Rode/bruine baard

CptRed666

Stoppelbaard
Goedemiddag mannen! Ook ik heb dan eindelijk de moed bijeen geraapt om mijn baard te laten staan. Heb inmiddels al veel indirecte steun gehad van dit forum. Een en al positiviteit, waarvoor hulde heren! Het werd nu ook tijd om mijn eigen post te maken.

Ben zelf 24 jaar en heb aan de hand van mijn laptop camera (niet de beste) mijn voortgang proberen vast te leggen. Ik ben na 3 maanden exact langs geweest bij de barbier om het weer netjes te krijgen. Met name de snor en mijn kin. Zoals je kan zien zijn mijn wangen nog steeds niet waar ze zijn moeten maar ik ga de goede kant op. Na deze trimsessie heb ik af en toe zelf nog haren weggeknipt die uitstaken. Ook mijn snor houd ik nu korter.

Ik heb een boel foto's dus post even in twee etappes. Als het teveel foto's zijn hoor ik dat graag, maar ik hoop dat ik andere kan laten zien hoe je wangvulling kan veranderen met wat geduld.


1.1.jpg 1.2.jpg 1.3.jpg 1.6.jpg 1.7.jpg 1.8.jpg 1.9.jpg 2.1.jpg 2.2.jpg 2.3.jpg 2.6.jpg 2.7.jpg
 

CptRed666

Stoppelbaard
Thx! Had het een beetje warrig uitgelegd maar ben nu in totaal 4,5 maand bezig , met dus 1 grotere schoonmaak die ook op de foto's te zien is na 3 maanden ;) (na de foto's met witte trui)
 

Texman

Koning Baard
Ha @CptRed666 ,
Welkom op ons leuke forum fijn dat je mee gaat doen.
Ik kan gelijk heel duidelijk zijn, je hebt voor je leeftijd een hele mooie baard(groei).(Y)(Y)(Y)
Mooie kleur ook en het staat je goed. Het is altijd heel leuk om de ontwikkeling van de baardgroei te zien want daar hebben andere beginnende baardmannen erg veel aan. Hulde voor je uitgebreide fotorapportage.(Y)
Ga vooral zo door want met jouw baardgroei heb in no time een prachtige grote volle baard.
Veel plezier op het forum en succes, Texman:)>
 

CptRed666

Stoppelbaard
Bedankt voor de bemoedigende woorden.

Wel vroeg ik mij nog af wat jullie mij adviseren voor mijn soul patch. Die steekt namelijk erg uit (misschien minder goed te zien op de foto's). Dat deel groeit hard, alleen omdat mijn kin ook hard groeit is daar geen ruimte meer voor die haren en steekt het dus omhoog. Van de zijkant ziet dat er een beetje raar uit. Nu vraag ik me af of ik het beter kort kan houden of juist moet wachten zodat het weer langer wordt en het vanzelf weer wat meer gaat hangen.


Mijn doel is overigens nog niet een lange baard. Voordat ik me daarover ga buigen wil ik eerst mijn wangen voor mijzelf maximaal gevuld hebben. Ik heb het idee om de relatief weinig haren die ik heb op mijn wang extra lang te laten groeien zodat in ieder geval de onderste helft van mijn wang volledig gedekt is. Daar heb ik geloof ik wel genoeg haren voor. De snor, kin en onderkant van mijn kaak wil ik tijdens dit proces nog bij snoeien. Pas later zou ik dan voor meer lengte kunnen gaan. Wat vinden jullie van dit plan?

Groetjes Jaap
 
Laatst bewerkt:

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Het is een beste baard, dus ga maar direct voor lengte op alle fronten.
Nu heb je ook nog eens het voordeel, dat je een Viking mega-snor kunt ontwikkelen, dus stop maar met het bijknippen ervan.
De soulpatch gaat vanzelf hangen, als deze eenmaal op de terminale lengte is. Als je het kort houdt blijft het een stekelig plukje.
 

Texman

Koning Baard
Ha Jaap,
Ik ken dat probleem met de soul patch.
Als je een lange baard zou willen hebben dan is het advies van de Prof. prima.
Maar uit jouw verhaal begrijp ik dat je voorlopig geen lange baard wil.
In dat geval kan je je soul patch gewoon trimmen zodat hij een mooi geheel vormt met de rest van je baard.
Probeer je snor, kin en onderkant van je kaak langer te houden dan de zijkant/wangen van je baard.
De voorkant is nogal bepalend voor het aanzien van je baard en moet zeker niet te kort zijn.
Succes Texman :)>
 

CptRed666

Stoppelbaard
Nu heb je ook nog eens het voordeel, dat je een Viking mega-snor kunt ontwikkelen, dus stop maar met het bijknippen ervan.

