Snorrenwax

Texman

Koning Baard
Ha @Joep ,
Ik gebruik zelden snorrewax of dergelijke producten.
Ik vind het gewoon geen prettig gevoel.
Een tijd geleden heb ik wel het e.e.a geprobeerd, wat mij toen nog het beste beviel was Mr Taylor's Moustache Wax .
Het is heel makkelijk in te brengen en wordt daarna wat steviger. En houd je snor prima in model. Het enige nadeel van dit product is de samenstelling (chemisch).
Daarom raad ik het niet aan voor dagelijks gebruik maar voor een avondje uit met een strakke snor in de krul is het prima spul.
Het is helaas niet zo makkelijk verkrijgbaar. Ik heb echter wel een adres gevonden voor als je het een keer zou willen proberen.
https://bakkes.nu/webshop/baardproducten/snorrenwax/taylor-snorwax-tube-mr-taylor-
Groet Texman :)>
41olqJpVseL._AC_SL1024_.jpg
 

Joep

Zware baard
Dank je voor je reactie @Texman !
Ik ben het met @ProfessorMelchior eens dat zodra er chemische ingrediënten in zitten dat ik het niet zo zie zitten om in mijn baard of snor te smeren.
Inmiddels heeft Prof een nieuw topic over snorwax met een uitgebreid verslag over zijn ervaring en hij heeft mij weten te overtuigen om de wax van "Can You Handle Bar" te proberen.
https://baardforum.nl/threads/can-you-handle-bar-mustache-wax.3481/

Of ik het wat vind om wax te gebruiken weet ik nog niet. Wat jij zegt kan ik me wel voorstellen, dat het gewoon geen prettig gevoel geeft. Ik ga het proberen om zelf te ervaren. Ik zit met mijn korte snor dat het nog niet in model wil blijven met alleen olie, daarom dacht ik aan wax.
 

Renem

Volle Baard
heliotropex wax van superfurry ruikt lekker en niet al te overheersend. jammer dat hij er geen polisher meer van heeft.

de earl grey heb ik ook, prima hold, maar idd die geur de hele tijd onder je neus. ben bang dat dat blikje niet op gaat.

fisticuffs strong hold bourbon wax gentlemen's blend vind ik ook erg ok, maar van die geur moet je wel houden (beetje vanille).

superfurry wax is stevig en sticky, fisticuffs vooral sticky :D
[DOUBLEPOST=1570206379][/DOUBLEPOST][heeft weer even een lik fisticuffs onder zijn neus gesmeerd en zakt tevreden onderuit in zijn stoel] :)>
 

Joep

Zware baard
@Texman same here, vind het ook niet fijn aanvoelen; dat vastgelijmde/betonblok gevoel.

'K gebruik overigens gewoon baardbalsem voor in de snor, de bijenwas daarin geeft voldoende stevigheid.
Ja dat doe ik eigenlijk ook, want ik masseer de baardbalsem zowel in mijn baard als ook in mijn snor en dat is voor mij prima (Y)

Ja nou lekker dan, nu raak ik toch weer in twijfel en ik ben al zo'n twijfelaar. Ik heb tot nu toe alleen maar baardolie van HA, dus een baardbalsem zit er binnenkort ook wel aan te komen. Zou het een beter idee zijn om eerst eens een baardbalsem aan te schaffen en kijken hoe dat bevalt in de snor?
De rede waarom ik over snorwax begon en niet over baardbalsem is omdat de snor nu regelmatig in de mond komt en de baard geeft nog niet echt problemen, die is nog te kort daarvoor. Nou verwacht ik geen baard in de mond :D Hoogstens baard in de keel, maar die leeftijd ben ik al lang gepasseerd :D Mijn baard is wel regelmatig heel wild en niet in vorm te brengen, dus misschien heb ik een baardbalsem wat dat betreft wel nodig. Ik ben pas 2 maanden bezig, dus zo lang is het allemaal nog niet.
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Baard in de keel valt nog mee. Haar op je tanden hebben is pas echt ernstig. :D

Baardbalsem in de snor heeft geen zin, want de hold is niet sterk genoeg om de snor te vormen.
Baardwax haalt die stevigheid zelfs niet.
Snorrenwax is echt van een geheel andere samenstelling. Het is veel harder.
Je moet er niet eens over nadenken, want met die blikjes doe je een eeuwigheid.
Gewoon proberen en blij worden.
 

Hartenheer

Zware baard
Baard in de keel valt nog mee. Haar op je tanden hebben is pas echt ernstig. :D

Baardbalsem in de snor heeft geen zin, want de hold is niet sterk genoeg om de snor te vormen.
Baardwax haalt die stevigheid zelfs niet.
Snorrenwax is echt van een geheel andere samenstelling. Het is veel harder.
Je moet er niet eens over nadenken, want met die blikjes doe je een eeuwigheid.
Gewoon proberen en blij worden.
Tot op heden heb ik geen snorwax gevonden waar ik blij van word. Ik weet dat het vloeken in de kerk is, maar ik gebruik gewone haargel.
Waarschijnlijk zo chemisch als de pest, maar kan niet omgaan met snorwax. Ik heb een paar merken geprobeerd, helaas niets gevonden wat ik fijn vond om te gebruiken.

Het is niet zacht te krijgen om goed in je snor te smeren. En aangezien de potjes ook nog {voor mij} vrij prijzig zijn en niet lekker in gebruik :(.

Dat blijft de optie van stevige haargel de enige optie.
 

LuckyBasterd

Volle Baard
Liefst inderdaad zoals ik velen zie noemen, na verloop van tijd wordt het "neutraal" qua geur, kleur en smaakstoffen hahaha..
Gewoon of een lichte geur.. niet meer...
Inderdaad niet chemisch maar zo veel mogelijk puur natuur.. wil nog wel Geurloze Balsem - Honest Amish proberen.. gewoon om te zien..
Snorrenwax... tja.. soms moet ik er toch wel aan geloven want als mijn snor langer word piekt hij... en wil de snor wel langer want dat is weer makkelijker maar vrouwtje vind dat niet leuk / mooi.. maar goed...
De baard is nu behoorlijk vol, want normaal om de 5 weken naar de barber maar is nu 7.. man nu wel gaaf en vol!! Denk zo houden ;-)
 
Banner image
Top