Eindelijk, een baard!

Help
Alarm alarm

Als ik 's morgens mijn baard borstel, dan vind ik de laatste tijd 1, 2 of soms zelfs 3 baardhaartjes in de wasbak na het borstelen :eek::eek::eek::eek:
Ik neem aan dat dit vrij normaal is, maar is dat ook zo, of moet ik mij ernstig zorgen maken?

een verontruste Joep.
Nee is normaal, soms zijn het de translucent haren die terminaal worden omdat je ze door laat groeien. Daarnaast zijn baardharen anders dan hoofdhaar.

Verstuurd vanaf mijn ELE-L29 met Tapatalk
 

Ardjan

Baardaap
Heel normaal. Ik sta d'r zelf af en toe van te kijken dat überhaupt nog een baard heb.
emoji6.png
Hûh, herkenbaar dit! :cool::oops::)
 

Joep

Zware baard
Ik heb gisteren mijn ochtend ritueel op de foto vast gelegd. Nee, geen schunnige plaatjes, maar mijn baard bedoel ik. Er gaat namelijk nog steeds iets niet goed. Helaas zijn niet alle foto's even scherp, maar je ziet wat er bedoeld wordt. Lees en kijk mee....

Ik kom net mijn bed uit. Ja, ik slaap in mijn trui, dan ben ik sneller paraat als ik mijn bed uitstap.
ochtendritueel1.jpeg

Nu eerst even kammen, anders zit ik zo slordig aan de ontbijt tafel. Voorheen borstelde ik het, maar dat lukt steeds moeilijker, is dat normaal? Ik kan alleen nog lekker borstelen als de baard nat is. Zo is het wel aardig.
ochtendritueel2.jpeg

Nu ontbijten en dan zit ik helemaal onder de appelstroop, dus nu is het tijd om de baard uit te spoelen. Hier is de baard en snor nat.
ochtendritueel3.jpeg

De natte baard kan ik wel goed borstelen. Hier vind ik dat de baard op zijn netst zit. Let vooral op de onderkant van de baard, bij mijn keel.
ochtendritueel4.jpeg

edit: nu laat ik de baard eerst helemaal drogen, 15 tot 30 minuten voordat ik verder ga.

Ja, en dan is het tijd om olie aan te brengen, 5 druppels geurloos HA. Altijd erg leuk om te zien, ze liggen in een deuk hier thuis.
ochtendritueel5.jpeg

En nu weer borstelen voor het eindresultaat. Maar....??? Volgens mij zat het netter op het moment na het nat borstelen (2 foto's omhoog) Het aanbrengen van de olie is desastreus. Let wederom vooral op de onderkant van de baard, bij mijn keel.
ochtendritueel6.jpeg

Doe ik het nou wel of niet goed? Ik blijf het rommelig vinden zitten, vooral bij mijn keel. Het is ook heel ander haar daar, het lijkt wel kroeshaar :confused: Begrijp me niet verkeerd, ik vind kroeshaar ook heel mooi, maar ik heb een beetje de verkeerde kleur daarvoor. Mijn hele baard (en snor) heeft wel slag, maar bij mijn keel wordt het wel heel wild. Ik kan me zo voorstellen dat in de toekomst deze bos gaat bijdragen aan het totale volume, dus liever knip ik dit niet weg, maar een beetje gek staat het nu wel. Waar ik ook last van heb, maar dat kan je op deze foto's niet zo goed zien is dat die wilde bos onderop aan de linker kant duidelijk groter is dan rechts. Ik durf er zelf niet in te knippen en vraag me ook af of dat wel verstandig is, maar een barbaar* zie ik ook niet helemaal zitten na alle horror verhalen die ik hier op het forum heb gelezen.

*bij sommige mensen beter bekent als een barbier.
 
Laatst bewerkt:

Nib85

Volle Baard
Ja het is weer zo ver...een nieuwe ervaring en een totale verassing :D
Gister avond fiets ik een half uurtje in de kou en wat denk je? Zeiknatte snor en (kin)baard :D Geen snot hoor, gewoon condens. Dat had ik niet verwacht. Kan leuk worden als het vriest :D (Y)

Herkenbaar, ik zat vanmorgen vroeg op de fiets. Waardeloos baard-weer is dit, hele dag een vochtige baard (super mistig hier in Drenthe).

Mbt je ochtend ritueel.
Ten eerste: flinke baard al! :)>

Ik vind het juist fijner om mijn baard te borstelen ipv te kammen. Ik weet niet wat voor borstel je gebruikt, maar voor “doorkammen” gebruik ik gewoon een borstel zoals we hier thuis meerdere van hebben liggen (vrouw en dochters met lang haar). Voor het “platkammen” gebruik ik -zoals ik laatst ook zei- een zachte borstel.
Misschien kan je het droog föhnen, dan dwing je de haren op te drogen in de juiste positie...en dan daarna een beetje olie of balsem er in. Zelf breng ik het liefste de baardproducten aan in droge haren. Werkt voor mijzelf (en mijn baard) het beste...

Ik weet dat het algemene advies hier altijd is maanden (ik las laatst al minimaal een jaar) laten groeien, maar...zelf ben ik van het (te vaak??) bijknippen.
Ik kan het niet heel goed zien, maar ik denk dat je haren onder je keel langer zijn dan die van je kin.
Als je je daar heel erg aan stoort kan de barbier (zou niet de barbaar opzoeken) wellicht toch uitkomst bieden...
 

Joep

Zware baard
Even een snelle correctie, want ik ben aan het koken en heb geen tijd, maar ik zie dat ik iets belangrijks ben vergeten.
Na foto 4, het nat borstelen, laat ik de baard eerst helemaal drogen, na 15 tot 30 minuten ga ik pas olie aanbrengen in de droge baard.

Ik ga straks even wat dieper in op je antwoord @Nib85 (Y)
 

zenn

Zware baard
@Joep Heb je het volgende al eens geprobeerd; de baard 's ochtends licht vochtig te maken (spoelen & deppen). Vervolgens een 'kwartje' aan olie inmasseren.
Dan in (tegengestelde richting/naar boven) uit te borstelen, daarna in (de juiste richting/naar beneden) model te borstelen. Af te sluiten met de snor in model te kammen.

'K gebruik deze methode zelf in combinatie met balsam, wellicht wat voor jou? En check ook het baard routine topic, misschien staan daar nog wat tips. ;)
 
Laatst bewerkt:
Banner image
Top