Eindelijk, een baard!

Joep

Zware baard
Dank je @Texman !
Ik ben iemand die voor hij iets gaat doen alles uitzoekt om risico's te vermeiden. Dat gaat natuurlijk niet helemaal lukken met een baard, maar ik probeer het wel :D Ik neem je advies ter harte en ga het over mij heen laten komen.

Ik moet wel nog even vermelden dat ik al bekent was met het kriebel gevoel van een jonge baard, omdat ik altijd al mijn baard een week liet staan voor ik hem weer afschoor. Eigenlijk was dat altijd mijn timer, zodra het kriebelt scheer ik de boel af.
Nu had ik dus verwacht dat het hebben van een baard enig ongemak geeft qua gevoel op de huid. Wat een verassing is het om te merken dat het tegendeel waar is. De baard zit (nu al) als gegoten. Het voelt als mijn best passende kledingstukken. Met de winter in het vooruitzicht ben ik daar extra blij mee. Ik heb het snel koud en draag altijd dassen, handschoenen, mutsen enzo. Deze winter heb ik een eigen kledingstuk erbij en de bivakmuts kan ik in de kast laten liggen :D Ik kan me zo voorstellen dat het volgende zomer wel een uitdaging kan gaan worden, maar dat zien we dan wel weer :)>
[DOUBLEPOST=1568194714][/DOUBLEPOST]
Ik heb je "incognito-foto's" nog even goed bekeken en een forse baard behoort zeker tot de mogelijkheden.:)>
Voor de "Egel-look" kun je nog even spieken bij mijn baardreis 'De Professor in wording' en hier hoop uit putten, aangezien ik enige tijd met het uiterlijk van zo'n diertje in het openbaar ben waargenomen.:D
Dat vind ik erg leuk om te horen! Ik ga nog wel eens een foto posten, maar zo kort op de vorige vind ik niet erg nuttig en ik heb er nogal wat werk aan om het incognito te maken :cool:

Ik heb al een aantal baardreizen doorgelezen, maar die van jouw nog niet, dat is ook een hele lange reis :D
Ik ga er vandaag nog in rondsnuffelen.:)>
 

Joep

Zware baard
Ik scheer al 34 jaar dagelijks (en dat terwijl ik nog gewoon haar heb :oops:), maar als je één dag scheert en daarna enkele dagen niet ziet het eruit of je met de tondeuse bezig bent geweest, dus ga ervoor: kale schedel en ZZ Top baard!
Je wil niet weten hoeveel werk ik in de ochtend heb om drie koters klaar te stomen voor school. Ik kom gewoon regelmatig niet toe aan fatsoenlijke verzorging van mezelf. Met baard borstelen kan ik nog makkelijk de badcel uitrennen in (dagelijkse) noodgevallen, maar met een kop vol schuim wordt het toch wat lastiger. Daarom kies ik voorlopig nog even voor de makkelijke manier met de tondeuze, ook al staat echt kaal beter. Als die kinderen wat ouder zin, dan komt mijn tijd ook wel weer en ik ben nu zeker in overweging om dan wel te gaan scheren.
 

okt2018

Baard
Ha @Joep ,
Alles wat je schrijft is precies wat een baardreis met je doet (vragen, gevoelens en ontdekkingen).
Dit is natuurlijk nieuw voor je (out of the comfortzone) maar ook o zo leuk.:)
Mijn advies aan jou is laat het gewoon gebeuren en geniet ervan en probeer vooral niet te voldoen aan "hoe het moet" of "wat een ander ervan vindt".
Dit is niet belangrijk. Waar het wel om gaat is dat het laten staan van een baard een stuk herontdekking is van je zelf.
Door een baard ga je vaster in het leven staan en zullen mensen op een andere manier en meer serieus je tegemoet treden.
Ik noem dat het "baardman gevoel" en als je het eenmaal hebt dan wil het nooit meer kwijt.;)
Succes met alles Texman :)>

Amen!
 

