Coronas virus

Zwollenaar

Zware baard
:)>
Welke maatregelen kunnen wij baardmensen nemen om verdere
verspreiding van het corona virus te voorkomen. Ik heb namelijk in
mijn omgeving al geluiden gehoord dat de "baardapen" hun geliefde
baard zouden moeten afscheren.
 

Rothbeard62

Volle Baard
Wie verzint dat soort onzinberichten toch? Waarom zou je je baard moeten afscheren? Dat is net zo vreemd als wanneer je anderen zou vragen hun hoofdhaar af te scheren. Ik zie echt niet in wat het dragen van een baard te maken zou kunnen hebben met het verspreiden van het Corona virus.... :eek:
 

Texman

Koning Baard
Ik heb die onzin ook gehoord. Dat soort mensen hebben een hekel aan baarden en maken van de gelegenheid gebruik om weer eens flink te zeiken.
Ze zeggen b.v. ook dat alle moslimmannen hun baard moeten afscheren. Het gedrag van deze mensen is ziek en misselijk:eek:.
Ga een ander helpen i.p.v. je zo te gedragen :).
 

Laurent1965

Zware baard
Vandaag heeft mijn baard de eerste dag thuis gehangen...., nog nooit zoveel telefoontjes gepleegd...
Ben er wel blij om, werd te link met deze groep zorgvragers in een van de grote corona-haarden.

Ps, weer een super Bolt-selfie!! (Y)
En ook ik peins er niet over om mijn baard in te korten of te verwijderen!
 

Laurent1965

Zware baard
THX, gisteren nog, was bij een verslaafde (harddrugs), waar idem over de vloer komt, moest daarna naar iemand van 88 met psych problemen, enige bescherming een flesje desinfectie van 100 ml..., heb gebeld, onverantwoord, ga ik niet doen nu, Russische roulette!
Voelt zoveel beter vandaag!:)
 

Bolt

Zware baard
THX, gisteren nog, was bij een verslaafde (harddrugs), waar idem over de vloer komt, moest daarna naar iemand van 88 met psych problemen, enige bescherming een flesje desinfectie van 100 ml..., heb gebeld, onverantwoord, ga ik niet doen nu, Russische roulette!
Voelt zoveel beter vandaag!:)

Erg herkenbaar. Ik heb alleen nog contact met bewoners op 2 meter afstand en kom niet in de woning of portiek. Veel zaken zijn gelukkig ook telefonisch af te handelen.
Afgelopen vrijdag ben ik na wat nu blijkt in contact geweest met een positieve getest persoon. Deze man ligt nu ook in het ziekenhuis. Ik heb contact gehad met de GGD en zij adviseren om gewoon met de standaard maatregelen mijn dingen te blijven doen, mocht ik verkouden of mij niet goed voelen dan thuisblijven.
We moeten er mee dealen.
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Probeer logisch na te blijven denken en laat je niet meeslepen in de hysterie en daaruit voortkomende paniek van autoriteiten, media en aandachtgeile virologen.

Ieder jaar overlijden er wereldwijd 500.000 (jawel, een half miljoen) personen aan een winterse griep en 12.000 in Nederland alleen al.
Procentueel gezien is Covid-19 dus een lachertje.

Ieder leidend figuur of het nu een hoge militair, scheepskapitein, brandweercommandant, etc. is weet dat het belangrijkste element in een noodsituatie bestaat uit het voorkomen van paniek, omdat er dan geen controle meer mogelijk is.
Helaas lijkt er een ernstige vorm van hersenverweking plaats te hebben gevonden onder de operette-figuren, die menen onze beschermheren te zijn, waardoor zij de paniek aanwakkeren.

Covid-19 is een gemuteerd Corona-virus, dat griepsverschijnselen veroorzaakt, dat slachtoffers maakt bij mensen met een verzwakt imuumsysteem of lichamelijke mankementen en niets meer.
Laat je geen vrees aanjagen, ga niet mee in de massa-hysterie, mocht je geïnfecteerd raken dan overleef je het heus wel en maak een pas op de plaats en bedenk, dat het niet de builenpest is die rondwaardt.

En bedenk, dat als er nooit griep had bestaan ik geen baard had gehad en nooit de eer had gehad uw administrator te mogen zijn!

Normalitair ga je ook niet dicht op een persoon staan, die snotverkouden is, dus hou een gebruikelijke afstand en leef gewoon het gebruikelijke dagelijks leven zonder PANIEK.
 

Bolt

Zware baard
Paniek is zeker een slecht idee. Feit is wel dat dit virus ook jongere gezonde mensen goed ziek maakt. Zou je hier niks aan doen dan raakt de zorg meer dan overbelast met alle gevolgen van dien.
Gewoon gezond verstand gebruiken en je dagelijkse dingen proberen te doen.
Met wat creativiteit kom je een heel eind.
 

Laurent1965

Zware baard
Serieuze zaak dit, ik houdt mij aan de voorschriften en tref mijn maatregelen, als iemand in mijn buurt dat niet doet ben ik weg.
Heb in die 54 jaar al vele malen een griepje gehad, dit is toch echt iets anders.
Paniek ken ik bij mijzelf niet, veel te realistisch voor, ik herken wel gevaar als het er is.

Maar mijn baard afscheren.... Pourquoi ça, J'en suis pas fou, JAMAIS !!! :)>:)>
Dan moet iedereen zich kaalscheren.
 
Laatst bewerkt:

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Heel eenvoudig: altijd gladgeschoren en in februari 2016 werd ik bezocht door een griepje (dat ik overleefd heb:)) en ik was flink ellendig, dus heb ik de scheerbeurten achterwege gelaten. Hugo Borst, uit mijn Rotterdamse kliek, zat in dezelfde fase en toen ik voor de grap voorstelde de baard te laten staan vond hij dat ook een aantrekkelijk idee.
De griep is verdwenen en de baard is gebleven!
:)>

Ik werd lid van het Baardforum, kort daarna heb ik Baardborrel opgericht en niet veel later werd me verzocht de functie als administrator van het Baardforum op me te nemen.
:)

Hieraan verbonden was uiteraard een ruim jaarlijks inkomen, een forse lease-wagen, wekelijkse diners in sterren-restaurants, een villa op de Utrechtse Heuvelrug en vrij gebruik van het in Zuid-Frankrijk afgemeerde luxe-jacht "Neptunus Baard".
(…misschien is deze laatste alinea niet geheel waarheidsgetrouw…)
:D

Zo is het gekomen. Griep veranderd je leven!;)
 
Banner image
Top