Eerste poging, de moeite waard?

Dennis1991

Stoppelbaard
Hallo,

Als eerst zou ik me even voorstellen, ik ben dennis 28 jaar oud, en altijd glad geschoren geweest, altijd het idee gehad dat mijn baardgroei niet toereikend is om hier iets van te maken.

Nu in de corona periode de kappers zijn gesloten, besloten zelf de kinderen te gaan knippen en hiervoor de nodige spullen aangeschaft. Dit is naar mijn tevredenheid (en de rest van het gezin) goed gelukt, maar dat ter zijde.

Nu ik in het bezit ben van een tondeuse, heb ik maar eens mijn baardharen getrimt tot stoppels met de tondeuse ipv ze helemaal af te scheren. Hierdoor viel het me op dat ik meer baardgroei heb dan ik zelf altijd dacht.

Graag wil ik nu kijken wat ik kan bereiken met mijn baardgroei, heb altijd het idee gehad dat een baard nooit zou lukken en hier had ik me dan ook al bij neergelegd.

Ik heb nu voor het laatst 4 weken geleden glad geschoren en intussen 2 keer kort getrimt om de haren op dezelfde lengte te krijgen. Iets waarvan ik hier heb gelezen dat dat in het begin juist niet nodig is.

Wat denken jullie? Zou ik toch nog een kans maken om iets van een baard te groeien?

Hoor graag hoe jullie hierover denken!

Tnx! 15897233750488076242526624554459.jpg 15897234889317829893421106258798.jpg 1589723534503537272306579440850.jpg
 

Texman

Koning Baard
Ha Dennis,
Welkom op ons forum leuk dat je mee gaat doen :).
Je vraagt : Wat denken jullie? Zou ik toch nog een kans maken om iets van een baard te groeien?
Ik denk dat die kans heel groot is. Er is al aardig wat op gang gekomen dus..... (Y)
Voor iedereen geldt dat je met geduld en doorzettingsvermogen een heel eind kan komen.
Daarnaast is het zeker de moeite waard om je baard te laten staan.
Goed dat je je hebt aangemeld want je vind hier een schat aan informatie en ervaringen van andere mannen.
Succes en hou ons op de hoogte want dat vinden we leuk.
Texman :)>
 

Dennis1991

Stoppelbaard
Bedankt voor jullie toffe reacties!
Leuk om te horen dat jullie er wel wat in zien, dit geeft me de motivatie om mijn trimmer en scheermes de komende tijd met vakantie sturen en zelf op baardreis te gaan:)> lets go for it!

Wat me opvalt is dat dit een erg gezellig forum is met veel vriendelijke berichten, leuk om te zien! Dat is bij andere fora toch wel eens anderso_O

Ik zal van tijd tot tijd wat foto's posten om mijn voortgang met jullie te delen! :)
 

Nib85

Volle Baard
Wat me opvalt is dat dit een erg gezellig forum is met veel vriendelijke berichten, leuk om te zien! Dat is bij andere fora toch wel eens anderso_O

Komt omdat aardig een baardig bijna dezelfde woorden zijn.
Ook schijnt er een filter op de controle van de mailadressen te zitten waardoor je geen registratie kan krijgen als je ook lid bent van het Viva-forum (of ander vrouwen forum).

Welkom, ik verwacht dat je baard wel eens mooier kan worden dan je zelf verwacht.
Trimmer in de kast en geduld hebben maar. (Y)
 

Dennis1991

Stoppelbaard
Inmiddel weer 2 weken verder en tijd voor een kleine update!

Afgelopen 2 weken wisselend door gekomen, het ene moment vol in de overtuiging dat dit wel wat gaat worden, en het andere moment er van overtuigd dat alleen een scheermes mij kan redden...

Over het algemeen ben ik best tevreden met wat er tot nu toe tot ontwikkeling is gekomen, nog steeds komen er(vooral op mijn wangen) kleine haartjes bij, die het geheel wat voller maken.. maar over het algemeen vind ik het er helaas nog erg dun uitzien..
Onder op mijn kin en op de onderkant van mijn rechter wang heb ik bijna kale plekken hoop dat dit in de toekomst bedekt kan raken door het haar in de omgeving..

