Joep

Zware baard
Zit ik te zoeken hoe die Mitch van de Red Wing winkel er dan uitziet, kom ik er achter dat die ook een plaatje heeft opgenomen :D


Klinkt nog lekker ook. Ik wist alleen niet dat die zo oud was :confused: :eek: :D
 

zenn

Zware baard
'K zou wel ff oppassen met online aanschaffen; veel websites lichten mensen op met populaire schoenen, ben er zelfs een tegen gekomen met Red Wings voor de helft van de prijs, dat kan natuurlijk nooit. Effe natrekken online en jawel hoor; aangiftes van oplichting. En ook Marktplaats, gebeurd zoveel oplichting; en dit is volgens mij ook niet helemaal koosjer...

Waarom zou 'Manuel' uit 'Ulft', een gehucht gelegen in Gelderland, zoveel paren boots hebben!? En te zien aan de achtergrond op de foto's, waarom verkoopt hij ze ook onder een andere naam? Namelijk 'The VentureBros.' uit Zutphen, eveneens in Gelderland. Beide dorpen liggen 85km uit elkaar en hij verkoopt verschillende maten... Beetje vreemd voor een particulier, dus dit vertrouw ik al niet.

Hier schelen ze wel een tientje; https://www.funkiehouse.nl/brands/red-wing/ & https://www.onlyformen.nl/red-wing-shoes/ ;)
 
Laatst bewerkt:

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Veel antwoorden, dus ik zal mijn best doen om het kort te houden,vmaar ik geef geen garantie.

@Joep : de stitching is verzonken in een gleuf in de zool en raakt het loopoppervlak niet. Pas als de zool verslijt wordt de gleuf minder diep en kan de stitching gaan slijten, maar dan is het toch al tijd om te verzolen.

@Gunter : profielzolen hebben wel het nadeel, dat blubber, poep, twijgjes en kleine steentjes er graag in verblijven. Tegen de tijd, dat je gaat verzolen heb je al zoveel paar Red Wings, dat je kunt kiezen welke zool je onder welke Ranger je wilt.

@zenn : Funkie House geeft inderdaad korting, maar dat had ik al gemeld. Als je naar de winkel gaat en naar Wilco of Ralph vraagt en meld, dat je bij Baardborrel hoort krijg je nog eens een korting daar bovenop en bij bestelling via het internet is er een speciale code: FunkieCare.
Aanschaf via Marktplaats gaat prima, als je zelf gaat ophalen en passen. Er bestaat nml. zoiets als Factory Second en neppers.
De neppers zijn makkelijk van de echte te onderscheiden door het gebruikte materiaal en soms bestaat het model, dat aangeboden wordt niet eens.
Red Wings worden handmatig geproduceerd en zijn onderhevig aan een extreem zwaar contrôleproces. Bij het geringste kleurverschil in het leder, een verkeerde stitching, een door een arbeider gemaakte beschadiging of een scheef ingebrachte eyelet/speedhook wordt het paar onverbiddelijk afgewezen en gaan door naar de tweede keus afdeling van Factory Second. Deze paren gaan voor zeer gereduceerde prijzen de markt op en vaak is het nauwelijks waar te nemen, waar het missertje zich bevind.
En als laatste zijn er nog de vertegenwoordigersmodellen, waar met een tang gaten in de veterlip zijn gestanst. Deze probeert men te verkopen, als Factory Second exemplaren, maar zijn de boots, die gebruikt zijn als showmodel en door Red Wing niet voor verkoop gebruikt mogen worden.

En dan nog een mededeling van algemeen nut:
@Gunter en ik babbelden over wat ik het "prinses op de erwt-syndroom" noem en waaraan we beiden lijden: we voelen iedere oneffenheid in een schoenzool.
Oplossing hiervoor kan zijn een dunne, lederen inlegzool in de boot aan te brengen,wat tevens de levensduur van de originele binnenzool verlengd, maar er is nog een belangrijk advies, dat iedere laarsdrager aangaat.
Boots zijn ruiger dan de reguliere luxe herenschoen, dus het dragen van heel dunne sokken is af te raden. Dikkere sokken/kousen zorgen ervoor, dat er enige ruimte tussen de voetzool en de binnenzool bestaat, waardoor er lucht tussen kan. Militairen, boeren en bosbouwers dragen geen dikke sokken om warme voeten te hebben, maar om geen vochtige voeten te krijgen. Wollen en katoenen sokken ventileren de voet en geven iets meer demping, waardoor de erwt niet meer voelbaar is.
 

