Nib85

Volle Baard
Dat kwam omdat ik de afgelopen 2 dagen lui was. Vanmorgen was ik aanzienlijk actiever binnenshuis en op een gegeven moment moesten de schoenen uit. Het voelde als een oventje. Zou je dat effect niet hebben bij Iron Rangers?
Je Meindls zijn ook niet voor binnen gemaakt, maar zijn wandelschoenen.

Lekker de bossen in een stuk wandelen en paddenstoelen zoeken, daarna binnen schoenen uit en beoordelen...

Sowieso draag ik zelf in huis (eigen huis dan) vrijwel nooit schoenen.
 

Joep

Zware baard
Je wil niet weten hoe vaak ik naar binnen en naar buiten loop met mijn kinderen. Af en toe heb ik het idee om maar in de gang te blijven staan, dat is wel zo handig. Als ik een langere tijd de deur niet uit hoef, dan gaan de schoenen zeker uit.

Ik begrijp wat je bedoeld dat de schoenen voor buiten zijn en daar draag ik ze natuurlijk ook. Maar ook daar krijg ik na flinke inspanning klamme voeten. Nu ik het weer een keer ervaren heb komt het allemaal terug, -*-flashback-*-. Zelfs in de winter kan ik op deze schoenen koude voeten krijgen en worden ze tegelijkertijd klam. Ik vermoed dat het door die Gore-tex komt. Ik had beter de Meindels zonder Gore-tex kunnen nemen. Het zit ook in de naam en ik had het kunnen weten. Het is gewoon goor(etex) die zweetvoeten :D

Vroeger liep ik op M90 kisten in hoog zomer en toen had ik geen last van zweetvoeten.
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Duidelijk, bij @zenn hoef ik niet op visite. :D
Ik stam af van de Noormannen, niet van de Japanners.
Mijn oma zei altijd: 'Als je je vloerbedekking mooi wilt houden, moet je het aan het plafond spijkeren!'. :cool:

Vandaag moest ik in een nogal ruig terrein verblijven en ik had mijn GriSport Outdoor Adventure boots aangetrokken.
Enkele jaren geleden aangeschaft voor €195,00 en de reden, dat ik ze nog in bezit heb is een sentimentele. Een vriend van me was bezig een documentaire te maken en had gevraagd of ik enkele dagen met hem mee wilde gaan, aangezien we al enkele malen op vreemde plaatsen op de wereld gereisd hebben en weten wat we aan elkaar hebben.
Onder begeleiding van een gids, die het gebied kende, en twee dragers kwamen we uit bij een moeras, dat zo uitgestrekt was, dat er omheen trekken niet mogelijk was en door hevige regenval begon het gebied, waar we vandaan kwamen onder te stromen.
De gids en de dragers raakten ernstig in paniek, maar dat is weinig constructief, dus besloten de vriend en ik om door het moeras te waden om hoger gelegen gebied proberen te bereiken. De gids en dragers konden weinig anders, dan ons volgen en wij namen de bepakking van de dragers over, omdat we een stuk langer waren en ook iets steviger gebouwd.
Na een vol etmaal ploeteren kwamen we aan op vaste grond, maar…ik was de enige persoon, die de GriSports nog aanhad, aangezien de anderen hun niet strak geveterde laarzen ergens hadden geofferd aan de zuiging van het moeras.

We hebben het gehad over de aanschafprijs van goede boots en ik wil hiermee duidelijk maken, dat je ook dure laarzen kunt aanschaffen, die eigenlijk het geld niet waard zijn.
De GriSport Outdoor Adventure zijn hier een voorbeeld van.

image.jpeg

Het schoengedeelte is in een kunstof zool geplakt. Mocht dit ooit losraken, dan is het einde verhaal, aangezien de tussenzool wel verkruimelt zal zijn.

image.jpeg

De boots zijn gevoerd en daar slijt je dus doorheen zonder, dat het gerepareerd kan worden en het schuimrubber van de voering verdwijnt.

image.jpeg

Hakken zijn aan slijtage onderhevig, maar als je ze niet kunt laten vernieuwen, omdat het één geheel is, dan is het wachten op het moment, dat ze geheel afgesleten zijn.

image.jpeg

Zelfs de lip van de boots zijn vervaardigd van geweven kunststof en dat gaat vrolijk rafelen.


