Beardbrand styling balm

Brumratt

Baard
Ik heb nu ongeveer een week de utility balm en de softener in old money. Deze geur bevalt mij erg goed. Hem omschrijven is nog niet zo eenvoudig zoals meerdere mensen hier al aangegeven hebben. Wel is het een erg lekkere geur en ben ik het er mee eens dat je in de loop van de dag meerdere geur tinten ruikt maar de "eiken" geur vind ik erg aanwezig in het begin. Welke erg lekker is nogmaals, ook snap ik de naam oud geld erg goed aangezien ik soms muntjes denk te ruiken ,een koper achtige lucht. Tot hier mijn poging de geur te omschrijven.

De balm zit in een mooi glazen potje en is erg zacht. Het aanbrengen is erg fijn omdat de balm bijna smelt in je handen. Je merkt dat dit zoals ze zeggen meer een verzorgende balm is inplaats van een styling balm. Maar mijn baard zit er netjes bij na het gebruik en de springerige haren blijven wel onder controle.

De softener zit in een flesje welke goed dosseerbaar is. Veel heb ik niet nodig om een goed resultaat te krijgen, wel heb ik elke keer als ik hem gebruikt heb eerst mijn baard gewassen met zeep of shampoo alvorens ik er de softener in smeerde. Ook bij het gebruik van de softener zonder daarna de balsem erin te smeren ruik je de geur erg lang (Y)
De naam softener is hier op zijn plaats want mijn baard wordt erg zacht van dit product. Ook vind ik dat mijn baard stijler is na gebruik. En het is eigenlijk zonde om na deze softener gebruikt te hebben er een balm of olie in te smeren vind ik.

Verder wil ik graag @Yainderidoo bedanken omdat hij mij een tikkeltje verleid heeft dit product aan te schaffen. Waar ik geen spijt van heb zoals jullie kunnen lezen.

Wel sluit ik me aan bij @Texman die al eerder zei dat dit een product is voor een speciale gelegenheid en zou ik deze niet zomaar naar mijn werk opdoen. Maar naar een feestje of etentje zal dit waarschijnlijk mijn nieuwe favoriet zijn.

Of de andere geuren van beardbrand ook zo een "sjiek randje" hebben durf ik niet te zeggen wel lees ik hier goede berichten over van jullie maar deze ga ik momenteel niet uitproberen dat mag iemand anders doen.

Zo dat is dat!
 

zenn

Zware baard
'K heb zelf de Tea Tree Utility balm, en vindt het idd ook een speciale gelegenheids balm. De Styling balm vond 'k zelf niet prettig in m'n baard, net of 'k iets van haarlak 'r in had zitten... Dus gebruikte 'k het uiteindelijk voor m'n hoofdhaar. Maar affijn, het is soms jammer dat we geen 'geur' internet hebben, nu ben 'k benieuwd. :)(Y)
 

Bkire

Stoppelbaard
Hierbij een review van twee producten van Beardbrand. Ik heb niet eerder een review geschreven en weet vooraf al dat mijn vocabulaire, creativiteit en technisch zicht op deze producten te kort gaan schieten. Desalniettemin wil ik mijn ervaring graag delen. Ik knip mijn review op in drie subjectieve onderwerpen:
  1. Gevoel bij aanbrengen
  2. Geur
  3. Gevoel gedurende de dag
Beardbrand - Utility balm - Tea Tree (Silver line):

1. Gevoel bij aanbrengen
De ietwat korrelige utility balm wrijft lekker snel los in de hand. Hierna kan de balm toegepast kan worden in de baard. De balm kun je lekker door de baard strijken, in mijn beleving soortgelijk aan de betere oliën. Zeer prettig.
2. Geur
Na het openen van de pot was ik ietwat teleurgesteld in de muntachtige geur. Muffig. Echter bij het toepassen een heerlijke lichte muntgeur. Waarneembaar maar zeker niet overdadig. Stijlvol fris.
3. Gevoel gedurende de dag
De baard blijft lekker soepel. Zacht en je kunt je vingers er prima door laat glijden. Styling? Ik style mijn baard niet. Ik vind het voldoende als het niet alle kanten op staat. Hiervoor is deze balm in mijn ogen voldoende geschikt.

Beardbrand - Styling balm - Old Money (Gold line):

1. Gevoel bij aanbrengen

De superzachte styling balm wrijft heerlijk los in de hand. Hierna kan de balm toegepast kan worden in de baard. De balm door de baard strijken is duidelijk anders dan de utility balm, in mijn beleving soortgelijk aan het toepassen van gelwax in de hoofdharen. Ervaar het niet perse als prettig.
2. Geur
Na het openen van de pot was ik ook hier ietwat teleurgesteld. In dit geval in de muskus geur. Muffig. Echter bij het toepassen een heerlijke lichte muskusgeur. Waarneembaar maar zeker niet overdadig. Chique kruidig.
3. Gevoel gedurende de dag
De baard blijft lekker soepel. Zacht, maar je vingers er door laat glijden? Niet echt, maar gedurende dag wordt het beter. Styling? Ook hier, ik style mijn baard niet. Ik vind het voldoende als het niet alle kanten op staat. Hiervoor is deze balm in mijn ogen prima geschikt.

