Gespecialiseerde baarden kappers, barbieren, etc.

EdwinB

Baard
In Ermelo is er een "nieuwe" barbershop bijgekomen; Ionut Barbershop op de Telgterweg 1. Ionut Matie was barbier bij Nero's Barbershop, maar heeft de stap gewaagd om zelf een zaak te openen. Ik heb persoonlijk hele goede ervaringen met hem.
 

Baard22

Baard
In Ermelo is er een "nieuwe" barbershop bijgekomen; Ionut Barbershop op de Telgterweg 1. Ionut Matie was barbier bij Nero's Barbershop, maar heeft de stap gewaagd om zelf een zaak te openen. Ik heb persoonlijk hele goede ervaringen met hem.
Zelf woon ik in Putten het dorp ernaast! Daar ga ik zeker een keer langs!

Groet,
Janick
 

Boudi

Baard
Nieuwe barbier in Leeuwarden. Verhaal klinkt goed :)
Ben erg tevreden met mijn barbier, maar misschien deze toch ook eens proberen... wacht eerst wel even wat meer rescensies af, want neem geen onnodige risoco’s met mijn baard ;)


Even voorstellen; Barbershop Stay Sharp.

Twee jonge mannen Derek Hofman en Harm Postma gaan in Leeuwarden het avontuur aan met een eigen Barber Shop. Ze hebben de Barber school in Amsterdam doorlopen en praktijk opgedaan bij Chris de Vos. Het waren uitmuntende leerlingen met het juiste gevoel voor het vak Barber. Vooral in de klassieke stijl zijn het vakmensen.

Ook de strakke fade zoals Derek en Harm het noemen is voor de beide mannen geen probleem. Dat is vanuit een bijna kale nek opwerken naar een klassieke of moderne coupe, van niets naar iets is hun motto. Ook zijn de mannen gespecialiseerd in het traditioneel scheren. Dan wordt de scheeropdracht uitgevoerd met vochtige voorverwarmde doeken, ook wel Hot Towel Shaves genoemd.

Eerst wordt men ingewreven met een olie, die in de huid trekt. Daaroverheen wordt een vochtige warme doek aangebracht. Dit om harde baardstoppels zachter te maken waardoor het scheren met het mes veel beter gaat. Het kan voorkomen dat er twee of driemaal een warme doek wordt gebruikt.

Als u bij de mannen aan de Nieuwstad 5 binnenstapt krijgt u het gevoel dat u in een andere tijd bent aanbeland. De inrichting is afgestemd op een “Old School Barbershop” en heeft een geweldig sfeervol karakter. De muziekstijl op de achtergrond komt ook uit diezelfde tijd. Derek en Harm staan in een driedelig werkpak hun ding te doen.

Om het vak waarin ze zitten bij te houden worden er op het event “Barber Society live” nieuwe indrukken opgedaan. Daar worden de nieuwste trends geshowd en gedemonstreerd. Ook kan men in contact komen met collega Barbers om ervaringen te delen en uit te wisselen.

Voor een klassiek of modern kapsel of een traditionele scheerbeurt kunt u terecht bij deze beide heren op de nieuwstad 5. Ook als u nog niet toe bent aan een knip of scheerbeurt wip gerust even binnen, dan kunt u de sfeer vast proeven. De gastvrijheid van de beide mannen staat hoog in het vaandel.

Een drankje of een vers bakje kop koffie staan altijd voor u klaar. Ook zijn de mannen bereid om het een ander van hun vak Barber uit te leggen en misschien komt het wel tot het maken van een afspraak.

Barbershop Stay Sharp

Hahaha, ik kon niet wachten tot januari en ben al geweest. Top!
Leuke sfeer en mannen met echt verstand van baarden, die alle tijd voor je nemen.
Lekkere koffie ook ;)
Ik ben vaste klant.

Foto op mijn baardreis topic
 
Laatst bewerkt:

Boudi

Baard
Hey Boudi....wat heb je laten doen en wat kostte dat, en hoe lang heb je er daar voor gezeten? Foto gezien bij je baardreis topic....prachtig!

