Het off-topic topic - Slow chat

ArjanvdS

Baard
Houden de baardbroeders het nog een beetje vol met deze hitte? Van mij mag het wel 10 graden minder... Maar dat heeft er ook mee te maken dat mijn hengelsporthobby dan weer beter uit te voeren is :D hahaha
 

TMG1961

Baardaap
Van mij mag het rustig 15 graden koeler. In de woonkamer is het 32 graden en in de slaapkamer is het levensgevaarlijk om te verblijven gedurende de nacht. Het is daar al dagen boven de 40 graden en dat met alles potdicht en na zonsondergang alles open boven. Ik heb vandaag 5 liter water gedronken en laatste keer dat ik naar de wc geweest en is gisteravond om 10 uur. Iedere druppel water zweet ik hier uit. De hond is momenteel meer dood dan levend, de kat idem dito, de vogels bewegen hoogstens om te eten en te drinken en ik zelf ben constant doorweekt van het zweten wat ik doe. Nee van mij mag het per direct kouder, dit is geen mooie maar een horror zomer.

Vanochtend nog iemand die aan het roepen was dat het van haar nog rustig 10 graden warmer mocht. De bejaarden kiepen met de dozijnen tegelijk om, de natuur verdord, dieren sterven door gebrek aan voedsel en water en die trut vond het nog niet warm genoeg. Heb gezegd dat ze eens naar een dokter moest om te kijken of ze nog werkende hersencellen had. Vond ze niet leuk.
 

Texman

Koning Baard
Voor mij mag het ook wat koeler.
Hoewel ik er redelijk goed tegen kan.
En wij hebben nog geluk dat we dicht bij de kust zitten in Voorburg.
Het scheelt altijd een paar graden.
Als het echt te gek wordt kunnen we nog altijd naar het strand maar vergeet niet dat het achter de duinen bij oostenwind ook bloedheet is.
Dan brengt het water verkoeling.
 
Laatst bewerkt:

Gunter

Baard
Het is inderdaad aanpassen. Het is hier pelan pelan (oftewel heel rustig aan), alleen het noodzakelijke en dan op een aangepast tempo.
De matrassen naar de woonkamer gesleept, naar het koelste gedeelte van het huis en een goede investering gedaan in een mobiele airco. Alles dicht, inclusief de gordijnen (die laten wel wat licht nog door, het is dus niet pikkedonker) en met de airco aan is het in die ruimtes zo rond de 25 graden. In de rest van het huis loopt het wel op naar zo rond de 32 graden.
Op werk zit ik tijdens werkdagen in een koele ruimte, en onderweg naar werk in een auto met airco.

Het houd mij verder wel bezig. Er is naar mijn mening een trend gaande, en ik wil niet stil blijven zitten. Het gaat vermoed ik de komende jaren alleen maar warmer worden. Het weer zal alleen maar extremer worden. Langere en warmere periode's, afgewisseld met andere extreme periode's (zoals bijvoorbeeld periode's met veel extreem veel neerslag). Ik ga in ieder geval uitzoeken of rolluiken aan de zonzijde van het huis een toegevoegde waarde kunnen gaan hebben, en ik wil onderzoeken of een vaste airco een verbetering gaat brengen, zodat ik een grotere ruimte kan koelen en minder "geluidsoverlast" heb van de airco.

Verder heb ik helemaal niks met de warmte, maar respecteer ik ook andere meningen die het wel lekker vinden. Die hebben nu geluk.
Uiteindelijk is de mensheid aan zet, en nemen we nog niet de verantwoording over de aarde. En dan is als ik de geleerde goed begrijp dit één van de gevolgen van ons handelen, en dat heeft gevolgen voor veel levende soorten, waaronder de mens.

Darwin had het wat mij betreft bij het juiste eind: “It is not the strongest species that survive, nor the most intelligent, but the ones most responsive to change.” Ik wil bij de laatste groep horen.
 

