Bossman

Eindelijk, een baard!

Discussie in 'Baard laten groeien' gestart door Joep, 25 aug 2019.

 1. Joep

  Joep Volle Baard

  Dank je @Nib85 voor je reactie en compliment.

  Ik vermoed dat wij het over verschillende borstels hebben. Ik bedoel dit met borstels:
  IMG_7069.JPG
  Die linker is een belachelijk dure, harde, maar wel fijne borstel. Daar druk ik door de baard tot op de huid, maar daar zit het probleem ook in dat ik er niet meer doorheen kom als de baard niet nat is. Die rechter is een goedkope veel zachtere borstel. Dan heb ik nog zo'n houten kam van mijnbaard.nl, maar die is weer heel erg grof. Wellicht bedoel jij meer zoiets met een borstel:
  [​IMG]
  Daar kom je natuurlijk veel makkelijker mee door de baard. Dit heb ik wel in huis, maar is voor mijn vrouw en kids. Misschien zelf eens één aanschaffen.

  Dat föhnen heb ik wel een keer geprobeerd, maar ik vind het nogal een gedoe. Ik heb mijn post na jouw post aangepast, omdat ik was vergeten erbij te zetten dat ik na het borstelen van de natte baard de boel eerst laat drogen voordat ik er olie in aanbreng. Olie en water stoten elkaar af, daarom lijkt mij het logisch om geen olie in een natte baard te smeren.

  De haren onder bij mijn keel zijn zeker langer, maar de barbier en barbaar durf ik echt niet. Ik ben bang dat ze er zomaar anderhalve maand vanaf knippen.

  Ik ga in ieder geval (weer) op zoek naar een andere borstel :)> (Y)
  --- Dubbele posts samengevoegd, 20 nov 2019 ---
  Nee, nog niet geprobeerd. Nu je het zegt, ik heb het wel eens gezien op YT. Dat ga ik zeker ook proberen en ook daar heb ik een andere borstel voor nodig, want dat gaat me nooit lukken met de borstels die ik al heb.

  Een 'kwartje' aan olie inmasseren? Bedoel je een kwart druppel?? Ik vermoed van niet, maar wat bedoel je dan wel? Een kwatje, zoals kwatten met spuug? Nee vast ook niet, verklaar je nader :D En zoals ik bij @Nib85 ook al reageerde, olie en water, is dat een goed idee? Die mengen toch niet? Soms moet je logica laten voor wat het is en gewoon proberen, misschien is dit zo'n situatie.

  Baard Routine Topic ken ik. Ik was in twijfel om dit daar te posten, maar omdat dit een niet geheel werkende baardroutine is en ik he nogal op mijzelf betrek dacht ik het toch beter op mijn eigen topic te posten. Nu mijn baard wat voller begint te worden is het wel een idee om dat topic vanaf het begin af aan nog een keer te lezen.
   
  Yainderidoo, Skaggy en ProfessorMelchior vinden dit leuk.
 2. Texman

  Texman Baardaap

  Ha @Joep,
  Je bent nu op een punt aan beland waarop je baardbalsem zou kunnen gaan gebruiken.
  Ik spoel of was iedere morgen mijn baard voorzichtig doch wel zeer grondig uit.
  Vervolgens breng ik baardbalsem aan en masseer dit goed door mijn baard en in mijn huid.
  Daarna breng ik nog een kleine hoeveelheid Reuzel Groming tonic aan de buitenkant van mijn baard.
  Vervolgens ga ik mijn baard goed door en in model kammen. Ik zou het hierbij kunnen laten maar mijn baard wordt pas echt mooi als ik hem in model föhn.
  En ik vind het niet fijn om met een natte baard rond te lopen. Een keer in de week volgt er dan nog een klein ritueel na.
  Dan kort ik de uitstekende haren wat in waardoor het geheel er wat netter uit zit. Borstelen doe ik eigenlijk weinig.
  Je zou deze aanpak ook eens kunnen proberen.

