ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
image.jpeg

Benecos baardolie.

Een Duitse baardolie gebotteld in Oostenrijk en verkrijgbaar bij diverse detailhandelaren via het internet.
Ik heb het enige tijd in gebruik en vind het een acceptabele baardolie voor een goede prijs. Een flesje van 30 ml. kost rond de €6,00.
De olie verdeeld makkelijk in de baard, is niet overdadig vet en heeft een prettige, natuurlijke geur van lavendel en citroen, die latent aanwezig blijft voor enkele uren.
Een prima baardolie voor de beginnende baarddrager met een smalle beurs en zoals de verpakking meld "for men only", dus dat verhelpt verwarring in gebruik met de echtgenote in de badkamer.


……MAAR ! …de eerlijkheid gebiedt mij een kritische noot toe te voegen.

Waarom stelt een producent een baardolie samen met 14 verschillende ingrediënten?:confused:
Zonnebloemzaadolie, zoete amandelolie, arganolie, gefractioneerde kokosolie, lavendelolie, tocopherol vit. E, goudsbloem extract, pluimgierst extract, rozemarijn en de geurstoffen van linalool, limoneen, geraniol, citral en coumarin.
Ik wil helemaal geen kokosolie in mijn baard, omdat dit verhardt na koeling en sommige etherische geur-oliën kunnen ook nog eens tot allergische reacties leiden.

14 ingrediënten? Was er nog een voorraad over in het pakhuis, die men kwijt wilde?:rolleyes:

Bekijk het topic Zelf Baardolie Maken, schaf 4 dragende oliën aan en voeg hier enkele druppels lavendel- en citroen-olie aan toe en je hebt een baardolie, die zelfs de vrouw kan gebruiken.;)
 

zenn

Zware baard
Vindt de styling van de verpakking wel fris & modern, hou ik wel van. (Y)

Maar 14 olieën!? Komt dat omdat ze denken aan alleen de positieve eigenschappen van een bepaalde olie, maar de negatieve vergeten? o_O En het 'for men only' label is waarschijnlijk omdat ze ook vrouwencosmetica maken en een marketing trucje; net als 'voor echte mannen'... spreekt aan op ons oer-gedrag enzow. :p
 

Nib85

Volle Baard
Vindt de styling van de verpakking wel fris & modern, hou ik wel van. (Y)

En het 'for men only' label is waarschijnlijk omdat ze ook vrouwencosmetica maken en een marketing trucje; net als 'voor echte mannen'... spreekt aan op ons oer-gedrag enzow. :p

Ik heb altijd gezegd hier bij de plaatselijke drogist.
Breng een lijn uit in een neutrale grijze verpakking (met wat mij part een doodshoofd of iets anders “stoers” er op om de aandacht te trekken) en noem het “Zeep/zalf/gel voor mannen”.
Hou het gewoon basis en het vliegt de winkel uit...
Geen overdreven verpakkingen, fancy (lees: stomme) namen, maar gewoon: “voor mannen” en je bent klaar.
 

Texman

Koning Baard
Het mag best wat humor bevatten b.v. "Baco For Men' met de afbeelding van een baco en een bijpassend T-shirt:D:D:D
serveimage
 
Banner image
Top