Texman

Koning Baard
We zullen ons moeten aanpassen en dat is moeilijk in onze maatschappij.
Bij te veel regen moeten we het water kwijt. Dus gooi ze uit je tuin al die tegels en zet er planten voor terug of gras om op te zitten/spelen.
Water kan hierdoor makkelijker in de bodem zakken.
Ook kan je in zo'n natte periode water verzamelen om bij droogte te gebruiken in de tuin (1 of meerdere watertonnen een vijver zonder vissen e.d.)
De grond verbeteren zodat deze meer vocht vast houdt (cocopit) bij extreme droogte zoals we nu hebben.
Met een beetje creativiteit kom je een heel eind.
Heeft iemand nog andere tips? Ze zijn welkom.
 

Gunter

Baard
Niet echt voor de weersveranderingen.
Maar als je planten plaatst, dan help je de insecten door planten neer te zetten met veel bloemen. En een mooie slaapplaats in de vorm van een insectenhotel zodat ook die allemaal niet dreigen uit te sterven.
 

TMG1961

Baardaap
Ik heb rolluiken en kan je zeggen dat die gloeiend heet worden op dit moment en de hitte daarna gewoon naar binnen toekomt. Natuurlijk minder dan wanneer je de rolluiken omhoog hebt maar toch. Een airco heb ik niet. Ik had gehoopt dat het morgen koeler zou zijn, echter is de maximum temperatuur aleer naar boven bijgesteld. Ik merk aan mezelf dat mijn lichaam het niet veel langer trekt. Vooral de barstende hoofdpijn is niet fijn.

Ook mijn hond heeft inmiddels problemen met haar darmen door dit warme wee en vanochtend kon ik de vloer schrobben omdat ze door de hoge temperatuur aan de dunne is geraakt. Zelfs mij kater die normal super actief is beweegt amper en vindt het maar niks.
 

Texman

Koning Baard
Ik hoop dat het morgen wat koeler voor je wordt en dragelijker.
Zo niet dan moet je echt hulp gaan zoeken ook voor je huisdieren.
Bel desnoods je huisarts of de weekend dienst.
Mijn kat ligt trouwens ook de hele dag te slapen en eet slecht door het warme weer.
Zelf hou ik iedere dag maar een siësta (slapen met de ventilator aan gaat nog het beste).
Sterkte Texman:)>
 

TMG1961

Baardaap
Met de dieren komt het wel goed, de hond is verder niet ziek, de diarree is zeer waarschijnlijk van de hitte. Het was ook heel erg gisteren. Vandaag ook niet veel beter wat hitte betreft. Ze eet goed, drinkt ook en oogt ook niet ziek. De kater maak ik me geen zorgen over, die wordt vanzelf wel weer actiever als het koeler wordt, en eerlijk gezegd vindt ik het nu beter, hij kan anders een beetje hyper actief zijn, is nu lekker rustig.

Slapen met een ventilator kan ik niet, ik kan zelfs niet constant voor een zitten. Komt wel goed met me, onkruid vergaat niet zo snel zeggen ze :D
 

ArjanvdS

Baard
Die gekke kater van ons wil alleen maar naar buiten... Komt alleen binnen voor eten en drinken. Voor de rest ligt hij te chillen onder de auto's van de buren haha.
Het is hier buiten nu 36 graden en binnen 29,5... Niet leuk meer.

Omdat ik het even niet meer wist met de warmte is de baard (tijdelijk) verdwenen...

Gelukkig word het morgen weer "iets" koeler.
 

Carlstein11

Volle Baard
Ook ik ben deze hitte meer dan zat.Heb helaas ook geen airco dus een dikke 30 graden in de woonkamer en nog een graad of 2 extra in de slaapkamer.
Het klinkt misschien raar maar voor mag mag het winter worden. Tegen de kou is makelijker wat toe doen en als hartpatient heb je het dan toch wat makelijker.
 

zenn

Zware baard
Een tip voor je dieren @TMG1961 ; Petgear Cooling Mat verkrijgbaar bij oa Action. Wij hebben er een aantal voor de hond, die vind het heerlijk. 'K zou er bijna zelf op gaan willen liggen... :)

9200000080764699.jpg


@ArjanvdS Hij is er toch niet alweer af hé...!? :p
 

TMG1961

Baardaap
@zenn ik heb heb even tegelvloer en die blijft relatief koel. Maar ruim 30 graden constant in huis is niet echt prettig. Ik zal eens kijken of ze die hier ook ergens hebben.
 
Banner image
Top