hoeden, petten, bandana, zonnebrillen, cremes, bescherming tegen teveel zon

istawa

Zware baard
Wel ok ben met een flatcap begonnen toen ik mijn hoofd ging scheren. (Vroeger altijd vetkuif gehad) en nu kaal en je wilt je toch een beetje onderscheiden van de rest . Kreeg op de cap geen commentaar maar op de hoed wordt nogal eens lacherig gereageerd. Heb ik geen last van d'r lopen vreemdere vogels rond in het transport. Ben alleen nog zoekende wat precies bij mij past. Ik wil hem namelijk ook gewoon op tijdens mij werk en dan moet het niet netjes worden.

it aint over until the fat lady sings
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Hoe weet je nou dat mijne uit jaren 40 en die van Istawa uit jaren 70 komt dan? Ik zie het (nog) niet!.
Het model van "blocking", het gebruikte vilt, de hoedenband en de "binding" van de de hoedenrand.
Om er niet een college (en een post van enkele pagina's) van te maken gaan we dit een keer onder het genot van een drankje bespreken.

€23,00 is een zeer goede koop @istawa . Je hebt nu echter wel een probleem voor jezelf gecreëerd, want nu raak je verslaafd, dus ga thuis maar alvast een plaats vrijmaken voor je aankomende verzameling. :D

Dat 'lacherige' komt inderdaad voort uit het feit, dat men zelf wel zou willen, maar niet durft. Vreemd, aangezien men tot de jaren '60 niet eens zonder hoed de deur uitging.
Als men een opmerking maakt over mijn hoed of lacht reageer ik meestal door te zeggen: 'Is het de eerste keer in je leven, dat je een hoed ziet? Dat zal een hele belevenis voor je zijn!'.

Je zult merken, dat je omgeving er snel aan went en zelfs vreemd gaat reageren, als je zonder hoed verschijnt.
 

Zwollenaar

Zware baard
Je zult merken, dat je omgeving er snel aan went en zelfs vreemd gaat reageren, als je zonder hoed verschijnt

@Melchior,
Is mij een paar maal overkomen. Was gehaast en vergeten een hoed op te zetten. Zelfs het personeel van de supermarkt
waar ik vaak kom stond verbaasd dat ik hoedloos binnenkwam. Zwollenaar en zijn Tilly's een 2 eenheid;)
 
Laatst bewerkt:

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Psychologie van de hoed en baard.

Hoeden en baarden verdwenen uit het modebeeld op het moment, dat de man minder masculin en macho werd.
Zowel de hoed als baard hebben veel met elkaar gemeen. Zo bestaan er "boze" hoeden en "blije" hoeden net als bij baarden.

"Boze" hoeden zijn groot, hoog en hebben een hoedenrand, die aan de voorzijde naar beneden afloopt (wenkbrauwen naar voren blik). Ze geven de boodschap af: maak plaats, geen grappen uithalen want dat zul je bezuren, ik duld geen tegenspraak, ik zit op de top van de apenrots en zal die plaats verdedigen.
Mannen als John Wayne, Winston Churchill, Robert Mitchum, Howard Hughes en alle Amerikaanse gangsters markeren hierdoor hun territorium.

De bekende Oostenrijker A. Hitler.

image.jpeg

"Blije" hoeden zijn kleiner, lager en hebben een hoedenrand, die smaller is (wenkbrauwen naar achteren). Ze stellen de omgeving gerust met de uitstraling: ik ben vriendelijk, lief, meelevend, grappig, onschuldig. Mannen als Steve McQueen, Frank Sinatra, Tom Selleck, Buster Keaton, Tom Waits vertellen hierdoor sociaal te zijn.

De Amerikaanse acteur David Kaminsky.

image.jpeg

In geval van baarden geldt hetzelfde als bovenstaande. Een grote, lange, vierkante baard zegt: Pas op! Ik ben een Viking, piraat, strijder en doe geen stap opzij.

image.jpeg

Een korte, ronde baard verteld: ik ben knuffelbaar, ik wil vriendjes zijn en alles is bespreekbaar.

image.jpeg

Voor de stoppelbaard geldt hetzelfde, als voor het petje: ik zou graag meespelen, maar durf nog niet zo goed.;)

:)>

Bedenk voordat je een hoed aanschaft of een model baard kiest welke uiterlijke boodschap je wilt afgeven en wat er bij het eigen karakter past.
 

Nib85

Volle Baard
Even beetje “topicvervuiling”.

Ik draag graag deze “boerse accessoire” (vrij vertaald naar onze eigen prof M) als de zon schijnt en ik buiten ben. Toch fijn om een beetje bescherming tegen de zon te hebben.


8718164524462_1.jpg



Misschien is het komende zomer wel eens tijd om volwassen (ik ben immers inmiddels 34) te worden en over stappen op een zomers hoedje?
 
Banner image
Top