Moraal van het verhaal: ik zit dit te beschouwen met mijn Red Wings aan mijn voeten en ondertussen te bedenken hoe ik ooit bij @zenn op de koffie kan gaan met een onschuldige blik in mijn ogen, terwijl ik door zijn huis schuifel…met mijn schoeisel. :)>
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Postte ik gisteren nou werkelijk een opmerking over de zolen van de GriSport Outdoor Adventure boots?
Dat had ik beter niet kunnen doen, want vanochtend ben ik niet ver gekomen en kon dus terug naar de wagen om van laarzen te wisselen.

image.jpeg

image.jpeg

De importeur van het Italiaanse merk GriSport, dat zich profileert met termen als duurzaamheid, ultiem draagcomfort, high performance, stevig en praktisch, functioneel en technische kenmerken kan een bericht van me gaan verwachten.

Wordt vervolgd!
 

Yainderidoo

Zware baard
Ik heb eerst op "leuk" geklikt om daarna op "niet meer leuk" te kunnen klikken, als support voor je klacht :rolleyes:
[DOUBLEPOST=1571142975][/DOUBLEPOST]Wel apart dat ze beide op de zelfde manier los zijn geraakt....wat was je aan het doen? Tenzij dat het daglicht niet kan verdragen natuurlijk :confused:
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Er rende naar ik meen geen kerel met een kettingzaag achter me aan @Yainderidoo :D
Ik stapte uit de wagen, liep zo'n 60 meter en toen zwabberden de zolen achter me aan.

De verhakdag gaat er niet inzitten @Joep , want de kunststof is totaal tot turf vergaan.
Het is nu wel aanschouwelijk, waarom kunststof verwerkt in boots niet duurzaam is.;)
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Als ikzelf uit Horst zou komen, zou ik tegen Grisport zeggen: wat zorgen jullie voor een goede klantentevredenheid en vermoeden jullie na je kulverhaal, dat ik ooit nog enig schoeisel bij jullie zal aanschaffen?;)

Hierbij dus mijn bericht aan GriSport en het sympathieke antwoord, waarvoor ik begrip hoor te hebben. :rolleyes:

Bericht inhoud:
Geacht GriSport Team,
Zoals jullie aanhef is: let's get in touch!
Op het Nederlands Baardforum met iets meer dan 2.500 vaste leden onderhouden we elkaar met een topic betreffende "boots".
Gisteren 14 oktober begon ik over het merk GriSport en vandaag had mijn post een andere wending gekregen, doordat mijn GriSport Outdoor Adventure boots vrolijk uit elkaar vielen. Nu was me dit eerder bij een ander paar ook reeds overkomen en het is redelijk irritant vooral bij een merk, dat kwaliteit, high performance en duurzaamheid in het vaandel voert.
Besteed enig leeswerk aan de volgende link: https://baardforum.nl/threads/beards-boots.3480/page-7#post-80788 en laat mij weten met welke oplossing jullie voor de dag gaan komen.
Met blootvoetse groet,
Prof. Melchior

:)>

Beste heer Melchior,

Vriendelijk bedankt voor uw bericht via het contactformulier op grisport.nl
We hebben uw berichten op het forum gelezen en begrijpen uw teleurstelling.
Normaliter verwijzen wij consumenten naar het verkooppunt waar de schoenen gekocht zijn, zodat de winkelier de klacht kan beoordelen. In dit geval geven wij graag een toelichting op uw klacht.
Ter informatie: de schoenen van Grisport worden volledig aangespoten in de fabriek, zie ook Instagram post 1 en Instagram post 2. Het materiaal voor de tussenzool in uw wandelschoen is PU.De tussenlaag tussen de schoen en de zool zorgt voor comfort en schokdemping tijdens de wandelingen. Het perfecte materiaal bestaat helaas (nog) niet, bij het ontwerp moet dus altijd een afweging gemaakt worden tussen comfort en levensduur.
De tussenlaag is onderhevig aan een verouderingsproces, hydrolyse genaamd. In dit geval: de schoenen in de kast laat staan en het niet-regelmatig dragen bevorderen dit verouderingsproces. Het materiaal brokkelt dan af van binnen. We adviseren om schoenen te bewaren in een vochtvrije ruimte met constante temperatuur en voldoende verse lucht.

