus onder zijn kin zonder enige verzorging. Moet ik me nou zorgen gaan maken dat ik allemaal hebbedingetjes heb aangeschaft terwijl dat helemaal niet nodig is? Of hebben Arabieren een ander soort baard die geheel zonder verzorging er van nature prachtig uitziet? Mij lijkt het dat het vertroetelen van de baard al de helft van het plezier is, ik voel me net een wijf, heerlijk. :D :)>
  Ten derde:
  Het gebruik van de producten. Ik ga direct de olie uitproberen, ik verheug me er nu al op. De borstel is vrij hard, maar daar was ik al voor gewaarschuwd. Ik denk wel dat dat helpt als de baard wat voller is om er dan ook nog iets nuttigs mee te kunnen doen. De kam is op dit moment volgens mij vrij nutteloos, ik moet denk ik eerst iets meer baard hebben om daar profijt van te hebben.​
   
 6. Texman

  Texman Koning Baard

  De olie is een goede keuze ik gebruik deze ook plus nog wat andere producten van HA zoals de baardbalsem en baardzeep.
   
  Carlstein11 en Joep vinden dit leuk.
  Mijnbaard Woody Citrus Baardset
 7. Joep

  Joep Volle Baard

  Ik heb de olie net ingebracht en het voelt heerlijk! Ik had er al hoge verwachtingen van na het lezen van verschillende berichten hier op het forum en ik moet zeggen dat het niet tegenvalt :)
   
 8. Texman

  Texman Koning Baard

  Het is superspul (Y)(Y)(Y)
   
 9. Renem

  Renem Volle Baard

  gewoon laten groeien die hap en af en toe laten bijwerken. :)>

  ik heb hem ruim een jaar laten staan en ben in tussentijd ongeveer 7-8 keer naar de barbier geweest om de boel te laten bijwerken en dat scheelt echt wel in je voorkomen. natuurlijk heb je eerst volume nodig voor je er een fatsoenlijk model in kunt laten beitelen, maar je hoeft niet als een zwerver door het leven te gaan. gewoon vragen of ze de lengte willen behouden en maar bidden dat dat goed komt. :rolleyes:

  inmiddels heb ik weer een zomervacht. zelf vond ik de lange baard wel straf, maar de korte variant schrikt minder mensen èn mensen minder af. dat is voor mijn werk eigenlijk wel meer dan handig, dus voorlopig laten we het maar even zo. :(

  met mijn vrouw heb ik een oneindige strijd over geur van baardolie en -bal. we matchen prima bij elkaar, maar op dit vlak bepaald niet. :cool:

  vriendelijke groet, rené
   
 10. Joep

  Joep Volle Baard

  Om te beginnen ga ik hem laten groeien zonder bezoek aan een barbier, zoals me al eerder is geadviseerd. En daarna weet ik het nog niet. Ik heb nog niet een model in gedachten en heb ook geen idee hoe en hoeveel ik mijn baard ga onderhouden.

  Als een zwerver wil ik er natuurlijk niet uitzien, maar ik heb wel een beetje barbier vrees. Dat heeft ook te maken met hoe ik mijn haar altijd deed. Ik ben minder dan 10 keer in mijn leven naar een kapper geweest. Meestal knipte mijn moeder mij en later mijn vrouw. Hahaha. Ik ben nooit zo op mode geweest en het laten groeien van een baard wordt wat dat betreft ook echt een nieuw avontuur voor mij, maar het kan geen kwaad om op latere leeftijd alsnog meer aandacht te geven aan je uiterlijk. Ik ben ook niet zo'n sociale uitblinker en dat gekwek wat je in de kappersstoel vaak hebt daar voel ik me helemaal niet prettig bij. Op een forum kletsen is heel anders wat dat betreft.

  Ik ga later nog wel meer foto's posten en als het advies dan is om toch naar een barbier te gaan dan zal ik daar misschien toch aan moeten toegeven. Maar vooralsnog blijf ik ver bij ze uit de buurt. Overigens heb ik een verre buur in de flat die ook een goede baard heeft en daarvoor soms naar de Arabische barbier gaat om de hoek en soms naar een iets commerciëlere barbier op het winkelcentrum, ik kan bij hem natuurlijk wel eens informeren hoe ze het doen en wat de koste zijn.

  Om te beginnen heb ik een geurloze olie aangeschaft, want ik draag ook nooit parfum, maar wie weet ga ik eens zo'n test setje aanschaffen met verschillende geuren. Hopelijk kunnen mijn vrouw en ik het wel eens worden over de geur. Best lastig als je daar een meningsverschil over hebt. Welke geuren twisten jullie over?
   