Joep

Zware baard
Nou ben ik al een tijdje weg uit Nederland, maar ik wist niet eens dat het mocht joh gestoomde koters als ontbijt nemen:D
Mag dat dan niet, koters stomen? Oh vandaar dat mijn vrouw me zei dat ik het aan niemand moest zeggen. :confused:
Ik doe dat elke ochtend hoor, maar ja..... o_O
...Wat betreft hoofd scheren, doe ik al jaren dagelijks, 3 minuten klaar, met kwast inzepen + mesje, achterkant op gevoel, als ik dit niet doe voel ik mij ongeschoren...:D:D:D
Klink toch als niet heel veel werk. Ik zie het mezelf in de toekomst nog wel gaan doen. Ik vind het voor nu al heel knap van mijzelf dat ik elke ochtend langer dan 2 minuten in de badcel sta :D Dat heb ik niet eerder gedaan.
Heb je nooit dat je een plek mist, als je op gevoel gaat?
 

Joep

Zware baard
Zo! Ik had vandaag voor het eerst serieuze problemen bij het eten met mijn snor. :)>
Ik had een vegetarische pizza gemaakt. Die lijkt wel wat op een Turkse pizza, alleen geen vlees en veel meer topping, dus dik en dan bovenop knoflooksaus. :eek:

Mmmmmmm, het was heerlijk, maar je raad het al, er was geen mogelijkheid om dit op een fatsoenlijke manier te eten. Bij de eerst hap zat mijn snor vol met knoflooksaus en de volgende happen werd het alleen maar erger. Ik dacht dat ik hier al op voorbereid was, maar het voelde alsnog erg vies. Na de laatste hap mijn mond in gepropt te hebben ben ik naar de badkamer gerend om het een beetje te fatsoeneren. Toen ik in de spiegel keek viel het me op dat het er niet zo erg uitzag als dat het voelde.

Ik heb de boel even uitgespoeld, maar verder niets. Doen jullie altijd olie erin na spoelen? Ik dacht er zit al genoeg olie in, met knoflook aroma :D
 

Texman

Koning Baard
Soms moet je net even een stapje verder gaan zeker als je gekruid (knoflook) eten hebt genuttigd.
Met alleen spoelen wordt je snor zichtbaar schoon maar de geur blijft er wel in hangen.:confused:
Dus even de snor met een klein beetje zeep wassen. Olie erna mag of baardbalsem is ook goed.
Daarnaast zal je moeten leren om kleinere stukken voedsel tot je te nemen.:eek:
Ik weet, het is erg aantrekkelijk om een groot stuk pizza naar binnen te werken maar het gevolg is dat je baard en je snor vies worden.
Thuis is dat geen probleem de badkamer is nabij maar in een restaurant of bij vrienden of familie ligt het iets anders.;)
 

Joep

Zware baard
Thuis is dat geen probleem de badkamer is nabij maar in een restaurant of bij vrienden of familie ligt het iets anders
Dat is precies wat ik vrees.
Pizza eet zo lekker uit de hand, maar eigenlijk adviseer jij dus om pizza met bestek te gaan eten en in kleine stukjes te snijden?
Poehee, wat een gedoe.
Maar ja, je moet natuurlijk wel wat over hebben voor je snor/baard.
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Twee methodes:
1) Doe als de Vikingen, Batavieren en Germanen. Prop al het voedsel naar binnen, laat vet en resten in de baard druipen, slobber een kan bier, waarbij enkele golven de baard in klotsen, veeg met de rug van de hand je mond af, laat een boer en maak je handen schoon door de baard als handdoek te gebruiken.
2) Volg het advies van @Texman op.

:)>
 

Joep

Zware baard
Twee methodes:
1) Doe als de Vikingen, Batavieren en Germanen. Prop al het voedsel naar binnen, laat vet en resten in de baard druipen, slobber een kan bier, waarbij enkele golven de baard in klotsen, veeg met de rug van de hand je mond af, laat een boer en maak je handen schoon door de baard als handdoek te gebruiken.
2) Volg het advies van @Texman op.

:)>
@Texman had me net overtuigd en dan kom jij weer aan, nu slaat de twijfel weer toe.:eek:
Ik denk dat ik het van de situatie af laat hangen.
Als ik bij mijn schoonouders ben dan kies ik voor optie 1, met boeren erbij
en als ik met vrienden ben ga ik voor optie 2, zo net mogelijk :D
 
Banner image
Top