  Een ander punt is dat je baard nogal ongelijk is uitgroeid wat de oorzaak is dat je hem niet meer goed in model krijgt.
  Ik zou dat door een barbier laten bijwerken het effect is echt heel mooi en je bent ook gelijk van een hoop frustratie af.
  Daarna kan je weer verder met het langer laten worden van je baarden snor.
  We lezen hier helaas over slechte ervaringen bij sommige barbieren maar dat geld beslist niet voor alle barbieren want er zijn ook hele goeie.
  Je moet alleen goed zeggen wat jij wil en ook wat niet wil want dat is waar het vaak mis gaat. Zorg ervoor dat je zelf de regie houd.
  Je hebt een mooie baardgroei die het verdient om goed bijgehouden te worden zodat je optimaal kan genieten van je baard.
  Succes en sterkte Texman :)>
   
  Yainderidoo, Skaggy, Joep en 3 anderen vinden dit leuk.
 3. Olav1975

  Olav1975 Baard

  baard groeit goed! Ik denk dat hij beter 'valt' als hij nog wat langer is
   
  Yainderidoo, Skaggy, Joep en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. zenn

  zenn Zware baard

  @Joep inderdaad zo'n -niet zwijenhaar- borstel met pinnetjes, dan kom je namelijk dieper tussen de haren.

  Ow, 'kwartje' bedoelde 'k een hoeveelheid olie ter grootte van ongeveer een kwartje (ƒ0,25). Nee, licht vochtig; dat maakt haar gewoon makkelijker mee te werken.
   
  Yainderidoo, Skaggy, Joep en 2 anderen vinden dit leuk.
 5. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Je bent nu al zover gekomen, dat de lange stoppels een echte baard zijn geworden!
  Gefelicibaard! :)>
  Combineer de adviezen van @zenn en @Texman en je gaat er verzorgd uitzien.
  Je baard kun je nog wel borstelen om de haren te masseren, maar is te lang geworden om ermee in model te komen, dus gebruik een kam.

  Heel systematisch:
  Opstaan uit bed: kammen.
  Na de appelstroop-party uitwassen, naar links en naar rechts kammen (de snor ook) en het liefst met föhn op koude stand.
  De hele handel recht naar beneden föhnen en kammen.
  Baardbalsem aanbrengen en indien gewenst ook nog baardolie.
  Klaar!

  "Zwervers" zijn haren, die denken hun eigen weg te kunnen gaan en in een rechte hoek naar buiten groeien. Helaas…voor hen is er geen plaats in de ordelijke polder-baard, dus zij moeten gekortwiekt en strak gehouden worden. Jawohl!:eek:
  Na de Aleppo-beurt föhnen en kammen De hardnekkige zwervers nogmaals waarschuwen door te kammen en anders met een schaar afknippen op het punt, dat ze de bocht maken. Dan zijn het weer keurig nette rechte haren.
  En de onderzijde met de schaar bijwerken.

  Bedenk, dat "Operatie Nette Baard" niet in één keer hoeft te worden volbracht. Een paar opeenvolgende dagen rustig kijken en bijwerken en dan verpest je niets.
  :)>
   
  Yainderidoo, Skaggy, Joep en 6 anderen vinden dit leuk.
 6. Peter1971

  Peter1971 Baard

  Ik vind het wel jammer dat de bovenkant van je gezicht is afgeschermd..want aan de shape van je gezicht bepaal je normaliter de baardstijl...suc6 met de reis
   
  Skaggy, Joep, Hartenheer en 2 anderen vinden dit leuk.
  Mijnbaard Woody Citrus Baardset
 7. Joep

  Joep Volle Baard

  Dat denk ik ook. Ik heb het al aangeschaft, maar nog niet in gebruik, want het zit in de zak van Sinterklaas. Nog even geduld dus en dan eens zien wat dat doet.

  Jij brengt dus ook net als @zenn de balsem/olie aan in een natte baard. Ik ga dat morgen ochtend ook eens proberen, kijken wat dat doet.

  Ik heb geen stopcontact in mijn badcel en ik heb geen spiegels bij mijn stop contacten, dat maakt het voor mij nogal een gedoe om te föhnen. Ik zal toch eens op zoek gaan naar een spiegel kastje die ik dan kan ophangen op een plek waar ik rustig mijn baard kan verzorgen, met een stopcontact erbij.

