Het reuze(l) ervaringen topic

Brumratt

Baard
Aangezien ik redelijk wat reuzel producten gebruik en hier ook nog eens tevreden over ben leek het mij leuk/overzichtelijk om een topic te openen hiervoor. Net zoals de gbs pagina.Deel jullie ervaringen hier over de producten, ik zet ze in de openings post bij elkaar voor het overzicht.

Tot zover dit en er zal nog meer bijkomen. Laat maar weten wat jullie vinden dan vullen we het samen aan.

De grooming tonic:

Deze tonic is zeer geschikt om volume in het haar te krijgen dmv een fohn. Breng de tonic aan in handoekdroog schoon haar ( dus zonder product ) en fohn je haar droog met behulp van een rol borstel of gewoon een kam. Ik blaas hier meteen een grote kuif mee met deze tonic en dit is een super begin om je haar te stylen. De tonic geeft een lichte hold en kan zonder toevoeging gebruikt worden of naar wens afgewerkt met pomade of ander haar product. Al met al een toppertje van reuzel.
Geschreven door @Brumratt .


Reuzel Grooming Tonic is een haartonic die een langdurige en natuurlijk aanvoelende hold geeft en speciaal ontworpen voor styling met de föhn.
Deze tonic is niet echt gemaakt voor het in model brengen van je baard maar het werkt wel. Zelf gebruik ik het ook.
Je gaat als volgt te werk:
1. Baard wassen of spoelen
2. Drogen met handdoek
3. Een klein beetje Grooming tonic in je baard masseren en goed verdelen met een kam.
4. Breng nu je baard in model met een föhn ( niet heet maar warm) en een rolborstel.
Met de rolborstel kan je het krullende haar als het ware oppakken en straktrekken.
Tijdens het drogen met de föhn moet je met de borstel een naar beneden draaiende beweging maken.
In het begin zal je even moeten oefenen. Als je dit met je hele baard doet zit hij fantastisch.
Mocht je het resultaat te droog vinden kan je ook eerst wat baardbalsem gebruiken die je dan goed in je huid masseert.
Hier overheen breng je tonic aan die je dan niet al te stevig in masseert.
Geschreven door @Texman



De hair tonic:

Anders dan de grooming tonic is dit een product welke je in je haar kan doen wanneer je nog resten product in je haar hebt zitten.(bijvoorbeeld halverwege de dag) De tonic heractiveerd je pomade en maakt je haar weer ready to style. Een erg fijn product welke zijn werk goed doet en ook erg lekker ruikt.
Geschreven door @Brumratt .


De beardbalm:


de Balm, eigenlijk niet verbazend maar het zit qua geur heel dicht op de oil based pomade's van Reuzel en die vind ik al heerlijk ruiken. Doordat dit wel weer op olie basis is als de pomade's lijkt het goed te hechten met elkaar en verbazend minder moeite om de baard kalm te krijgen dan met de moed der wanhoop maar balm of olie te smeren. Vermoed dat het ook goed werkt met andere balm's.
Smeert fijn weg en ik vind het echt een op zichzelf staand product. Niet te vergelijken met de DGS of Honest Amish, deze balms zijn ontzettend korrelig en bij iets te veel heb je constant korrels of hele vette handen. Dat is met deze zachte, nauwlijks vette en best wel sticky balm van Reuzel niet het geval. Het is ook niet immens sticky, voor mij persoonlijk zit het wel goed. Mijn handen glimmen niet en weinig residu dat achter blijft.

De geur is kalm, niet overdreven aanwezig maar het blijft wel en dit is ook iets nieuws. Normaal duurt het niet zo heel lang en de geur is eigenlijk al pleite. Als ik nu over de baard wrijf bijna 12 uur later dan zet het zich nog af op mijn handen. Erg fijn
Geschreven door @Almer .



Dit is het begin ik zal nog een paar revieuws van reuzel producten maken maar misschien zijn jullie mij al voor.
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Er zijn al enkele topics betreffende Reuzel… maar goed; verzamelen die info! :D

Het blikje lag reeds enige tijd te wachten op een review.
Reuzel het merk van een bekende uit mijn jeugd en één van de oprichters van de Rotterdamse Schorem Barbiers heeft naast de pommade-serie ook een baardbalsem: Baume a Barbe.
In het blikje met de grappige opdruk zit een korrelige, vrij harde balsem, die zich snel in de wrijvende handen laat omvormen tot een goed smeerbare balsem.
De hold is uitstekend, zelfs stevig.
De specifieke geur doet denken aan een bibliotheek van een Victoriaans herenhuis, waar de mannen met een glas cognac en een dampende sigaar met elkaar zitten te converseren. Een geparfumeerde geur, die bij een kostuum hoort, als men uitgaat en geheel anders, dan een stoere boslucht, die men bij denim en plaid-shirts zou dragen. De geur blijft lang aanwezig en deelt zich niet op in een onder- en boventoon.
De aanwezigheid van schapenwolvet in de ingrediënten is verassend, maar logisch, omdat hier keratine van vervaardigd wordt.
De prettig geprijsde balsem is zeer zeker een aanrader.

