De Professor in wording!

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Ik heb het nog eens onder de loep genomen en zelfs de oudere tantes ……:D

Eigenlijk is het logisch, want ik stam uit twee families, waar het vrij gebruikelijk was om op latere leeftijd een baard te laten groeien.
Vaders kant was patriaat, regent, arts of antiquair en moeders kant voornamelijk rechter, militair officier, hoogleraar of groot-industrieel. Bladerend door de familie-fotoboeken bezitten de jonge kerels totaan de Eerste Wereldoorlog een forse snor en vanaf het veertigste levensjaar komt de baard erbij. Tijdens de jaren '50 van de vorige eeuw verdwijnen de snorren en baarden even om in de jaren '60 onverminderd terug te keren.
Ik word er in de familie dus niet op aangesproken, maar ik zou ze ook niet kunnen vragen met wat voor reden men een baard draagt, want dan word ik gewoon aangekeken met een blik die een kruising is tussen "heb je dan geen enkel historisch besef?" en "is het je even ontschoten wie ik ben?"o_O

Van de neven en nichten ben ik de oudste, dus niemand vraagt het aan mij en men volgt braaf.:)
 

NilanG

Baard
Professor Melchior !

Ik heb je verhaal van begin tot eind gelezen, PRACHTIG en dat zelfde woord voor jou glorieuze baard ! Heel mooi!

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk
 

NilanG

Baard
Dank @NilanG (Y)

Het is om te laten zien, dat iedereen tegen dezelfde problemen aanloopt en hopelijk als stimulans voor anderen om te tonen, dat als je onverstoorbaar door blijft kweken op een gegeven moment best een redelijk resultaat kunt verwachten. :)>
En dat wordt zeker gewaardeerd ! Ik heb ook weer zin om mn baard te laten groeien, met dit maal ook misschien een redelijke viking-snor !

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Te grappig voor woorden!
Vanuit Minnesota (V.S.) ontving ik een mail van de marketing/pr-afdeling van Red Wing Boots of ze een foto van me mochten gebruiken voor promotionele doeleinden. De eerste zou geplaatst worden op hun Instagram-account en daarna gaat een Amerikaans reclame-bureau ermee van start.
Het eerste plaatje staat er nu enkele uren op en mijn mailbox lijkt de functie van een telex-machine overgenomen te hebben, omdat er continue aanvragen binnenstromen voor foto-sessies voor van alles en nog wat varieërend van baardverzorgingsproducten, kleding en zelfs een bekende fabrikant van automobielen, dus als jullie me binnenkort ineens zien in een zwembad in Beverly Hills omringt door twintig Playmates, dan zijn jullie hierbij uitgenodigt voor de Pool Party.

Hahahaha, gekke digitale wereld!

image.jpeg
 
Laatst bewerkt:

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Ja, maf hè? :p
Twee grappige mails van zojuist: eentje is de aanvraag voor een foto-sessie voor de promotie van een Amerikaanse Hard Rock-band en de andere komt van twee Amerikaanse knullen, die vinden, dat ik griezelig veel op hun vader lijk.
Met mijn vreemde gevoel voor humor (net als bij het merendeel der Baardforummers) wilde ik eigenlijk antwoorden met de vraag of hun moeder hen nooit verteld had over haar vakantie in Nederland, maar dat zal ik maar achterwege laten. :D
 
Banner image
Top