He @Yainderidoo Je kunt voor je baard kiezen voor een kleine baardtrim voor 10 euro, of een baardtrim van 30 minuten voor 15 euro. Ik heb die laatste gedaan... tientallen verschillende tondeuses en scharen zijn gebruikt, advies gekregen en uitleg hoe hij mijn baard verder ziet groeien. Zijkanten zijn flink bijgewerkt, onder zoveel mogelijk met rust gelaten, want mijn doel verschuift steeds meer naar steeds langer en langer ;)
Echt top hoor. Ook heel vriendelijke normale gasten uit Fryslân ;), gemoedelijke sfeer en alle tijd.
Aanrader!
 

Yainderidoo

Zware baard
@Boudi beste man....je hebt me overtuigd....een dezer dagen gaat Yainderidoo voor het eerst naar een barbier. Lengte moeten ze van afblijven, maar ze moeten er maar eens naar kijken. ;) Je hebt niet toevallig een telefoonnummer? Ik zie ze zo 1 2 3 niet op internet. Afspraak is nodig denk ik?
 

Yainderidoo

Zware baard
Barbershop "Stay Sharp" Nieuwe Stad 5 in Leeuwarden......Boudi"s verhaal klopt helemaal. Ik ben natuurlijk ooit wel eens bij een kapper geweest maar nog nooit bij een Barbier. Laat staan dat ik iemand anders aan mijn Baard laat "frunniken". Het haar op mijn hoofd wordt al jaren lang gedaan door mijn vrouw en de tondeuse. Prima combinatie. Mijn eerste ervaring met een Barbier is me dus goed bevallen....en tevreden over het resultaat. `Een glaasje water erbij....ik drink geen koffie....en een disco lampje in de pot van de wc....wat wil je nog meer? Hieronder de voor en na Baarden.

Yainderidoo002.png :eek::eek::confused:Neeeeee....die bedoel ik niet :rolleyes:...nog maar een keer....hieronder de voor en na Baarden:

Voor: yainderidoo001.png

Na: Yainderidoo003.png

En nu weer door voor meer lengte...veeeeel meer :cool:

Bedankt Boudi voor de goede tip en bedankt heren van de Barbershop.
 

Ardjan

Baardaap
Staat je goed; vooral met die puntmuts, haha. :D Goed getekend @Yainderidoo! Wat een kunstwerk!
Baard: netjes zo! (Y) Tóch vind ik een vollere snor, zoals foto 1 en 2, eerlijk gezegd beter bij je staan! Maar dat is mijn persoonlijke mening. Barbier heeft goed werk geleverd, maar (zeg ik) voortaan moet 't ie maar van de snor afblijven!:eek: want... die snor ja, kan een mega-exemplaar worden! :D

Doe vooral waar jij je goed bij voelt! Succes en geniet van je baardreis! :)>(Y)
 

Yainderidoo

Zware baard
Dank je @Ardjan Die snor was wel heel erg dik...stak een eind naar voren en op de foto links (voor mij dus rechts) ook dikker dan de andere kant. Hij krijgt nu een soort van herstart, nu hij meer gelijk is. Komt vast wel weer goed. Vroeger had ik alleen maar een snor...een hele grote snor...Dorus was er niks bij;).

Die tekening heb ik deze keer niet gemaakt. Gevonden op internet omdat hij zo mooi paste. Geintje :D
 

Yainderidoo

Zware baard
Hey @Boudi
Dank je! Ik ben er zeer blij mee. En mijn vrouw zag me liever zonder Baard...hahaha....ze is niet zo van de Baarden....maar ze vond het wel netjes.
Wacht even snuiven...mmmmmm...het is zondag ;) en ik heb vanmorgen de Old Money conditioner gebruikt...hmmm.....:D
Inderdaad....er kunnen wat mij betreft nog de nodige centimetertjes bij. Geduld en over een paar maanden maar eens weer zien hoe we er dan bij staan/zitten/liggen. Ik kan het nu ook wat beter bijhouden allemaal. (Y)
 
Banner image
Top