Zelf baardolie maken!

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Het bleek dat, in een laboratorium, de geur van Sandelhout olie de haren harder deed laten groeien. De hoofdhuid blijkt namelijk ‘sensoren’ te hebben die gevoelig zijn voor de geur van Sandelhout

Hahaha, fantastisch! Dat wordt kwakzalverij en bedrog genoemd.:rolleyes:

Maar het is algemeen bekend, dat het haar sneller groeit door te luisteren naar "Beat muziek".
Als bewijs hiervoor kun je de foto's van de jongeren uit de jaren '60 van de vorige eeuw bekijken. ;)
 

Hartenheer

Zware baard
Het bleek dat, in een laboratorium, de geur van Sandelhout olie de haren harder deed laten groeien. De hoofdhuid blijkt namelijk ‘sensoren’ te hebben die gevoelig zijn voor de geur van Sandelhout

Hahaha, fantastisch! Dat wordt kwakzalverij en bedrog genoemd.:rolleyes:

Maar het is algemeen bekend, dat het haar sneller groeit door te luisteren naar "Beat muziek".
Als bewijs hiervoor kun je de foto's van de jongeren uit de jaren '60 van de vorige eeuw bekijken. ;)
Vandaar die weelderige dos haar op je hoofd @ProfessorMelchior :D
 

Baertmans

Stoppelbaard
Ik ben ook mijn eigen brouwsels aan het maken en zodra ik een recept heb waar ik tevreden over ben zal ik het hier delen. Maar voorlopig roept het vooral nog vragen op:
1. Ik vind mijn olie te dun (richting waterig), wat is hier aan te doen? Ik gebruik nu een mengsel van Jojoba, argan, avocado, amandel en castor. Zal ik het aandeel van de laatste verhogen? Of zijn er ook andere oliën die ik daarvoor kan gebruiken? Of andere opties?
2. Ik doseer de EO op maximaal evenveel druppels als ml in het mengsel. De geursterkte is bij aanvang prima, maar neemt heel snel af. Na 1 tot 2 uur is er voor mijn idee niet veel over. Wat zijn manieren om de geur te verlengen? En het geheel wel natuurlijk te houden, dat vind ik van belang.

Nou, alvast bedankt!
 

Olav1975

Volle Baard
Laat weten of het bevalt {als je het een tijdje in gebruik heb}.
Het lijkt mij ook een stuk makkelijker, ook al heb ik mijn bedenkingen erover of het gaat lukken met de viscositeit van de baardolie

Ik heb de flesjes nu enkele maanden in gebruik, drie stuks totaal en ze functioneren nog steeds alle drie goed!
 

Cowboy

Baardaap
Oerbaard
Ik vind mijn olie te dun (richting waterig), wat is hier aan te doen? Ik gebruik nu een mengsel van Jojoba, argan, avocado, amandel en castor. Zal ik het aandeel van de laatste verhogen? Of zijn er ook andere oliën die ik daarvoor kan gebruiken? Of andere opties?
Persoonlijk zou ik gaan voor 1/3 van zowel jojoba, argan als castor. Geeft in principe een minder waterig mengsel.

Wat het verlengen van de geur betreft vrees ik dat ik hetzelfde probleem heb. Zelf ga ik daarom ook de laatste tijd meer over op parfum i.p.v. in de olie zelf.
 

Baertmans

Stoppelbaard
Dank je voor de reactie @Cowboy . Ik zal het aandeel Castor gaan verhogen dan denk ik.
En misschien is dezelfde geur in meerdere producten 'stapelen' inderdaad een optie.
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Zelf meng ik:
35% Jojoba olie
35% Zoete amandel olie
15% argon olie
15% Castor olie.

Recept van een of andere prof :D
Werkt voor mij prima.
Ja, die kerel is een gifmenger, hahaha.

Voor de EO kun je makkelijk 5 tot 7 druppels van de verschillende geuren per 10 ml. flesje toevoegen @Baertmans om het uiteindelijke aroma te behouden. Bij elkaar opgeteld dus 20 tot 30 druppels geur-olie.
 

Yainderidoo

Zware baard
Zodra ik de ontbrekende geurtjes binnen heb....zal ik aan het mengen
Het (voorlopige?) resultaat van mijn experiment.

