Baard routine ?

Yainderidoo

Zware baard
Ik vind het af en toe lastig om iets terug te vinden op het forum dat ik eerder ergens gelezen heb. Zo ook de tip van iemand om bij de ochtend routine de neus te spoelen. Ik dacht dat dat in dit topic stond, maar ik zie het niet terug.

Ik wilde degene met deze gouden tip bedanken. (Y)

Ik ben het ook gaan proberen en ik vond het maar een geknoei, dus heb ik dit aangeschaft:
9200000074319575.jpg


Het kost ongeveer een tientje en dan heb ik er ook nog een neustrimmer bij aangeschaft. alles bij elkaar 20 euro en ik ben er erg blij mee.
Het flesje vul ik met afgekoeld gekookt water, gewoon wat meer water koken voor je kopje thee en daarna een schepje keuken zout zonder jodium erbij. Het is een werkje van niks. Nu spoel ik elke ochtend mijn neus met dit mengsel voordat ik mijn baard spoel. Het is zo gedaan en het resultaat:
  • Geen gepeuter meer in mijn neus. Behalve dat het er niet echt netjes uitziet is het gewoon reuze irritant dat je de hele dag het gevoel hebt dat er van alles in je neus zit wat je er niet wilt hebben.
  • Mijn reukvermogen is erop vooruit gegaan. Het is een heerlijk gevoel.
Kijk eens bij "Neti pot". Je zult zien dat het al een heel oud gebruik is....maar dat er ook enige gevaren op de loer liggen. Waarschijnlijk ben ik het geweest die hier ergens heeft vermeld dat ik elke morgen mijn neus spoel met water. Alleen nadat ik er nu wat serieuzer naar gekeken heb, schrok ik toch wel van wat ik hier en daar tegenkwam. Sinds ik mijn neus spoel ben ik niet meer verkouden geweest....dat is ongeveer twee jaar. Ik link dat zelf (!) direct aan het spoelen. Anders werd ik ik minstens 2 of 3 keer per jaar verkouden tot zeer verkouden. Lees goed en ga er dus verstandig mee om zou ik zo zeggen.
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Dit onderwerp was ik totaal gemist! :confused:
Als ik bij het boksen af en toe een spetter op mijn neus heb gekregen of tijdens een verkoudheid, dan strooi ik tijdens het douchen wat keukenzout op mijn handpalm en snuif dit dan op om de neusholtes te ontsmetten, maar het is niet lekker.
En zoals sommigen melden lijkt het niet echt aan te bevelen om alle lichaamsholtes nu eens flink met een hogedrukspuit te gaan reinigen.:eek:
'Please bend over, honey'. :p
 

zenn

Zware baard
Ja het zit ook tussen je oren hé, bij de gedachte krijg je al een schok. 'K had het op een gegeven moment gewoon koud.
Denk dat 'k het af en toe weleens gewoon doe om ff schrikkendfris wakker te worden, maar niet als standaard.
 

Nils

Baard
Ik zou de prettige dingen in het leven maar niet veranderen @Joep.
Je baard valt niet uit van een warme douche of bezoek aan de sauna.

Zelf heb ik een ongelooflijke hekel aan een koude of lauwe douche, dus bij mij is het water zo heet, dat kreeften wegkruipen en de kippen geen eieren meer durven te leggen om hun kroost te beschermen. Als ik zo'n drie tot vijf haren per dag verlies is het veel en ik ga echt niet ellendig staan rillen onder een lading koud water.

Of zoals één der gezegdes van mijn zeer arrogante Haagsche grootmoeder: 'Koud is voor arm, op stand baadt warm!’.
schitterende uitspraak! heeft mijn dag gemaakt
 
Banner image
Top