Beardbrand styling balm

Linders

Baard
Beste,
Ik ben geïnteresseerd geraakt in de styling balm van Beardbrand. Deze zijn er in verschillende geuren, maar wat ik me het meeste afvraag is hoe de hold is van dit product.

Momenteel gebruik ik de heavy duty balm van HA, welke ook niet super sterk is zoals de naam zou doen vermoeden, maar bij mij zeker wel goed zijn werk doet. Ik heb alleen nog niet het gevoel dat dit hèt product voor mij is. Tot dat ik geen waardige vervanger heb gevonden ben ik tevreden, maar als het gras ergens anders groener is...

Wie heeft er ervaring met de styling balm van Beardbrand, en dan met name over hoe goed het daadwerkelijk is om je baard mee in vorm te maken en houden?

Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
 

Linders

Baard
Aangezien niemand op dit forum eerder een review heeft geschreven over dit product én ik toch wel heel erg nieuwsgierig bleef, heb ik hem zelf gekocht.

IMG_0750.PNG

Mijn eerste indruk begin bij het potje. Een mooi glazen potje, met een heel prettig draaideksel. Sommige potjes hebben een deksel welke er nogal gemakkelijk afwist, maar bij dit potje dus een handig draaideksel.
De prijs van €29,95 is op de eerste indruk best hoog, maar aangezien je de dubbele hoeveelheid krijgt dan normaal, vind ik de prijs erg netjes.
Ik heb de geur Tree Ranger uitgekozen. Ik hou erg van houtgeuren, waar deze absoluut op aansluit. De geur van eucalyptus is ook aanwezig. Ik vind de geur zeer prettig! De geur blijft niet heel lang heftig aanwezig, maar soms komt hij ineens bovendrijven. Laten we het er op houden dat de geur licht aanwezig blijft.
De balsem zelf smeert gemakkelijk uit in de handen, blijft een klein beetje wit in de handpalmen, maar smeert gemakkelijk uit in de baard, waarbij de witte gloed direct verdwijnt.
De styling gaat gemakkelijk, zoals eerder gezegd gaat het aanbrengen zonder moeite. Ook het modelleren gaat boven verwachting goed. Na het douchen maak ik mijn baard met de handdoek droog, waarna ik de balsem aanbreng. Ik föhn vervolgens mijn baard in model. Dit product geeft een erg goed hold, zonder hard te worden. De springerige haartjes blijven netjes in model, en mijn baard houd gedurende de dag de gewenste vorm. Mocht mijn baard toch een beetje uit model gegaan zijn, dan is het door deze balsem gemakkelijk weer met een kam terug in model te brengen, de hold is er dan nogsteeds.

Ik ben erg tevreden over dit product, voorheen gebruikte ik honest amish heavy duty balm, maar ik vind dit product op alle vlakken beter werken. Ik heb dus een nieuwe favoriet.
Ik bestel zeker weer een nieuwe potje als deze op is!
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Bedankt voor de gebruiksrecensie. (Y)
Is er ook nog iets over de samenstelling en ingrediënten van het product te melden?
 

Linders

Baard
De verzorgingsproducten van Beard Brand bevatten alleen natuurlijke producten. Dat vind ik altijd een balangrijk aspect.

Verder weet ik er eigenlijk vrij weinig zinnigs over te zeggen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
 

Pim

Baard
Bedankt voor je uitgebreide en positieve review van dit product. Ik overweeg ook eens een potje aan te schaffen als de baard weer voller is.
 

Dylan

Baard
Inmiddels al een tijdje geleden. Bevalt het product nog steeds @Linders ?
Daarnaast al meer mensen die het getest hebben? Zijn weinig recensies over dit product.
Ongeacht de geur natuurlijk, dat is een 2e lastig puntje. Schijnen allemaal lekker te zijn :oops::rolleyes:
 
Inmiddels al een tijdje geleden. Bevalt het product nog steeds @Linders ?
Daarnaast al meer mensen die het getest hebben? Zijn weinig recensies over dit product.
Ongeacht de geur natuurlijk, dat is een 2e lastig puntje. Schijnen allemaal lekker te zijn :oops::rolleyes:

Heb nu een aantal keer de styling balm en beard oil met de geur ‘old money’ van beardbrand gebruikt, deze bevalt mij zo goed dat ik ook de twee andere ‘temple smoke’ en ‘four vices’ balms en oils besteld heb uit deze gold line.
De geur is inderdaad een persoonlijke zaak, ik hou van afwisseling.
De viscociteit van de olie is goed en smeert lekker in je baard en de huid eronder. De balsem is heel gemakkelijk uit het potje te lepelen met je vinger, wordt snel vloeibaar in je handpalmen, geeft een medium hold wat bij mijn baardlengte (4cm) prima is. De springerige haartjes worden bedwongen. Wat opvalt is dat deze styling balm geen glimmende effect maar meer een matte ‘afwerking’? geeft ten opzichte van de overigens ook fijne balsems van Captain Fawcetts. Bijkomend voordeel is dat deze balsem heel gemakkelijk zonder zeep van de handen te wassen is. De geur en hold blijven de hele dag aanwezig. De prijs is stevig maar daarentegen krijg je er een grote pot voor met naar mijn mening een goed product.
 

Dylan

Baard
Bedankt voor je reactie! Klinkt goed! Voor de olie hou ik het toch maar even bij de "goedkopere" merken. Omdat ik het eigenlijk alleen savonds gebruik. De styling balm en de geuren ben ik echt benieuwd naar. Via de mail kreeg ik een voucher voor een gratis sample van de tree ranger beard softener. Ik heb de sample kit van de geuren besteld met deze gratis beard softener erbij. Kreeg tevens te horen dat ik een sample krijg van de temple smoke styling balm. Dus ik ben zeer benieuwd!

De balsem is inderdaad duur, maar als je kijkt naar de hoeveelheid dan is die weer goedkoper dan bijvoorbeeld gbs. Dus die prijs lijkt me eerlijk.
Als het goed is krijg ik het pakketje één deze dagen binnen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk
 
Als ik de geur kort zou omschrijven zou dat vol, zoet, zwaar en kruidig zijn.
Ik hou van die volle complexe geuren.
In de omschrijving worden een aantal geurnoten omschreven zoals eik, zwarte peper, bourbon en amber die zich in de loop van de dag ontwikkeld.
Is heel persoonlijk, maar ik vind em een van mijn toppers.

Hoop dat je er wat aan hebt
 

Brumratt

Baard
Via de mail kreeg ik een voucher voor een gratis sample van de tree ranger beard softener. Ik heb de sample kit van de geuren besteld met deze gratis beard softener erbij.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

Ik zou erg graag horen wat je van de softener vind.
 

Yainderidoo

Zware baard
Heb nu een aantal keer de styling balm en beard oil met de geur ‘old money’ van beardbrand gebruikt, deze bevalt mij zo goed dat ik ook de twee andere ‘temple smoke’ en ‘four vices’ balms en oils besteld heb uit deze gold line.
Die Old Money geur is wel een van de heerlijkste geuren die ik ken.
Het is om dat het nogal aan de dure kant is anders bestelde ik de hele range van Beardbrand in Old Money geuren.....mmmmmwowwww wat een GEUR....:cool:
[DOUBLEPOST=1544914284][/DOUBLEPOST]Potdorie....ik moet toch zien aan die BB Old Money olie te komen....de Kerstman? Santa? SANTA...?
 
Banner image
Top