image-jpeg.7926
 

Brumratt

Baard
Nou bij deze nog maar een veroordeling :p

De blauwe reuzel:

Deze waterbasis pomade heeft een strong hold. Toch is deze erg makkelijk aan te brengen in het haar, dit doe je door een klein beetje uit het blik te pakken en dan door je handen te wrijven. Daarna verdeel je het door heel je haar. Van achter naar voren en van buiten naar binnen en andersom. Dit is nodig om het product zijn werk te laten doen. Hierna haal je een kam door je haren heen zodat het nog beter verdeeld wordt.
Als je te weinig denkt te hebben kan je altijd meer toevoegen.

Het haar laat zich makkelijk stylen dankzij dit product. Je haar wordt niet hard zoals met gel maar je kan gewoon heel de dag een hand door je haar halen en je haar blijft gewoon in model zitten. Natuurlijk in een flinke regenbui gaat het mis omdat deze pomade watergedragen is en dan oplost.
Wederom een reuze(l) product!
 

Brumratt

Baard
@Almer had een hele mooie recentie geschreven over de foam van reuzel. Deze zou ik nooit kunnen overtreffen dus aan hem de eer.

Verpakking/product:


Klein handzaam flesje, doet me beetje denken aan de specialistisch haarproducten voor de vrouw.
Flesje heeft wel een uitstraling van kwaliteit. Dop sluit prima en het pompje werkt ook goed!

2016-06-18-12-14-44-jpg.2222


Waarom het goed werkt na het douchen komt omdat het op waterbasis is, waarschijnlijk werkthet juist beter met iets vochtiger haar zoals bij de rode en blauwe reuzel ook wel het geval is. Het lijkt wel wat op haarschuim eigenlijk maar dan een hele luchtige variant. De geur is wat chemisch, lijkt wel wat op de reuzel balm maar lang niet zo sterk als de balm en dat geeft mij het idee dat het eerder een functie heeft dan weer een verzorgingsproduct met een lekker luchtje.

Gebruik:

Handdoek droog haar dus, ik zou eigenlijk beginnen met 2 pompjes en dan bijpompen waar nodig afhankelijk van de lengte maar 1 pompjegeeft net niet genoeg product om het over de handen uit te wrijven. Tijdens het uitwrijven in de handen veranderd het in een zeepachtige substantie. Wel even een paar keer naar zitten kijken maar goed toe maar weer!

2016-06-18-12-15-16-jpg.2223
2016-06-18-12-15-38-jpg.2224


Nou komt het punt waarbij ik persoonlijk denk dat de baard wat vochtig moet zijn om het in tewerken.
In de droge baard na een paar keer wrijven wordt het stroef en trekt het aan het haar, ik ben er nogniet helemaal uit maar vermoed dat een licht vochtige baard wel helpt om het te verwerken inhethaar.

Je merkt wel gelijk dat het haar zwaarder wordt eneen beetjesticky. Dus misschien dat het deoplossing wel is zoals @Arjay zei in het topic "Olie":


Mijn baard onder de douche vandaan neemt veel minder olie vanwege de vochtigheid van de baard. Soms voelt de baard aan als touw en gaat er een half flesje in.. (bij wijze van spreken).. Het verschilt dus ook per keer. Daar leer je vanzelf mee omgaan.
Een goede basis voor de rest van de producten na een wasbeurt. Zorgt dat de oliehoudende balms en olie goed aan de haren vast blijven zitten.

Conclusie:

Dus zover ik het begrijp een soort aftershower/wash basis, de geur blijft niet echt hangen maar eerlijk gezegd verbaasde het mij nog al watvoor effect het had op mijn droge baard. Zelfs na een dag sjouwen en met kinderen omklooien is het niet zo ploffig als dat het normal wel eens kanwezen als ik alleen gefohned heb en daarna de olie erin gesmeerd heb. Een vrij uniek product wat iknog niet eerder tegen ben gekomen. Ik moet wel erg wennen aan de toepasbaarheid en zal zeker nog wat proberen maar qua verbruik lijkt hethelemaal niks te doen en vind ik het dan voor deprijs nog best meevallen Zal het nog weluitbundiger testen maar denk dat het een blijvertje is.

Tot hier de mooie woorden van @Almer waarvoor nogmaals dank.

Zelf gebruik ik het schuimpje erg graag en sta ik telkens weer versteld hoe goed doorkambaar en zacht mijn baard er van wordt.
 

Brumratt

Baard
Het is weer tijd voor een aanvulling!
Vandaag zal ik het hebben over een pomade van reuzel. De blauwe heb ik al gehad en vandaag is de roze aan de beurt.