Conclusies
Welke balm heeft mijn voorkeur?

1. Gevoel bij aanbrengen
Bij het los wrijven in de hand: Styling balm - Old money (Goldline)
Bij het toepassen in de baard: Utility balm - Tea tree (Silverline)
2. Geur
Reuk: Styling balm - Old money (Goldline)
Duur: Styling balm - Old money (Goldline)
3. Gevoel gedurende de dag
Zachtheid: Gelijkspel
Structuur baard: Utility balm - Tea tree (Silverline)

Vind ik beide producten het geld waard?
Een volmondig ... JA! Een goede prijs/kwaliteit/kwantiteit verhouding.
Zou ik beide producten opnieuw kopen?
Op basis van mijn ervaringen, zeker! Alhoewel ik denk dat, wanneer bij deze beide potten de bodem in zicht is, mijn volgende aankoop de Utility balm Old money (Goldline) zal zijn.

Andere producten die ik gebruik:
Reuzel: Conditioner, shampoo en scrub ==> Duur. Geur lekker fris (mint). Fijn aan te brengen en fijne structuur.
Barbam: Wax (citrus) en olie (dark) ==> F#ckin' duur! Geur te sterk. Fijn aan te brengen en fijne structuur.
Holland & Barrett: Olie ==> Fantastische prijsstelling. Vrijwel geurloos. Fijn aan te brengen en fijne structuur.
 
Laatst bewerkt:

Dylan

Baard
Inmiddels ook enkele weken producten van beardbrand in gebruik en ik moet zeggen dat deze me bevallen!
Als sample kreeg ik de Temple Smoke styling balm, nou sindsdien heb ik niet anders gebruikt. Super product in gebruik en hold! Toen de sample leeg was maar gelijk een grote pot besteld bij mijnbaard. De geur vind ik ook super! Jammer dat hij niet heel lang blijft hangen. Daarnaast had ik de tree ranger beard softener. Deze vond ik fijn in gebruik, of deze veel beter is dan andere conditioners? Niet echt een mening over. Ik heb enkel de conditioner van Reuzel als vergelijking. Ik moet zeggen dat ik die van beardbrand niet stukken beter vind en voor de prijs kan ik dan beter de reuzel bestellen. De geur kan ik kort over zijn, niet mijn geur. Ik kon hem eerst niet goed verdragen, maar naar enkele keren kon ik het wel waarderen, maar dan alleen onder de douche. Het gaf me het idee dat ik in een sauna was qua geur.

Toch was ik wel benieuwd naar de Old money producten, de sample vond ik niet heel goed ruiken maar ik bestelde de styling en utility balm. Nou hier kan ik nog korter over zijn dan de tree ranger geur. Bluhhh, 2 dagen gebruikt maar deze raak ik niet meer aan. Wat een zurige lucht, vind hem totaal niet lekker en mn vriendin walgt ervan:confused:. Heb maar contact opgenomen met beardbrand over een mogelijke wissel van de geuren, want deze paste totaal niet bij me. Hopelijk te ruilen voor de four vices, want wat de sample betreft ruikt deze wel heerlijk! Gister avond in mn snor gesmeerd, en inmiddels bijna 14 uur later heb ik het idee dat ik hem nog steeds ruik, terwijl ik er vannochtend wat styling balm van temple smoke had ingesmeerd, maarja haha.

Conclusie:
Styling balm echt super, dit is een absolute blijver en waarschijnlijk zal ik deze niet snel wisselen voor een ander product.
Beard softener werkte goed, echter weinig vergelijking materiaal. Voor de prijs denk ik niet dat ik hem snel weer bestel. Eerst eens andere producten proberen.
Utility balm, eerste instantie goed, maar aangezien ik het slechts 2x gebruikt heb kan ik hier nog niet een goede mening over geven.

Geuren: Temple smoke vind ik heerlijk en qua sample de four vices misschien nog wel lekkerder. De old money zal nooit weer in de kast belanden. Daarnaast de tree ranger, lekker voor de beardsoftener, maar zou ik niet als luchtje op doen waar ik dagelijks mee loop. De spicy citrus ruikt uit het flesje goed en de tea tree ook vgm, echter is het gebleven bij 1x ruiken aan beide geuren. Dus een gedegen oordeel kan ik hier niet aan geven. Daarover later meer.

Hopen dat ik de old money kan ruilen, zo niet, dan heb ik 2 potjes in de aanbieding:rolleyes:.

Gr!
 

Dylan

Baard
Ja gelukkig. Dan kan beardbrand wel "duur" zijn. Maar dit is natuurlijk super service. En voor de hoeveelheid balsem die je krijgt, is het zelfs nog goedkoper dan bijvoorbeeld gbs. Dus super

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk
 
Banner image
Top