Wat nu?

WillZZ

Stoppelbaard
Goede dag,

tijdens de quarantaine heb ik besloten om mijn baard te laten staan.
(ik ben 45 en naar nu blijkt al redelijk grijs...)

Ik ben nu bijna 14 dagen vrij van het scheermes, maar wat nu?

Ik wil graag een compacte vollere baard laten staan.

Wat kan ik doen om er niet onverzorgd bij te lopen? Wat raden jullie aan qua wax / olie / borstel / kam?

Moet/kan ik eind volgende week een en ander al bij laten werken bij een barbier ?

( sorry trouwens voor de chagrijnige foto's)

Ik hoor graag en zal proberen de vorderingen hier op het forum bij te houden.
47a5f824fa168918d3255bb4d1738d65.jpg
f44553ae2475757718c29c728383527b.jpg
b248fad736ec06abac4a3bfccd8ab3bd.jpg


Verstuurd vanaf mijn VOG-L29 met Tapatalk
 

Rothbeard62

Volle Baard
Welkom @WillZZ! Je hebt een erg goeie en volle baardgroei. Als je wil gaan voor een volle baard, zul je echt je groei een aantal weken (zo'n 12 weken) met rust moeten laten. Pas na zo'n groeiperiode kun je goed kijken wat je mogelijkheden zijn. Nu al naar een barbier gaan heeft echt geen enkele zin. Je kunt wel zelf de wanglijn en halslijn bijhouden, maar pas vooral op dat je de wanglijn niet te laag en de halslijn niet te hoog aanbrengt. Producten voor deze beginnende groei lijken me niet echt nodig, misschien alleen een goede baardshampoo (en die ook zeker niet te vaak gebruiken!). Voor een mooi resultaat heb je echt geduld en doorzettingsvermogen nodig. En er zullen momenten van twijfel zijn, maar met jouw baardgroei is een erg mooie en volle baard echt goed mogelijk. Succes met je baardreis! :)>(Y)(Y)
 

Daaf

Baard
Als je een stoppelbaard/ 5 o'clock shadow wilt, de tondeuse (eventueel met een opzetkam) eroverheen.
Is de compacte baard die je voor ogen hebt langer is dan wat je nu hebt staan, laten groeien. Een barbier heeft wat nodig om mee te werken, bij jou kan hij alleen wat lijnen zetten. Ik zou het zonde van mijn geld vinden in deze fase.

Onverzorgd is echt een perspectief, wat voor jou onverzorgd is is voor de andere een nette baard. Vergeet niet dat jij hem van veel dichter bij ziet dan anderen. Neem maar eens een stap naar achteren als je voor de spiegel staat.
En je directe omgeving (partner etc) zullen aan de verandering moeten wennen. Psychologisch gezien zullen ze de verandering eerst afkeuren, dat is wat de meerderheid van mensen zal doen. Maar een stoere vent met een stoere baard wordt daardoor alleen maar extra gemotiveerd.

Ik denk dat je de mogelijkheid hebt voor een prachtige compacte baard. Maar die staat er niet met twee weken, en ook niet met drie. Als het zo makkelijk is dan hadden veel meer mannen een prachtige baard. Maar de dekking die je hebt beloofd heel wat, vooral je kin. Die wordt massief!

En als tip van de ene bald/bearded guy naar de ander, zorg voor een vorm in je baard die je gezicht wat langer maakt. Een ronde baard overal even lang gaat niet werken voor je. Zeker met jouw kinbeharding kan je een korte massieve baard creëren, heel strak met een rechte onderkant, maar ook iets minder strak (wat mijn voorkeur heeft) door bijvoorbeeld er wat hoeken in te maken. Maar dat is voor later, en experimenteren met wat er mogelijk is. Uiteindelijk groeit het weer aan als je iets hebt geprobeerd wat je toch niks vindt. Het is jouw baard en draag hem zoals jij het wilt.
 

Laurent1965

Zware baard
Eventjes een vraag....

Wat te doen met de haartjes die over de bovenlip heen komen.
Kan ik die al bijknippen of moeten die ik juist extra lengte krijgen en moet ik enkel aan het gevoel wennen?


Verstuurd vanaf mijn VOG-L29 met Tapatalk
Ik zou ze in dit stadium met de lip gelijkhouden, als de snor wat langer wordt (als dit gewenst is) steeds van het midden naar buiten kammen.
Alle potentie trouwens voor een mega-baard! (Y)
Welkom op dit leuke forum!
 