We kunnen u geen garantie bieden op schoenen die u enkele jaren geleden heeft aangeschaft en hopen op uw begrip.
Met vriendelijke groet,
Best regards,

Nathalie B.
W www.antarshoe.nl

:cool:

Dat noem ik nog eens een goede public relations!
Mocht iemand van jullie en vooral @Joep nog een overtuiging nodig hebben, dat je beter boots van natuurlijk en vervangbaar materiaal aan kunt schaffen, waar je vele jaren mee vooruit kunt, dan heb je hier de wijsheid verkregen… 'want er moet dus altijd een overweging gemaakt worden tussen comfort en levensduur'. o_O

Ik ga nu ook direct mijn kledingkasten uit de doucheruimte, die ik uiteraard luchtdicht afsluit, verplaatsen om te voorkomen, dat al mijn overige schoeisel gaat "hydrolyseren". :p
 

Renem

Volle Baard
Ik vind het een keurig antwoord eigenlijk.

Zie zelf ook een paar keer per jaar mensen die vrolijk komen sporten op tennisschoenen van 20 jaar geleden. Dat piept en knarst altijd even en vervolgens blijft de zool ook los van de rest van de schoen achter.

Vrij vermakelijk als iemand net op een loopband staat. :D
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Die loopt direct naast zijn schoenen. :D:p

Het antwoord van de dame was wel goed, want ze legt uit, dat er voor de binnenzijde van de zool een materiaal is gekozen, dat na verloop van tijd vergaat.
De reclame-belofte is echter niet goed, want bij de gebruikte termen voor duurzaamheid en prestatie zou 'voor een kort tijdsbestek' vermeld moeten staan.
GriSport profileert zich als een merk, dat boots levert, waarmee je oerwouden en woestijnen kunt belopen. Dan moet je wel een beetje doorlopen, voordat je schoenen uit elkaar vallen.;)
 

Renem

Volle Baard
Dat klopt op zich ook wel. Zolang je de schoenen blijft gebruiken (inclusief af en toe een luchtdag) gaat het prima.

Gebruikte schoenen met PU zolen 3 jaar of langer ongebruikt in de kast laten staan is vragen om problemen.

Mijn Meindl's Perfvect liggen al een paar jaar op zolder, maar ik heb ze ingevet weggelegd en ga er dus vanuit dat ik er met niet al te veel problemen weer een ommetje of -beter nog- trektocht door Sarek mee kan maken.
 

Laurent1965

Zware baard
Heb het ook eens gehad, op marktplaats mooie bergschoenen gekocht, nog nooit gebruikt Nb, mee naar Spanje, daar een tijdje in de kledingkast gezet.
Bij de eerste bergtocht lagen halverwege de zolen er onderuit....., balen!
Half op de sokken terug naar de auto.
Schoenen meteen ter plekke in de vuilnisbak.
95 Euro weggeflikkerd..:mad::mad:

Heb de indruk dat degene die ze verkocht dit geweten heeft, adverteerde met meerdere, waarschijnlijk een partijtje dat ergens lang is blijven staan of zo.

In Spanje heb ik nu ook een stel (nieuwe) staan, droog in de kast, behoorlijk warm omdat we er vaak drie maanden niet komen word er ook niet gelucht, zal het toch maar in de gaten houden.
 

Joep

Zware baard
Ik loop nu al weer bijna een week op mijn oude Meindels. Destijds zo in de kast gegooid, zonder vet. Dat is al weer jaren terug . De schoenen zijn volgens mij minimaal 10 jaar oud. Tot nu toe heb ik niet van die gekke problemen dat de zool loslaat. Ik heb ze nog eens geïnspecteerd en op het oog heb ik ook niet de indruk dat de zool binnen kort gaat loslaten.

De schoenen van @ProfessorMelchior zagen er ook niet bepaald nieuw uit, dus dat je geen garantie krijgt kan ik me wel voorstellen. Maar als ze adverteren met duurzaamheid dan klopt het inderdaad niet helemaal. Aan de andere kant, welke claims in de reclame zijn nou wel betrouwbaar? :confused: Gezien de nieuwprijs van die schoenen vind ik dat je er wel meer van had mogen verwachten, blijkbaar betaal je toch voornamelijk voor het merk in dit geval.

Ik ben nog steeds in dubio om Red Wings aan te schaffen. Met mijn kleding budget is het wel een hele grote uitgave, maar het kwaliteit/levensduur argument staat mij wel heel goed aan. Ik heb geen haast omdat mijn Meindels op dit moment best goed lopen, op een beetje klamme voetjes na.
 
Banner image
Top