De roze reuzel is dus een pomade en dit keer op olie basis en met een heavy hold. Zoals we gewend zijn van hun producten ruikt ook deze reuzel weer erg lekker. Dit keer is het een zoete lucht. Er wordt gezegt hubbabubba kauwgum maar ik vind het iets subtieler. Het is een lekkere zoete lucht en heb ik niet het idee kauwgum in mijn haar te hebben. Dit is natuurlijk voor iedereen anders.

De pomade is erg stevig(het is ook een "heavy hold natuurlijk") en het kost best wat moeite om wat uit het blik te krijgen en dan nog eens warm te krijgen tussen je handen wat is dat stroef! De hoeveelheid is ook hier weer naar eigen behoefte maar je kan beter met weinig beginnen en zo nodig meer aanbrengen. Na het aanbrengen in het haar (als je zover bent gekomen na het kleine hindernisje wat voorafging) kom je bij het punt kammen en stylen. Dit gaat erg soepel en de stevigheid die het geeft maakt het dat ook jij een enorme kuif kan kammen.

Omdat dit een oliebasis pomade is wordt deze helemaal niet hard dit geeft een mooie look maar toch een goede hold. Ik werk zelf veel buiten en sta dus ook wel eens in weer en wind en dan blinkt dit product echt uit, waar de watergedragen pomades oplossen door water heeft dit geen effect op de oliebasis varianten en werkt dit water afstotend waardoor je haar goed blijft zitten. Ook de wind is geen probleem voor deze pomade een keer met je hand door je lokken en je haar zit weer prima, heb je een kam kan je je haar heel de dag bijwerken zoals je die ochtend hebt gedaan. Als je haar maar goed zit!
Wel betekend dit dat het product uit je haren krijgen nog niet zo eenvoudig is..... hier kan je het beste een speciale shampoo voor gebruiken speciaal voor deze producten uit je haar te wassen. Wel is gebruik van een conditioner aan te raden na het gebruik van die shampoo.

Deze olie basis heavy hold doet zijn naam eer aan. Ik mag hem graag gebruiken simpelweg omdat mijn haar er gewoon super uitziet. Echter zogoed als hij bij slecht weer is is dit bij echt warm zomer weer niet het geval doordat de olie dan warmer wordt zal de hold dan veel minder zijn. Op deze dagen kan je beter de watergedragen pomades gebruiken.

Kortom:
Ondanks dat de pomade wat minder hanteerbaar is in het begin en liever in het potje wil blijven doet het zijn werk goed. Ik ben fan, ook het uitwassen vind ik geen probleem met de shampoo die ik heb.

Hier houd ik het bij voor die roze big. Ik hoop dat het iemand van pas komt of dat jullie het leuk vinden om te lezen. Mochten jullie zelf ervaringen hebben met reuzel producten zou ik ze ook graag zien. (Dank aan @ProfessorMelchior )Iemand ervaring met de reuzel clay? Of de shampoo? Bijvoorbeeld?
 
Laatst bewerkt:

Cowboy

Baardaap
Oerbaard
Ondertussen dus de shampoo gebruikt en dit zijn mijn eerste bevindingen:

Aparte geur die voornamelijk te maken zal hebben met de kruidige ingrdiënten.
Het is niet mijn absolute voorkeur maar kan er zeker door voor het wassen van mijn haar ;)

Wat het gebruik van de shampoo betreft doet hij uiteraard wat hij moet doen. Niks ,meer maar zeker niks minder ;)
 

zenn

Zware baard
'K zou wel een Eau 'de toilette willen hebben van de balm & foam... Zo lekker! :D
Gebruik btw voor mijn hoofdhaar de groene medium hold (oliebasis). (Y)
 

Laurent1965

Zware baard
Ik heb de baard foam een keer gebruikt, in combinatie met de baardwax, kreeg er heel snel erge jeuk door, niet te harden...
Niet meer durven te gebruiken.
Heb een erg droge, gevoelige huid.
Heeft nog iemand ervaring hiermee?
 

Texman

Koning Baard
Ha @Laurent1965 ,
Ik heb het product ook een keer geprobeerd maar vond de geur niet lekker:eek: en was ook niet onder de indruk van de andere eigenschappen.
Wat ik wel een geweldig product van Reuzel vind is de Reuzel Grooming Tonic.
Eigenlijk is het bedoelt voor je haar maar ik krijg mijn baard er prachtig mee in model.
Ik masseer eerst baardbalsem door mijn baard en dan breng ik de tonic alleen aan de buitenkant van mijn baard aan.
Even goed door de kammen en dan verder met de föhn in model brengen:).
Texman:)>
 

zenn

Zware baard
Grappig, want 'k vindt namelijk de balsem echt super heerlijk ruiken. :D Wel een beetje een 'vettig' product btw, waarschijnlijk door de lanoline.
Vindt de foam daarentegen heel onprettig in gebruik; maakt de haren wel zacht, maar 'k heb liever gewoon een olie. Vind ik handzamer.
 
Banner image
Top