Na de goede raad van @Kakihara ben ik aan de slag gegaan. Ik heb gemengd en ik heb geroerd en ik heb gesnoven.
Het resultaat is echter dat na al mijn werk ik niet tot het gewenste resultaat ben gekomen….zucht…
Mijn mengsels ruiken niet verkeerd ofzo…ik heb geduldig gedruppeld…met…grrrrrr…veel geduld :rolleyes:….sommige oliën wilden niet uit hun flesjes komen, maar het lijkt niet op Old Money!
Schermafbeelding 2019-01-08 om 15.42.23.png
Was dat misschien een hint? Het is niet geëindigd in teleurstelling…maar wel in het besef dat de unieke geur van Old Money zich niet zo maar gewonnen geeft. Zelfs niet nadat ik er een dag of twee een paar oude centen en een “wilhelmientje” van 1948 in had laten weken. Ik ben er in ieder geval achter gekomen dat “ceder” mij lichte irritatie geeft….en daar voortaan wat voorzichtiger mee zal zijn. Wat ik ook heb geleerd is…dat één eetlepel amandelolie en zo’n 6 tot 8 druppeltjes Patchouli goed is voor aambeien. :eek:
Het zou me niks verwonderen dat Amber en eikenmos en mandarijn in ieder geval onderdeel zijn. Maar er komt denk ik een Le Nez of The Nose, of 鼻子, of de noas, of nefið , of nesen, of y trwyn aan te pas om dit tot een goed einde te brengen. Kent iemand behalve Kakihara zo’n neus? Laat hem aan een flesje Old Money ruiken en kom terug hier henen en laat het ons weten.

En zo als mijn goede vriend Dominee Gremdaat placht te zeggen:

Schermafbeelding 2019-01-08 om 15.31.03.png

Ik wens u een fijne voortzetting en een aangenaam etensmaal, met spekjes daarin ...
 

Baertmans

Stoppelbaard
Even in vervolg op het probleem van snel vervliegende geuren: het viel me op dat ook de geur van het flesje zelfgemaakte olie veranderde. En als ik het zou moeten kenschetsen, dan zou ik zeggen dat de topnoten verdwijnen na een week tot 2 weken.
Ik ga dus kleinere hoeveelheden maken om dat te compenseren. Misschien steeds voor 1 week. Het zijn trouwens donkere flesjes op donkere plek bewaard, dus daar valt weinig in te doen.
Maar overdag heb ik dus eigenlijk hetzelfde probleem. Ik wil niets onnatuurlijks toevoegen (als dat al mogelijk zou zijn voor een langere geur), dus heb nu 2 andere opties:

1. betere kwaliteit EO. Ik heb nu jacob hooy, juist vanwege de betaalbaarheid. Maar als je zo eens googeld en rondvraagt dan zijn er betere en dus duurdere merken zoals Chi. Mogelijk scheelt dat en bij nieuwe geuren ga ik dat dan maar proberen.

2. Stapelen. Ik heb afgelopen week geëxperimenteerd met dezelfde baardolie en daaraan toegevoegd een balsem of wax met bijna dezelfde samenstelling qua geur, maar dan vooral met de topnoten. Dus eerste de wat houterige baardolie gebruiken en dan met de meer frisse en kruidige balsem er overheen. Dat beviel al een stuk beter, dus daar ga ik zeker mee door.

Nu nog matchende colone en shampoo :)
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Topnoten verdwijnen door het gebruik van minder kwalitatieve geurmiddelen. Hoogwaardige geurmiddelen zijn ook vrij kostbaar, maar het geld waard.
Een tweede reden voor het verdwijnen van de topnoten is de wijze van menging. Eerst de draagolieën mengen en dan een toegevoegde geur zeer goed mengen, voordat een volgende geur wordt toegevoegd, etc. anders "hecht" een geur zich niet.

Bij de diverse reviews kun je vaak lezen welke producenten deze werkwijze niet hanteren. Hierdoor schaf je een olie, wax of balsem aan, die geweldig ruikt zodra je de verpakking opent, maar snel verdwijnt na het inbrengen in de baard.
 

Baertmans

Stoppelbaard
Dat is interessante informatie @ProfessorMelchior ! Dank daarvoor. Heb je misschien ook tips waar dit soort praktische maar toch ook wat meer diepgaande info te vinden zou kunnen zijn? Lijkt me leuk om hier wat beter in te worden nl.
En wat zijn merken EO die naar jouw mening (of ook die van anderen die hier webcasting mee hebben) betere resultaten geven?
 
Banner image
Top