Gunter

Baard
Goede aanvulling (Y)

Ondanks de dikkere sokken die ik draag, ervaar ik sinds een dag een randje onder mijn voet. Alsof mijn sok daar dubbel zit.
Het is verder een technisch verhaal. Door de manier van fabriceren bestaat de binnenzool uit twee delen en zit er in het hiel gedeelte een oneffenheid.
Deze oneffenheid voelde ik eerst niet . Nu de schoen beter ingelopen raakt, zakt mijn hiel iets weg in de zool waardoor ik de oneffenheid als hinderlijk ervaar. Ik heb verder weinig mensen gevonden die deze ervaring delen, de meeste lopen probleemloos rond op deze schoenen zonder extra binnenzool.

Op advies van de Professor een bepaald soort en type binnenzool besteld. Hiermee zou het dubbele sok gevoel over moeten zijn. wordt vervolgd...
 

Joep

Zware baard
Zorg er wel voor een doos tissues klaar te zetten, want anders kwijl je je baard vol.
Ik heb dit besteld tegen het kwijlen.
iu

Ja het virus heeft mij nu toch ook echt te pakken, het zat er wel een beetje aan te komen natuurlijk.

@ProfessorMelchior jij hebt die Moc ook zag ik. Bestaan daar nou 2 uitvoeringen van, hoog en laag? Hoe vind jij die ten opzichte van de Iron Ranger.

Voordat ik de knoop doorhak of ik daadwerkelijk dit soort schoenen ga aanschaffen ga ik me vast afvragen welke ik dan zou willen, dat werkt goed :D
Als je in echt ruig en rotsig terrein wilt wandelen, dan zijn er nog enkele versies:
de 4585 Logger. Veel gebruikt door houthakkers, die lange dagen in natte bossen verblijven.
de 2943 Harvester. Waarmee een neef van mij afgelopen maanden mee door geheel Zuid-Amerika mee is gewandeld.
de 4328 Climber. Die is net nieuw, dus daar kan ik niets zinnigs over zeggen. Ziet er stevig uit.

En zo zijn er nog wel een aantal modellen die erg mooi zijn. Het is om gek van te worden. Welk model en dan welke kleur. Had ik al eens verteld dat ik heel slecht ben in kiezen? Waarom zijn zoveel mensen zo gek op de Iron Ranger? Er zijn genoeg andere modellen die ook erg mooi zijn. Niet de de Iron Rangers niet mooi zijn hoor!
 

Renem

Volle Baard
[partypoopermodus]

ik wil de pret niet bederven hoor, maar is het niet een slim idee om gewoon een keer te gaan passen? :rolleyes:

dan neem je het model dat het lekkerste zit/staat/loopt. lijkt me zinvoller dan afgaan op uiterlijke kenmerken. :cool:

je moet er ten slotte een tijdje mee doen: dan is lekker lopen belangrijker dan hoe het eruit ziet imho. :)>

[/partypoopermodus]

wat niet wegneemt dat ik dit topic met veel vermaak volg hoor. (Y)
 

Joep

Zware baard
[partypoopermodus]

ik wil de pret niet bederven hoor, maar is het niet een slim idee om gewoon een keer te gaan passen? :rolleyes:

dan neem je het model dat het lekkerste zit/staat/loopt. lijkt me zinvoller dan afgaan op uiterlijke kenmerken. :cool:

je moet er ten slotte een tijdje mee doen: dan is lekker lopen belangrijker dan hoe het eruit ziet imho. :)>

[/partypoopermodus]

wat niet wegneemt dat ik dit topic met veel vermaak volg hoor. (Y)
Daar heb je absoluut gelijk in. Nou woon ik toevallig redelijk dicht bij een winkel die de boots verkoopt (Y) Ik ga minimaal 1 keer langs om te passen. Daarna denk ik dat ik mijn vrouw meeneem naar de winkel voor ik daadwerkelijk ga kopen. Hoewel dat niet geheel zonder risico schijnt te zijn, vraag maar aan @Gunter :eek::D
Maar als ik naar de winkel ga om te passen dan ben ik natuurlijk overgehaald. Door hier vragen te blijven stellen heb ik nog enige afstand en ik probeer @professor aan de praat te houden, want hij verteld altijd zo leuk :D (Y)
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Ik ben het geheel eens met @Renem , maar helaas is het een feit bij Red Wing, dat je ze eigenlijk allemaal wilt. :D

Het is een geheel correcte aanname, dat ik zowel de Rangers als de Moc Toes in bezit heb en ik zal proberen het verschil te duiden.

