GBS Beard Butter Review

zenn

Zware baard
Een review van de Grave Before Shave - Beard Butter.

"This Beard Butter is a automatic must have for all levels of Beardsmen! Keep your Beard ultra soft, shiny, manageable, healthy, protected, and smelling fantastic!" - GBS :cool:

43131609_2183709525242172_7378457685122875392_n.jpg


Volgens GBS zou Beard Butter blijkbaar tussen olie & balm in moeten zitten; minder bijenwax oftewel hold, maar meer hydraterend. Je baard zou handelbaarder, ultra zacht, glanzend, gezond, beschermend en fantastisch ruikend worden/houden. Even maar de proef op de som genomen en kijken of het 'botert' tussen dit nieuwe product en mijn baard... :oops:

AMAZON+BUTTER+PIC+2.jpg


Even contact gehad met Sebastiaan, die hem al in pre-order bij GBS had staan. Zodra hij beschikbaar was direct een bestelling geplaatst en binnen no time in huis. De eerste indruk bij het open maken van het pakketje; woah, dat is echt een grote pot! 113 gram aan een smeerbaar goedje, welke komt in een zwart plastic pot met draaideksel en natuurlijk weer fantastisch mooie artwork-branding. :D

Bij het openmaken van de pot komt een sterke geur van boenwas/meubel-olie me tegemoet!? Ja, enigzins was dit natuurlijk van 'Teakwood' scent te verwachten, terwijl 'k meer een bos/hout geur in gedachte had. Bij het uitnemen van een vinger van de baard boter valt mij op dat het niet aanvoelt als boter, de lichte kristal structuur doet mij eerder denken aan 'Marshmellow Fluff' of van dat spul wat vochtvreet zoals in luiers of dat zakje wat bij kleding komt... o_O

AMAZON+BEARD+BUTTER+BOTTOM+LABEL.jpg


Bij het uitwrijven in mijn handen verandert de structuur naar een gladde semi-transparante melkachtige substantie... Uhm, zou dit nog goed komen!? Anders wordt het wel een hele awkward review. :eek:

Desondanks laat het zich gemakkelijk aanbrengen in de baard, waarbij de melkachtige kleur verdwijnt en snel wordt opgenomen. Een kam gaat er doorheen 'als een warm mes door boter', maar het valt mij op dat er toch een hele lichte hold in het product zit; wellicht door de Shea Butter, maar meer dan bij het gebruik van enkel een olie. Ook merk 'k een lichte glans op, waarbij de baard nauwelijks vettig aanvoelt.

42970368_2183299545283170_4139051659508580352_n.jpg


Na twee weken dagelijks gebruik...

Om 'met mijn neus in de boter te vallen' voelt de baard na vele malen zachter, minder droog en makkelijker handelbaar aan. Persoonlijk mis 'k daarentegen wel hold; een klein herfststorm briesje of een aantal haren met een eigen wil en je baard staat alle kanten op, dus 'k zou er zelf voor kiezen om dit product in combinatie met een balm te gebruiken. 'K houdt er namelijk wel van dat mijn snor 'mooi in de plooi' staat. :)

Om ook nog 'een haar in de boter vinden' neemt de glans en sterkte van de 'antiek' geur weliswaar gedurende de dag af, waarbij je een lichte hint van kokos ruikt, maar persoonlijk ben 'k nog steeds niet weg van de geur. Daarentegen ruik 'k liever een van Superfurry's Beard Polisher's heerlijke geparfumeerde geuren.

GBS Beard Butter is een kwalitatief goed product; een balm zonder bijenwax, een soort van gestolde olie. Wat 'k qua gebruik overigens gemakkelijker vind dan het gehannes van olie & pipet. Hij doet wat hij moet doen; beschermen, verzorgen en gezond houden van de baard. (Y)

Owja, en voordat 'k het vergeet; "baard boter, niet op je brood, wel in je baard". :p:rolleyes:
 
Laatst bewerkt:

EdwinB

Baard
Mooie review, kleine vraag qua prijs/kwaliteit vindt je het een aanrader? Ik heb namelijk ondanks alle gezonde smeerseltjes de laatste tijd een redelijke droog aanvoelende baard. Is dit de oplossing?
 

zenn

Zware baard
@EdwinB 'K moet zeggen dat 'k het de laatste tijd veel gebruik ten opzichte van een 'normale' balm; verzorgd voor mijn gevoel beter & de geur ben 'k langzamerhand aan gewend. Qua prijs/kwaliteits is het het waard; gezien je maar een ruime vingertop neemt per keer, en de pot is groot (120ml).
 

EdwinB

Baard
@zenn ik had mijn bestelling gisteren avond al binnen met de avondlevering van mijnbaard.nl. Dus tja een douchen en uitproberen.
Eerste indruk na het openen van het potje is erg positief, een lekkere fris, zoete lucht. Vervolgens een kloddertje op de hand en voordat ik ging wrijven begon het al op mijn hand uit te lopen, aangebracht en door gekamd. Vervolgens naar mijn testpanel gelopen (mijn vrouw en mijn 2 dochters) zonder te vertellen dat ik een nieuw goedje in mijn baard heb gestopt. Gelukkig van alle drie dezelfde reactie, wow wat ruik je lekker fris. Dus wat dat betreft is het GBS buttertje al goed gekeurd. Nu vind ik de geur heel belangrijk maar het ging mij in dit geval om het verzachten van mijn (momenteel) iets stuggere baardharen.Voor nu af wachten en een paar dagen smeren en proberen. Maar (nu) de volgende ochtend geloof het of niet mijn baardharen voelen al een stuk zachter aan en lijken weer een beetje te luisteren naar mijn baardborstel en baardkam.
Ik zal de komende weken af en toe een update plaatsen. Voor nu wil ik @zenn bedanken voor zijn tip.
 

EdwinB

Baard
@zenn de structuur is inderdaad anders dan je zou verwachten, maar loste wel heel makkelijk op in mijn handen zonder witte waas.
[DOUBLEPOST=1544170674][/DOUBLEPOST]@Drossie waar is die variant te koop dan, ik kan hem zo niet vinden.
 

Nib85

Volle Baard
Nu het ook in Bay-Rum beschikbaar is zit ik in twijfel om dit product te bestellen, aangezien mijn baard soms wat stug aan voelt.
Is het nou de bedoeling dat je dit gebruikt icm baardbalsem?

Nu mijn haren weer wat langer worden moeten ze nl. wel wat ”gestyled” gaan worden (lijkt wel een vrouwenforum hier af en toe :confused: :p).


* En voor de ervaringsdeskundigen. Hoe zit het met de glas van dit product?
Ik ben persoonlijk nl. niet dol op een enorm glanzende baard.
[DOUBLEPOST=1545354371][/DOUBLEPOST]Vaak bu'j te bang! Ik bestel maar gewoon, laat de vragen dus maar zitten ik kom tezijnertijd zelf wel met het antwoord. :)>
Onze vrienden in Amerika hebben me tot nu toe niet terleurgesteld met de olie en balm. Zal met dit vast ook goedkomen.

Bestel ik gelijk 2 potjes balm mee in -uiteraard- Bay Rum en gelijk een goede reden om die Aphrodisiac een te proberen. (Y)
 
Laatst bewerkt:
Banner image
Top