Nostalgie

zenn

Zware baard
Haha, moet 'k het toch maar eens proefen...
guinness_marmite_ad_medres.jpg


Nog zown lekker zout product; Aromat.

8712100382086_aromat_1-995242.png.ulenscale.315x315.png
 

Texman

Koning Baard
Jongens pas op met dit soort dingen want ze zijn zo lekker omdat er heel erg veel zout in zit.:eek:
Van Aromat is ook een zoutarme variant die gebruik ik wel eens maar ook met mate wat de zoute smaak komt door het gebruik van kaliumchloride.
Voor nierpatiënten is dat net zo slecht als zout (natriumchloride).
 

Yainderidoo

Zware baard
Mooie verhalen allemaal mannen! Ik geniet. (Y)
@zenn wat betreft die aromat van knorr, was er altijd gek op (er is ook een variant met kruiden en ik dacht een groen dekseltje) daar zitten helaas smaakversterkers in (de laatste keer dat ik gezien heb). Daar blijf ik zo ver mogelijk van. Maggi ook lekker.....tegenwoordig ook dezelfde troep erin. Heel erg jammer. Net zoals zoiets als "broodverbeteraar", word onder andere uit mensen haar gemaakt. Ik heb voor bakker geleerd, maar dat soort rotzooi kwam niet in brood zoals ik het geleerd heb. En die broden smaakten prima. Zorgwekkende ontwikkeling allemaal die troep door ons voedsel.:rolleyes::mad:
 

zenn

Zware baard
Mij werd altijd verteld dat Aromat werd gemaakt uit vermalen kippen botten...:eek: Maar blijkbaar verschillen de ingrediënten/percentages afhankelijk van waar de fabriek staat, zo weet ik dat de CocaCola Company in Spanje zijn frisdranken mag uitbrengen met een hoger suikergehalte dan bijv hier in de BeNeLux...

Maar zoals @Texman al zei; het is heel erg zout, zo slecht voor je nieren. Zelfde geldt voor Cup-a-Soup trouwens, is in feite een blokjebouillion opgelost in een mok.
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Zout, zoet, gezond, ongezond…voor een deel ben ik het ermee eens, maar je moet ook wel tevreden kunnen leven.
Een glas Cola (nektar der Goden:)), bakje zoute nootjes, peukje, kroketje, zittend in de volle zon…zelf ga ik liever lachend naar mijn einde, dan dat ik met een zuur smoelwerk rijstencrackers met bietenprak naar binnen zit te werken, zodat ik op een dag terechtkom in 'Huize de Laatste Strohalm' om aldaar aan het aquarium te zitten likken.:cool:
 
P

Pellie

Guest
Helemaal mee eens Prof. Ik gooi altijd gele aromat over mijn afbakbroodjes, voordat ze de oven ingaan. Heerlijk. Dat doe ik 1x in de 2 weken in het weekend. Niks mis mee. Alles met mate. En nu steek ik mijn pijp aan!! :)>
 

Texman

Koning Baard
Van de verhalen van Tom Poes en heer Bommel heb ik er heel wat gelezen.
Dit is een van de eerste uitgave toen zagen Tom Poes en heer bommel er heel anders uit.
6b87fe445f0c0dc3516e251265c0489d.jpg
 

Laurent1965

Zware baard

Texman

Koning Baard
Neem een stukje chocola want volgens wel-ingelichte kringen bevat chocolade en stofje waardoor je je gelukkiger gaat voelen.:)
O jeetje, is chocola nou goed of fout. Ik ga voor de zekerheid maar over op fairtrade ;)
BredaKwatta01.jpg
 
Banner image
Top