ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Uitgezonderd de Amish en Quakers is de snor misschien wel het meest in het oog springende (bij Salvador Dali letterlijk) onderdeel van de gezichtsbeharing. Een snor geeft status, maar is ook een ondergeschoven kindje bij de baarddragers.
De snor wordt verknipt, krijgt minder aandacht dan de baard, wordt als lastig ervaren en zowel letterlijk als figuurlijk terzijde geschoven.
Vandaar dit topic; als eerbetoon aan het deel der gezichtsbeharing, dat zich als eerste bij de man vertoont tijdens de puberteit en bij de vrouw pas op latere leeftijd: de snor!

Door de eeuwen heen is de snor het specifieke kenmerk van het uiterlijk van velen geweest. Van koning der Vikingen Harald Blauwtand (jawel, daar komt de uitdrukking Bluetooth vandaan!) tot Joseph "Stalin" Djoegasjvilli en van Vlad III "Dracula" de Spietser tot Charles Chaplin.

De favoriete snor, de gehate snor, de belachelijke snor, de bromsnor, de keizerlijke snor, de porno-snor, de vliegerssnor, de borstelsnor, de dat-zit-wel-snor, de hangsnor, de Mandarijnen-snor en de snorfiets; laat ze maar zien.

image.jpeg

Laten we aftrappen met een bekend medicus, groot filosoof, gedegen theoloog, begaafd musicus, Nobelprijswinnaar en sociaal bewogen mens:
Albert Schweitzer (1875-1965).
 

zenn

Zware baard
'K heb hem al eens eerder gepost; Adolphe Max (1869 - 1939), Brusselse burgemeester & verzetsheld.
Echt een mooie dikke imposante welgevormde snor, zelfs in zijn jonge jaren had hij die al.

capa_robert_2516_1992_416689_displaysize.jpg
 

Yainderidoo

Zware baard
De Duits-Zwitsers-Amerikaanse natuurkundig, hoogleraar en Nobelprijswinnaar:
Albert Einstein (1879-1955).
Goh....dat heb ik toch maar mooi even niet gepost.....:eek:
[DOUBLEPOST=1568047723][/DOUBLEPOST]Adolphus (Dolf) Brouwers (Utrecht, 31 augustus 1912Den Haag, 23 september 1997)

Ik weet niet helemaal zeker of de Snor nou echt "episch" is maar toch op z'n minst bijzonder....ik zeg dat hij episch is :cool:

iu
 

zenn

Zware baard
Politicus, Staatsman en Rijkskanselier van het Derde Heilig Roomse Rijk:
Adolf Hitler (1889 - 1945), die er iig voor heeft gezorgd dat een snorstyle onpopulair is geworden...

"He was instructed to do so in order that it would fit under the respirator masks, introduced in response to British mustard gas attacks. Had that order never been issued, the tyrant who brought most of Europe to its knees would be remembered as a man with a large Prussian moustache."

main-qimg-11ee447a9b22301a26dbe0527051130c
 
Banner image
Top