Kris1981

Baard
Ook welkom vanuit mijn kant....ik kan alleen maar zeggen dat het haar wat eigenlijk op je hoofd zou zitten nu aan je gezicht vast zit....man wat een prachtige baard groei heb je om jaloers op te worden.....ik zou alle adviezen ter harte nemen....ik ben eigenlijk ook net een aantal weken lid van dit forum en heb al veel aan de adviezen gehad...suc6 met je baardreis!
 

WillZZ

Stoppelbaard
Ik zou ze in dit stadium met de lip gelijkhouden, als de snor wat langer wordt (als dit gewenst is) steeds van het midden naar buiten kammen.
Alle potentie trouwens voor een mega-baard! (Y)
Welkom op dit leuke forum!
Bedankt !

Ben nu 2 weken onderweg en volgens mij groeit de baard goed door. De fase van jeuk heb ik volgens mij nu wel gehad. ( de baard wordt wel grijzer dan een paar jaar geleden )
Ik zie wel op tegen het commentaar van collegae, familie en vrienden, wanneer ik weer thuis ben na de vakantie....
De laatste keer dat ik mijn baard liet staan ( inmiddels negen jaar geleden) ben ik weer 'glad' aan de slag gegaan.
We zullen zien.
Ik houd jullie op de hoogte betreffende de maturatie van m'n sik


Verstuurd vanaf mijn VOG-L29 met Tapatalk
 

Rothbeard62

Volle Baard
Over de snor: je hebt de mogelijkheden om een 'episch' exemplaar te laten groeien (dat is natuurlijk geweldig, mocht je dat willen ;)). Maar dat brengt wel wat ongemakken met zich mee, vooral in de groei- en gewenningsperiode. Het is dus een keuze, veel mannen kiezen ervoor om de snor wat korter te houden, maar bij een volle baard staat een wat forsere snor toch wel veel mooier (kwestie van balans).

Over commentaar: dat begrijp ik niet helemaal, want in deze tijd is het hebben van een baard, of het laten groeien van een baard zo gewoon en ingeburgerd (meer dan ooit!), dat ik denk dat niemand er vreemd van op zal kijken dat jij een baard laat groeien. In het begin krijg je misschien een paar opmerkingen, maar dat is (weet ik uit ervaring) maar heel even, want op een gegeven moment hoort de baard gewoon bij je.

Dus: maak je vooral niet druk en geniet van het groeiproces! :)>(Y)
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Ik houd jullie op de hoogte betreffende de maturatie van m'n sik
emoji3316.png
Ja, ik weet het: het ligt aan mijn "dirty mind", maar in de snelheid las ik even iets anders.:rolleyes:

Het gaat prima met je baard. Niet aan trutten en lees de diverse baardreis-verhalen als inspiratiebron en ervaring.

Scheren is geen optie en reacties zullen uitblijven, aangezien momenteel het merendeel der mannen een baard beheerd. Toen we met het Baardforum van start gingen waren we "speciaal" en er is goed werk verricht, want nu zijn we "mainstream" geworden.
 

WillZZ

Stoppelbaard
Ik ben weer een week verder....

Inmiddels wat balsem, baardolie en de -shampoo van Proraso aangeschaft (ruikt best lekker, maar beetje ouderwets) , samen met een fijn borsteltje.

Ik begin steeds meer aan de nieuwe look/feel te wennen.

Ik hou jullie op de hoogte.
15a1686a719ad1540893da853916a1af.jpg
d97af84fc58f4d57e8394256559650a6.jpg


Verstuurd vanaf mijn VOG-L29 met Tapatalk
 

Nib85

Volle Baard
Bedankt!
Best lastig om vol te houden. Ik vind de baard nu niet netjes genoeg (net niks...)

Verstuurd vanaf mijn VOG-L29 met Tapatalk

Zet je daar overheen, anders maak je dezelfde fout als mij in het begin en blijft deze fase onnodig lang duren…

Ik weet niet hoe je hals er uit ziet, maar als ik mijn baard wat korter heb (ik mag graag wat afwisselen met groeien en snoeien :rolleyes:) probeer ik mijn halslijn wel een beetje bij te houden.
Let wel op dat je deze niet te hoog zet (dan verdwijnt je fundament als je hem wat langer laat groeien) en super strak hoeft ook niet (vind ik persoonlijk).


Zelfde geldt voor de wangen, maar wees hier erg voorzichtig mee. Ik heb menig wanglijn onnodig zien zakken wegens “dwangmatig netjes houden” en dat is erg zonde…

Beard on! :)>
 
Laatst bewerkt:
Banner image
Top