Baard en leeftijd

Hi all,


Vanmorgen verliet ik wederom verbaast en zeer content de supermarkt, afgelopen twee maanden ben ik een paar keer door verschillende supermarkt mevrouwen verzocht of ik mijn ID wilde laten zien bij het afrekenen van mijn Luckies.


(Ik ben 34) ik vroeg haar: “hoe oud denkt u dat ik ben?” 22 kreeg ik te horen… Hoppa, +1 mijn dag is goed!


Na het showen van mijn ID: Mevrouw verlegen en rood aangeslagen;) Ze vinden het maar lastig, je leeftijd raden met een baard. Snap het wel.. maar ik had juist niet verwacht dat je jonger wordt geschat.


Inmiddels blijft schoonmam zeggen dat ik 10 jaar ouder lijk……. Antwoorden dat ik mijn ID moet laten zien bij het halen van peuken gaat niet op! Want roken doen we niet ;)


Ik ben vast niet de enige, ben benieuwd naar jullie ervaringen.
 

Arjay

Baardaap
Oerbaard
Een paar maand geleden werd ik in de Jumbo ook gevraagd mijn ID te laten zien aangezien er ook een kratje bier bij de boodschappen zat.
Ik ben daar iets minder van gediend. Heb ook gezegd dat ik dat niet ga doen en anders net zo lief mijn bier ergens anders haal. Toen heeft ze alles gewoon aangeslagen en nergens meer naar gevraagd.
 

Cowboy

Baardaap
Oerbaard
Ik werd voordat ik een baard had altijd jonger geschat maar dat zal ook te maken hebben met enerzijds een vrij actief leven en anderzijds een partner die "een beetje" jonger is dan ik :cool:

Sinds ik een baard heb schat men mij ouder, waardoor ze mij nu juister schatten in vergelijking met de werkelijke leeftijd ;)
 

Nemmarith

Stoppelbaard
Ik denk dat het meer komt door de strengere regels zijn
De winkel word volgens mij beboet als ze in overtreding zijn en er vinden vrij vaak controle plaats en wellicht word dit verhaalt op de cassière zelf of krijgt zij een aantekening wat later een rol kan spelen bij contract verlenging.
.
Ik word vrij jong geschat maakt niet uit of ik een baard heb of niet ik word af en toe (random) gevraagd zijn maar ID.
Gelukkig vaak niet vooral als de cassière jonger is. bij oudere cassière word het vaker gevraagd.

Ben 29 en begin het ook wel een beetje flauw te worden.
Eerst was het 16 (bier/lichte alcohol en sigaretten) Daarna werd het 18 en nu onder de 25 je ID laten zien. Zo kom ik er nooit vanaf.
En mensen moeten steeds zekerder zijn in hun leeftijd schatting.

En daarbij word de baard volgens mij steeds populairder (of ik let er meer op) en ook bij jongeren en je lijkt nu eenmaal ouder met een goede baard.
 

zenn

Zware baard
Sinds 'k mijn baard heb laten staan wordt 'k juist niet om mijn id gevraagd bij de kruidenier of tabaksverkoper.:)
'K heb het nog wel een enkele keer gehad bij een portier, maar dit komt omdat je dan op stap bent met mensen die ruim een kop groter zijn...
 
Banner image
Top