De Moc Toes bestaan in een 875 versie met 6" schacht en 877 met 8" schacht.
De 877's zijn eigenlijk de originele versie. Toen van het nevenmerk Irish Setter (gezien de kleur leer) en met geheel andere nummeraanduiding. Hoge soepele, sterke laarzen om mee door de wouden te sluipen om te jagen. Zolen met doorlopende hak om niet ergens achter te blijven haken.

image.jpeg

Niet veel later werden ze ontdekt door de staalwerkers in de bouw, die wolkenkrabbers in elkaar moesten schroeven. Bij hen zijn ze nog steeds ongelooflijk populair. Het merk Thorogood is daar de concurrent, maar qua kwaliteit en levensduur is eigenlijk geen vergelijk.
En toen werden ze ontdekt door filmster Steve McQueen, die ze ging gebruiken als motorlaarzen en toen was het hek van de dam en werden ze het stijl-icoon van de jonge, wilde generatie.

image.jpeg


De Moc Toes lopen als gympies, maar met de steun van de lederen schacht. Je merkt nauwelijks, dat je schoenen draagt en begeeft je op een soort van luchtkussens door het leven. Zeer comfortabel.

De 875 met lagere schacht zijn er gekomen om de klanten te plezieren, die stijlvolle, duurzame sportschoenen willen met een eigen uitstraling.
De keuze voor de hoge of lage schacht is geheel persoonlijk. Wil iemand hoge schoenen of lage laarzen? Persoonlijk vind ik de hoge schacht prettig. Die kan ik bij slecht weer of in een bos tot bovenaan veteren en bij mooi, warm weer tot de helft veteren en dan heb ik een lage schacht. De 875 kan ik niet optrekken, als ik dat zou willen.

image.jpeg
Iron Rangers zijn niet vergelijkbare boots. Ontworpen voor de mijnwerkers in de Iron Range-mijn in Minnesota, die de gehele dag over de steengruis moesten lopen.

image.jpeg


Het zijn beschermende kluizen voor je voeten, die alle omstandigheden aankunnen.
Hierbij dan even een foto van een paar Iron Rangers 8113 Hawthorne Muleskinner, waarmee de eigenaar in 19 maanden een wandeltocht van 5.000 km. mee heeft volbracht.

image.jpeg

Om uit te komen op de twee hoofdvragen: er zijn legio andere goede merken gelijkwaardige boots, zoals Alden, Thursday, Trickers, Grenson, die ik allemaal nog de revue zal laten passeren, omdat ze mooi, leuk of interessant zijn, maar veel vaker duurder in aanschaf of minder van kwaliteit.
De vraag welke ik het liefst draag is meer een kwestie van wanneer ik welke draag. Als ik een relaxte dag heb, waarop ik lekker ga wandelen, een beetje halfzwaar werk verricht, ergens koffie ga drinken of over een scheepsdek moet lopen, dan draag ik de 877's, maar moet ik zwaar, vuil werk doen of ga ik op reis of naar een stad en heb ik geen flauw idee in welke situatie ik terecht ga komen, dan sta ik stevig in de Iron Rangers.
 

Joep

Zware baard
Bedankt Prof voor wederom een goede uitleg. (Y)
Die Moc Toes hebben zeker ook mijn interesse en nu weet ik het nog niet :D . Zoals partypooper ...ehm ik bedoel @Renem al zegt kan ik beter gaan passen om dat besluit te nemen.

Alleen ik blijf vragen, hopelijk verveeld het je niet :confused:

Nu ben ik bijna over, lees ik dit:
https://www.quora.com/What-are-the-reviews-for-the-Red-Wing-Iron-Ranger-boots
In het kort. Meneer is erg blij met de schoenen, behalve dat die last heeft van zweet voeten, omdat de schoen volgens hem niet ademt. Volgens deze meneer is er op meerdere plekken op het internet te lezen dat het geen goed idee is om dezelfde Red Wings dag in dag uit te dragen. Nu is dat voor Prof niet zo'n probleem, maar voor mij wel. Als ik al een paar ga kopen, dan blijft het om te beginnen bij één paar en dat werkt dan niet.
 
Banner image
Top