Ik twijfel hier nog over. Net als vele op dit forum vind ik een grote volle snor in combinatie echt het allermooist aan een baard. Echter vond ik het op de lengte van de foto hieronder al heel vervelend worden in dagelijks gebruik (eten, drinken, kussen), en er eigenlijk ook wel een beetje vies uitzien. Moet zeggen dat ik er ook geen snorrenwax in smeerde, dus dat kan ik zeker nog eens proberen. Maar al die haren in mijn mond stonden me een beetje tegen.

1.7.jpg

Ha Jaap,
Probeer je snor, kin en onderkant van je kaak langer te houden dan de zijkant/wangen van je baard.
De voorkant is nogal bepalend voor het aanzien van je baard en moet zeker niet te kort zijn.
Succes Texman :)>

Ik ga dit dan goed in de gaten houden. Punt is, ik prefereer een mooi volle 'corporate' baard over een 'ducktail'. Dus ik moet daar een mooie middenweg in vinden. ;) Naast dat de zijkanten langer worden, worden de wangen natuurlijk ook breder.

Doel is om ooit een baard+snor als @HairyBeard te krijgen:
hairybeard.jpg
 

Texman

Koning Baard
Dit is een zeer mooie baard en snor (Y)(Y)(Y) Als je dit echt wil bereiken laat je baard dan gewoon een tijd groeien zoals de prof al voorstelde het is echt de enige manier. En wat je schrijft over dat als de zijkanten langer worden, worden de wangen natuurlijk ook breder, is juist ook de bedoeling.
Als het na een tijdje allemaal te wild word ga dan naar een barbier en neem de foto van je favoriete baard mee dan kan er rekening mee worden gehouden.
Gun jezelf een half jaar om dit te bereiken. Het lijkt lang maar dat valt reuze mee.
Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden:
Het laten groeien van een baard kan in het begin lastig zijn en gepaard gaan met wat ongemakken. Dat moet je er wel voor over hebben.
Om een model in je baard te laten zetten heb je een zekere overlengte nodig want de barbier heeft dat nodig.
Succes met je baardreis, Texman:)>
 

Laurent1965

Zware baard
Inderdaad lekker laten groeien, snor vanuit het midden naar buiten gaan kammen, alleen een klein driehoekje onder de neus weghalen, zijn altijd enkele haartjes daar die geen kant opgaan.
Met eten valt wel mee, kwestie van wennen, wat overigens vanzelf gaat naarmate alles groeit.;)
Heel veel plezier met de baardreis!!
 
Welkom op het forum @CptRed666 toffe baard heb je (Y) inderdaad wat @Laurent1965 zegt: de snor naar buiten kammen dat maakt het helemaal af ! Gebruik je al baardolie en balsem ? Al met al lekker de baard door laten groeien for a f*cking mental beard brother :)> Gr Zilverrug
 

Ardjan

Baardaap
Welkom op het forum! (Y)
Gaat helemaal goedkomen met deze baard!
Goeie tips zijn al gegeven! Half jaartje lekker laten groeien!
En ja die snor; een volle snor staat beter bij je dan zo'n gestyled snorretje! Maar das mijn mening!
Met de tip van @Laurent1965 moet het lukken toch?
Succes; en rustig verder baarden! :)>(Y)
 

CptRed666

Stoppelbaard
Dank jullie wel heren! Positieve feedback is voor een beginnende baardbroeder ontzettend belangrijk ;)

Over het advies 'laat het een half jaartje groeien' wil ik nog wel even wat zeggen. Natuurlijk als je een bepaald doel hebt is het belangrijk om eerst volume/lengte te krijgen. Ook ik heb eerst 3 maanden niets bijgeknipt zodat er genoeg lengte was om er wat van te maken. Toch ben ik wel van mening dat je jezelf ook niet moet dood staren op het uiteindelijk doel. De weg erna toe is minstens zo belangrijk en wat kleine ingrepen kunnen de baard voor je gevoel al veel netter doen ogen. Als dat betekent dat het doel qua tijd, iets verder weg komt te liggen dan neem ik dat graag voor lief. Althans dat is hoe ik er nu over denk als beginnende baarddrager.

Overigens hebben jullie mij wel overtuigd om mijn snor weer vol te laten groeien. Ik hou jullie op de hoogte :D

Wat is de beste snorrenwax?


Gebruik je al baardolie en balsem ? Gr Zilverrug

Absoluut! Daar kwam ik na advies hier op het forum wel achter. Olie is echt noodzakelijk.

Baardbalm heb ik ook (Mr Bear Family), dat vind ik na aanbrengen wel fijn. Maar al snel vind ik dan dat op plekken mijn baard te hard wordt. Soort van inconsistente verdeling. Misschien moet ik mijn proces van aanbrengen wel verbeteren maar over het algemeen vind ik het na een paar uur fijner om alleen baardolie erin te hebben.
 
Banner image
Top