MijnBaard.nl

Baardolie recepten

Discussie in 'Verzorgingsproducten en ervaringen' gestart door barrymossel, 22 jan 2015.

 1. PeterEasyW

  PeterEasyW Stoppelbaard

  Hoe langer ik me er in verdiep hoe vreemder ik die handel in oliën vind....... onder de zelfde naam 100% zuiver zijn er enorme prijsverschillen........ 100% zuiver betekent lang niet altijd 100% zuiver....... dat ruikt naar onraad wil ik maar zeggen :rolleyes:
   
  Macx en McSol vinden dit leuk.
 2. Macx

  Macx Volle Baard

  Oke, dankjewel, dan loop ik hier in Breda wel ff naar binnen.
   
 3. Macx

  Macx Volle Baard

  Zijn dit die geurtjes die je moet gebruiken om te mixen?
  Ik heb gisteren deze geurtjes gekocht bij HB, misschien wel te snel besteld want ik begrijp nu dat deze geurtjes voor de omgeving zijn bedoeld, je moet dan een paar druppels in een kom doen en dan met een waxinelichtje deze verwarmen zodat het gaat geuren.
  Dus als dit niet de juiste geurtjes zijn om te mixen met de baardolie dan ga ik deze zeker gebruiken voor in huis. Dus de bestelling is altijd goed.

  Dit komt over een paar dagen binnen.
  2.jpg
   
  Yainderidoo vindt dit leuk.
 4. McSol

  McSol Baard

  Ik heb dit soort flesjes... 20220304_085643.jpg
   
 5. Yainderidoo

  Yainderidoo Zware baard

  Precies.....parfumolie is niet echt geschikt..:p.....daarvoor moet je natuurlijke etherische olie gebruiken. Ook wel essentiële olie genoemd. En dan natuurlijk altijd vermengd met een draagolie omdat de meeste etherische olie niet rechtstreeks op je huid mag!
  En mag ik je een aroma diffuser aanbevelen voor het verspreiden van etherische oliën in huis. Het schijnt de beste methode te zijn om (vooral) etherische olie te verspreiden.
  Je moet het zelf weten maar ik zou NIET weer parfumolie kopen. :eek:
  Wij hebben deze:
  [​IMG]
  Het loont de moeite even goed rond te kijken voor die dingen want soms is het prijsverschil groot ! ! ! Ze zijn niet heel duur ofzo ;)
  Onlangs Siberische spar en Grove den besteld (etherisch ! ;)) heerlijk alsof je in het bos zelf bent. ( https://anthemis.nl/ ) Dit na het lezen van het boek: "Shinrin-yoku De kunst en Wtenschap van het Bosbaden".
  --- Dubbele posts samengevoegd, 4 mrt 2022 ---
  Nog even ten overvloede:
  https://www.daphnerose.nl/wat-is-het-verschil-tussen-parfumolie-en-etherische-olie/
  Zij beschrijft het volgens mij redelijk goed ;)(Y)
   
  Laatst bewerkt: 4 mrt 2022
 6. McSol

  McSol Baard

  20220304_095800.jpg
  Even voor de duidelijkheid, ik heb gevraagd aan een medewerkster of dit de goede flesjes zijn, ik kreeg toen goede uitleg en dat deze wel in een dragerolie(ën) moet. Jojoba-, castor-, argan-, amandelolie... of deze gemengd.
   
  PeterEasyW en Yainderidoo vinden dit leuk.
 7. PeterEasyW

  PeterEasyW Stoppelbaard

  Eén ingrediënt dus dat zou pure olie moeten zijn inderdaad...... om reactie op de huid te voorkomen zou je volgens NaturalHeroes maximaal 1 á 2% van je baardolie uit essentiële olie mogen bestaan (20 tot 40 druppels op 100ml) En oppassen met Bergamot..... deze bevat furanocumarinen die je huid extra gevoelig maken voor UV. Er bestaat ook ‘furanocoumarin-free’ (FCF) Bergamotolie.

  Ik zie hier recepten voorbij komen met veel hogere doseringen en "gewone" Bergamot die zonder problemen gebruikt worden dus blijkbaar is bovenstaande aan de (heel) voorzichtige kant maar toch...... ;)
   
 8. McSol

  McSol Baard

  Klopt. Een goede basisolie met een paar drupjes geur! We willen een lekkere subtiele geur en geen ehm... tja... ellende.
  Lees ook altijd de eventuele waarschuwing op het flesje!! Er zit niet voor niets een kinderbeveiliging op!
   
  Texman vindt dit leuk.
Mad Viking Beard Butter

Deel Deze Pagina