 11. Renem

  Renem Volle Baard

  haha, welke niet... :D
   
 12. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Ja @Joep je hebt gelijk: hier wordt vals gespeeld, hahaha.
  Ik had per ongeluk "baksem" getypt ipv "balsem" en daar wees plaagbaard @Yainderidoo mij natuurlijk direct op, maar als administrator kan ik natuurlijk posts bewerken en zodoende ook mezelf corrigeren om hem dan weer in de maling te nemen.:D

  En je bent nog een keer in het ootje genomen, want de Arabier die beweerd niets aan zijn baard te doen is totale nonsens. De baardbroeders uit zuidelijke gebieden zijn echte meiden, wat betreft hun kinbegroeiing. Er "niets" aan doen betekend bij hen: ' Ik ben er minder dan drie uur per dag mee bezig!'
  Wij, afstammelingen van Vikingen, Batavieren en Germanen, vinden een kwartier verzorgen al meisjes-achtig.:p
   
  Carlstein11, Joep, Texman en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 13. Yainderidoo

  Yainderidoo Zware baard

  Hmmmmmmm....bijna een geuzennaam! Zou mooi staan onder mijn avatar o grootmoedige administrator ;)
  "J'ai bu à la santé des Gueux! Vive le Gueux!" of zoiets...:confused:
   
 14. Joep

  Joep Volle Baard

  Ok, een kleine update, maar niet echt over mijn baard :eek:

  Wat kan ik zeggen over een baard van bijna 4 weken, het schiet niet op. Ik snap het al, ik moet mee geduld hebben.

  Zoals ik al eerder vermelde is de rede om een baard te groeien voor mij geweest dat ik mijn hoofdhaar met opzet kam 2 ipv 4 heb laten scheren door mijn vrouw. Ik vond het tijd daarvoor vanwege het steeds dunner worden van mijn haar, mijn vrouw gaf enig protest, wilde eerst niet zonder opzet kam scheren, dus werd het een compromis op stand 2.

  Ik vind het goed staan en de baard(je) ben ik ook al erg blij mee, maar eigenlijk wilde ik mijn hoofdhaar nog korter. Dat benadrukt de baard wat meer en dat mag ook wel, want het is (nog) een klein baardje.

  Ik had de volgende oplossing bedacht en uitgevoerd. Ik pak vanmiddag de tondeuse, scheer een baan zonder opzet kam over het midden van mijn hoofd, helemaal van voor naar achter. Mijn vrouw komt thuis en ik vraag haar of ze me even kan helpen, ik ben namelijk een beetje uitgeschoten bij het bijwerken van een plukje haar op mijn voorhoofd :D :D :D

  Mijn vrouw was "Not Amused" :eek:

  Na dreigementen dat ze er helemaal niets aan ging doen heb ik haar toch kunnen overhalen om het gelijk te scheren, maar eenmaal in de "kappersstoel" realiseerde ik me mijn fout. Ze is toch al niet heel erg enthousiast over mijn nieuwe look en nu heeft zij een tondeuse in de hand en ben ik aan haar overgeleverd. :eek:

  Nee schrik niet, het is allemaal goed afgelopen, heel erg goed mag ik zelfs zeggen. Ze heeft met tegenzin mijn hoofdhaar geschoren met tondeuse zonder opzet kam. en ik vind het prachtig staan. Baard komt nu veel beter uit! Ik was al gewaarschuwd dat ik straks een mode poppetje ga worden en ja hoor, ik denk dat een nieuwe bril ook niet zou misstaan. eentje die beter bij mijn baard past :D Toevallig heb ik een nieuwe bril nodig, dus dat komt goed uit (Y)

  Weet je, ik denk dat ze gewoon even moet wennen. Ze zegt dat ze me graag ziet met lang krullend haar, maar het is al weer 20 jaar geleden dat het zo groeide :rolleyes: Volgens mij vind ze dit stiekem ook leuk, maar ze moet het nog even verwerken :)>
   
 15. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Trek het scheermes maar over de schedel en de vrouw wordt lyrisch! ;):)
   
 16. Joep

  Joep Volle Baard

  Nou, dat word me net iets te veel werk. Ik denk wel dat het nog mooier is, maar als je dat bij wilt houden, dan moet je ..... om de dag scheren ofzo?
   
  Carlstein11, Yainderidoo, Texman en 2 anderen vinden dit leuk.
 17. Olav1975

  Olav1975 Volle Baard

  Dan moet ik hier aan denken :)

   
  Yainderidoo, Texman, Laurent1965 en 2 anderen vinden dit leuk.
 18. Joep

  Joep Volle Baard

  Oh, dat beloofd wat goeds. Ik draag nu nog een petje op straat, maar misschien moet ik die maar eens thuis laten liggen. Ik ben enkel wel iets minder fors.
   
 19. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Helaas…scheren is een dagelijks werkje. ;)
   
  Yainderidoo, Texman, Joep en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 20. Laurent1965

  Laurent1965 Zware baard

  Helemaal mee eens, doe het wel eens wat later op de ochtend, voelt zo ongeschoren, :D:D toch maar snel weer de scheerkwast erover...:):)
   
Bearded Bastard beard oil and balm

Deel Deze Pagina