  Dank je voor het compliment. Ik begin echt peentjes te zweten bij het idee van een barbier. Heeft ook te maken dat ik mij sowieso ongemakkelijk voel in een kappersstoel. Bij mijn kinderen op het schoolplein loopt een man met een erg mooie en nette baard. Het kan bijna niet anders dan dat hij regelmatig bij de barbier langs gaat. Hij is zeer vriendelijk en groet mij altijd. Ik zal hem eens aanspreken en vragen waar hij zijn baar zo mooi laat barbieren. Misschien kan hij mij geruststellen.

  Dank je voor het compliment. wel barbier, geen barbier. Als ik nog 5 mensen vraag, krijg ik natuurlijk nog 5 verschillende adviezen. Uiteindelijk komt het erop neer dat ik zelf kies en dat vind ik nou juist zo moeilijk.
  Toch waardeer ik ieders advies!

  Ik ga op zoek. Borstels en kammen kun je nooit te veel hebben heb ik gehoord.
  Oh ja, zo'n kwartje :D Nu is het duidelijk :D

  Bedankt @ProfessorMelchior voor het compliment. Ik ga op zoek naar een ander soort borstel, zoals ik hier boven al zei, kan nooit kwaad om dat eens te proberen, maar die zwijnenharen borstel gaat inderdaad niet meer als de baard droog is. Nu gebruik ik daar even de kam voor.
  Naar links, naar rechts, naar boeven, naar beneden. Ik ga het allemaal proberen :)>
  Durf ik niet :oops:
  Hier komt toch een beetje mijn autisme om de hoek kijken. Ik heb het zelfde probleem in mijn tuintje dat ik in de buurt heb.
  Vraag mij om een nieuw (tegel)pad aan te leggen (Y)
  Vraag mij om een veldje om te spitten (Y)
  vraag mij om de wilgen te knotten (Y)
  Vraag mij niet om onkruid te wieden, want ik heb geen idee waar ik moet stoppen.
  Vraag mij niet om de rozen te snoeien, want er blijft geen roos over.
  Begin je het te snappen? Als ik ga knippen in mijn baard, dan ben ik ontzettend bang dat ik geen baard over houd. Ik weet het, je zegt in kleine stapjes, desnoods over een paar dagen verdeeld, maar ik ken mijzelf en durf het niet.
  Hier heb ik een probleem, want vroeg of laat zal ik er toch aan moeten, of ik moet mijn angst voor de barbier overwinnen. Ik ga hier nog even rustig over nadenken voor ik stappen onderneem.

  In ieder geval iedereen bedankt voor de adviezen. Er zitten er een aantal bij die ik zonder meer kan gaan proberen. Ik houd jullie op de hoogte :)> (Y)
   
  Yainderidoo, Skaggy, Texman en 2 anderen vinden dit leuk.
 8. Gunter

  Gunter Baard

  Ik snap je uitdaging m.b.t. het knippen van de baard. Je ziet altijd nog net dat ene haartje waar een stukje vanaf mag. En voor je het weet zie je er weer één. Ik wil mijn baard niet lang, maar dat zou mij waarschijnlijk nooit lukken door hetzelfde probleem.
  Maar een barbier of iemand anders kan het ook doen, of net niet wat je wilde etc. Het blijft lastig ook om goede instructies te geven, ook met een voorbeeld plaat.

  Kortom, het zal zeker een paar keer fout gaan, maar hoe dan ook groeit het ook weer verder. Succes ermee en verstandig om het eerst goed te overdenken. (Y)
   
  Yainderidoo, Skaggy, Texman en 2 anderen vinden dit leuk.
 9. Ardjan

  Ardjan Zware baard

  En anders gewoon even bij een barbier langsgaan; voorlopig alleen maar voor advies! Dan kan je er rustig over nadenken; misschien dat dat je helpt!
  Probeer even goed en duidelijk je verhaal te doen; en laat je vervolgens adviseren!
  Denk er rustig over na; of het goed voelt of niet; en neem vervolgens een beslissing of je de baard wél of al dan niet laat barbieren!