Al met al ben ik er dus nog niet zo zeker van of dit de moeite waard gaat zijn, graag hoor ik jullie eerlijke mening! Want als het er niet inzit, haal ik het er liever nu af, dan dat ik nog een aantal maanden met valse hoop rondloop

20200529_162023.jpg 20200529_161858.jpg 20200529_161833.jpg 20200529_161654.jpg
 

Texman

Koning Baard
Ha @Dennis1991,
Ik begrijp je probleem want je hebt nu nog geen volledige baardgroei. Maar je bent ook nog maar kort bezig.
Ik vind het er echter niet slecht of hopeloos uitzien en er kan zich nog een hoop baardgroei gaan ontwikkelen de komende tijd.
Geef je zelf nog een tijdje de kans om te kijken hoe het zich ontwikkeld. Er af kan altijd maar als je toch weer wil laten groeien duurt het weer een hele tijd.
Ook door je haarkleur staat wat je nu hebt best goed.;)
Dus hou vol, Texman:)>
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Als ik de progressie binnen de twee foto-momenten in 12 dagen bekijk is er wel degelijk voortgang.
Het probleem zit meer in je vastberadenheid, want als je nu reeds begint te twijfelen of je niet beter het scheermes kunt gaan hanteren heb je voor jezelf nog niet besloten, dat je zeker een baard wilt laten groeien.
Als je doorzet krijg je zonder meer een baard, die bij je persoonlijk past, maar anders zul je altijd een twijfelaar blijven.
Ga er dus voor!
:)>(Y)
 
Ik zie serieus heel veel overeenkomsten tussen jouw baardgroei en die van mij, vooral qua 'zwakke plekken'. Ik heb ook een grote kale plek onder de kin, mijn snor sluit ook niet echt aan bij de wangen/sik en mijn 'soul patch' is niet zo mooi vol/breed van zichzelf als bij andere mannen. Grappig om overeenkomsten te zien!

Ik denk dat je dus behoorlijk kunt spieken bij mijn foto's. Of dat de moeite waard is laat ik aan jou
 

Rothbeard62

Volle Baard
Je moet, als je echt serieus wil kijken of het wat kan worden, toch echt stoppen met twijfelen. Berg desnoods de spiegel een aantal maanden op :).

Serieus, je hebt nog veel meer tijd nodig om je baard te kunnen beoordelen, dus neem een besluit: ga ervoor! :)>(Y)
 

Jurre

Baard
Je moet, als je echt serieus wil kijken of het wat kan worden, toch echt stoppen met twijfelen. Berg desnoods de spiegel een aantal maanden op :).

Serieus, je hebt nog veel meer tijd nodig om je baard te kunnen beoordelen, dus neem een besluit: ga ervoor! :)>(Y)

Dit is waar! Ik twijfel(de) ook constant, maar heb toch drie maanden volgehouden. Nu weet ik dat ik de goede keuze heb gemaakt.
 

Dennis1991

Stoppelbaard
Bedankt voor jullie support! Ik heb er weer vertrouwen in! Je word ook best wel hebberig van al die prachtige baarden hier op het forum, en idd geduld is nou niet persé mijn ding..

Dat ik een baard wil, is niet iets waar ik aan twijfel. Af en toe twijfel ik vooral aan de potentie, maar aan de reacties te zien valt dat heel erg mee:)> Hoe ik zelf naar mijn baardgroei kijk wisselt van dag tot dag, gelukkig weet ik dankzij dit forum van de 24 uurs regel.

Ik heb aan mijn vrouw een bezoek aan de barbier op mijn verjaardag in augustus gevraagd, tot die tijd blijf ik er sowieso vanaf:)ook zij wil graag dat ik ervan af blijf, ben daar wel gezegend mee:)

@BartHeinsbroek ik heb even tussen je foto's gekeken, en met zo'n baard zou ik meer dan tevreden zijn hoor de overeenkomsten zijn duidelijk idd! Leuk om een beetje representatief vergelijkings materiaal te hebben, ik spit dit hele forum door, maar jouw baard had ik nog niet gezien:)>

@Rothbeard62 de spiegel opbergen zou idd wel een goed idee zijn, sommige dagen probeer ik de haren eruit te kijken, helaas werkt dat niet
 
Banner image
Top