Nostalgie

MaartenK

Baard
En er bestaat nog een andere soort, waarbij je lederen lussen vastzet door je broeksriem er doorheen te schuiven.
Deze hebben hun oorsprong bij cowboys, die geen broek zonder riem wilden dragen. De broeken in de 19e eeuw waren van ruime snit en men wilde niet, dat bij het op- en afstappen van een zadel de broek zou afzakken mocht er een clip van een bretel losschieten.

Heden ten dage worden dit soort bretels nog steeds gedragen door veedrijvers, truckchauffeurs, rodeo-rijders en werklui, die hun toolbelt eraan bevestigen.

Bekijk bijlage 12103

Dergelijke attributen zijn nog steeds in de mode hoor. En niet alleen bij cowboys :D

Jarretelle2.jpg
 

Texman

Koning Baard
'K had eerst schoolmelk van Melkunie (met dat konijn er op), naderhand kreeg 'k van m'n ouders gewoon pakjes Fristi/Chocomel mee; dit scheelde aanzienlijk in kosten en omdat het weleens gebeurde dat de melk niet was geleverd ofzow.

2a4e1e1938b78435b445dd818055af2c.jpg
Schoolmelk%20verpakking%20plastic.gif


Maar laatst hoorde ik trouwens toch wat vreemdst; een vriendin van mij, heeft 2 kinderen op de Basisschool. Een zow'n dochtertje helemaal overstuur omdat de jufvrouw haar inhoud van haar broodtrommeltje (2 pakjes Wicky, 2 ontbijtkoekjes en 2 broodjes hagelslag) in de vuilnisbak had gedumpt omdat het niet 'gezond' was en de andere kinderen met last van overgewicht hierdoor slecht gaan eten... Wat een klinklare onzin, dat bepaalt je toch zelf, die school toch niet!? Tevens een 'doorlopend rooster', dus tussen de middag niet meer naar huis, maar door tot een uur of 2 ipv 4. Ook zoiets, helemaal als je als ouder zijnde gewoon een baan hebt.

@Laurent1965 Vertrutting van de maatschappij... *zucht* moeimakers, noem ik dat; ze maken mij moei.
Voor een kind is dit heel naar om mee te maken en het verdiend bepaald niet de schoonheidsprijs.
Ik wou dat ik dat vroeger van mijn moeder mee gekregen had naar school. We hadden het niet breed en de tijden waren niet zo goed als nu.
Ik kreeg nog al eens suiker op mijn brood. Dat zou dus nu een doodzonde zijn. Ik ben er in ieder geval niet van doodgegaan.
 

Laurent1965

Zware baard
Ergens begin jaren 70 zat ik met mijn ouders ergens in Tiel of in die omgeving bij een Chinees.
Een tafeltje verder zaten Johnny en Rijk te eten.
Mijn ouders hadden het erover, ik zei, kennen jullie die mannen?
Ja, zei mijn moeder, die kennen we heel goed, doe ze maar de groeten van ons... Ik erop af, 6-7 jaar, zwaar Limburgs accent..., opgevoed in dialect, sprak 3 zinnen ABN op die leeftijd (leerde je pas op de kleuter/basisschool), WAT EEN AFGANG.....!

Gelukkig hebben ze het heel netjes opgevat..., ze reageerden heel aardig en kwamen zelfs even met mijn ouders praten.
Ik heb het jaren thuis aan moeten horen...., ben het nooit vergeten.
En weer, aan tere kinderzieltjes had geen hond een boodschap in die tijd.:oops:
 
Banner image
Top