  Succes kerel! (Y)

  Je hebt trouwens al een mooie baard! Is echt zo, dus niet twijfelen! ;):D(Y)
   
  Yainderidoo, Skaggy, Texman en 2 anderen vinden dit leuk.
 10. Joep

  Joep Volle Baard

  Heb ik zo'n lange post, vergeet ik nog @Peter1971 te beantwoorden :oops:
  Je hebt gelijk. Soms denk ik ik ga een volledige foto posten, maar op andere momenten wordt ik al helemaal paranoïde vanwege alle bewerkte foto's die ik hier al gepost heb.
  Dank je voor je begrip :)
  Zeker ook een goed advies. Als ik naar de barbier ga, dan doe ik het zo als jij voorstelt.
  Enuhh bedankt voor je compliment :)> (Y)
   
  Yainderidoo, Skaggy, Ardjan en 2 anderen vinden dit leuk.
 11. Texman

  Texman Baardaap

  Ha @Joep, Als je het zo moeilijk vind om naar een barbier te gaan dan zou je zoals @zenn aangeeft eerst kunnen gaan voor advies maar dan samen met je vrouw. Tenzij je vrouw geen liefhebber is van jouw baard dan is het vrees ik geen goed idee;).
  Ik denk trouwens dat het een heel goed idee is die man op het schoolplein te raadplegen. Dat kan ook al een stuk onzekerheid bij je wegnemen.
   
 12. zenn

  zenn Zware baard

  Tex, je bedoelt @Ardjan ;) Maar geeft niet hoor, 'k ben het met Ardjan eens. :)
   
  Yainderidoo, Skaggy, Texman en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 13. Ardjan

  Ardjan Zware baard

  Ach, wat maakt het uit; we hebben allemaal baard; en zijn één grote familie! :D
   
  Yainderidoo, Skaggy, Texman en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Het wordt eens tijd voor een familie-feest. ;)

  Bij wie thuis? :D
   
  Yainderidoo, Skaggy, Texman en 2 anderen vinden dit leuk.
 15. Ardjan

  Ardjan Zware baard

  Ik denk dat het dan een Baardborrel wordt! :D
   
  Yainderidoo, Skaggy, Texman en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Geef je adres maar door en dan maak ik het evenement aan! :p
   
  Yainderidoo, Skaggy, Texman en 3 anderen vinden dit leuk.
 17. Ardjan

  Ardjan Zware baard

  Kijk, zó snel kan een feestje gaan! :D

  Terug naar @Joep; want volgens mij is dit ZIJN topic!
  Maar helemaal misplaatst is dit toch ook weer niet; want Joep (met baard) is toch de geinlijn van dit forum?! :D:eek:
   
  Yainderidoo, Skaggy, Bolt en 2 anderen vinden dit leuk.
 18. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Voor verdere feest-informatie: zie de post van @Bolt in het topic Baardborrel. :)>
   
  Kenneth, Yainderidoo, Skaggy en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 19. Joep

  Joep Volle Baard

  Huh...wat....Ben ik een middagje weg is mijn hele topic vol gespamd ?? :eek::eek::eek::eek:
  Heerlijk vind ik dat, ik houd wel van een spamparty :D (Y)
  Hè bah, een andere kerel was die man met mooie baard voor en heeft mij en plein public staan te beledigen. De man met mooie baard was er vandaag niet. Dus ik heb er nu een stuk onzekerheid bij in plaats van af :( Misschien morgen meer geluk.
  https://baardforum.nl/threads/hoe-ga-jij-om-met-commentaar-op-jouw-baard.768/page-26#post-83498
   
  Texman, Skaggy, Bolt en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 20. ProfessorMelchior

  ProfessorMelchior Administrator Staff Oerbaard

  Onzeker hoef je zeker niet te zijn met zo'n baard. :)>
  Niet eens meer over die "zure" kerel nadenken. Hij heeft met zo'n karakter een groter probleem dan jij.;)
   
  Hartenheer, Texman, Skaggy en 1 andere persoon vinden dit leuk.
Bearded Bastard beard oil and balm

Deel Deze Pagina