hoeden, petten, bandana, zonnebrillen, cremes, bescherming tegen teveel zon

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Zeer mooie hoed @DNA76 . Een goede aankoop, waar je vele jaren plezier van gaat hebben en ik wacht met spanning de foto's van de maandelijkse update af.
Enig nadeel is, dat ik werkelijk niemand ken, die het bij een enkele hoed houdt, dus dat wordt sparen.:D Ik vermoed. dat moeder de vrouw en het kroost het leuk vinden om een stoere echtgenoot/vader te hebben, die zichzelf durft te zijn, dus dat siert hen.

Leuk en informatief filmpje @Pellie , dat ook eens toont, waarom handgemaakte hoeden vrij prijzig zijn. Van losse haartjes tot hoofddeksel vind ik al een verbazingwekkend proces om te zien.
Vroeger werden de duurdere hoeden nog met kwik behandeld, wat een spectaculair mooi en soepel vilt opleverde, maar daar is men van afgestapt toen men erachter kwam, dat de warme kwikdampen de zenuwen ernstig aantastten. Hierdoor ontstond wel de uitdrukking "Mad Hatter" , aangezien de toenmalige hoedenmakers een beetje vreemd gingen doen, doordat hun hersenen zwaar beschadigd raakten.
 

Yainderidoo

Zware baard
Hartstikke leuk al die hoeden en petten. Mooie exemplaren zitten er tussen. Het liefst zou ik een bolhoed dragen, zo'n engelse. Maar ik ik zal het maar eerlijk zeggen...dat durf ik niet. Schijterd.
Een aantal jaren terug waren mijn vrouw en ik op Terschelling (mooiste plek op de wereld...), zag ik een wat Slavisch uitziende man met een heel apart hoedje of petje. Mijn vrouw wist ogenblikkelijk waarom ik hem nakeek. Verdikkopst jammer dat ik hem niet gevraagd heb wat het er voor een was. Sindsdien zoek ik (als het me weer eens te binnen schiet) regelmatig op internet. Tot nu toe nooit gevonden. Het zag er wat traditioneel uit, twee of drie "etages". Ik heb hem geprobeerd te tekenen vanuit mijn herinnering, hopende dat hier een deskundige is die het misschien herkent. Ik ben benieuwd.....en nee het is geen grapje...hahaha...:cool:

Hoed:pet.jpg
 

Yainderidoo

Zware baard
Lijkt een beetje op een schipperspetje volgens mij.

Ja, schipperspet was ook het 1ste wat bij mij opkwam!!

Het was volgens mij geen schipperspetje....die hebben toch niet twee of drie "lagen"? Hoe noem je zoiets eigenlijk?
Ik zal in ieder geval daar eens op zoeken....Bedankt heren voor jullie reacties....de zoektocht gaat door.

Ik heb eens even gekeken....de petten die voorbijkomen hebben allemaal één laag. De zwart of donkerblauw gekleurde pet die ik zag had duidelijk twee of drie lagen. En ik weet niet helemaal zeker of er wel zo'n rand (klepje?) voorop zat. Daarom heb ik er ook twee varianten getekend.
 
Laatst bewerkt:
Banner image
Top