Welke baardkam?

Tore

Stoppelbaard
Hallo hallo allemaal

enkele maanden geleden heb ik besloten om een baard te laten groeien, en daar hoort natuurlijk ook verzorging bij.

Ik ben op de site van mijnbaard.nl terechtgekomen en ik heb daar enkele leuke productjes gekocht. Zo heb ik nu 2 baardkammen: een gewone houten en een redwood houten.

Er zijn echter nog zoveel andere kammen die op de site aangeboden worden. Graag wil ik het beste voor mijn baard en is mijn vraag naar jullie toe: Welke baardkam vinden jullie de betere? (ik heb een gewone volle baard, een ongeveer 2,5 tot 3 cm lang)


Heel vriendelijk bedankt alvast :)
 

Almer

Baard
2,5 tot 3 cm? Zachte borstel, harde borstel, goedkope borstel, dure borstel. Niks fijners dan een borstel
 

Cowboy

Baardaap
Oerbaard
Ik gebruik zelf zowel een harde borstel als een kam.

Wat je zelf het beste vindt aanvoelen is wat je moet gebruiken. Is een erg persoonlijke zaak eigenlijk ;)
 

Jerry1980

Baard
ik heb de kam van Sandalhout en Buffelohoorn bot gekocht 2 weken geleden. erg fijne kam die als een warm mes door boter of in dit geval je baard glijd, ik gebruik de kam na het aanbrengen van balsem om het goed te verdelen en het netjes is model te krijgen en daarna nog even met de borstel er overheen
 

Edthenet

Stoppelbaard
Ik heb inmiddels alles geprobeerd. Allerlei kammen van allerlei materialen en verschillende tandgrootte. Mijn kastje lag onlangs ook nog vol met allerlei borstels. Ik heb dat kastje opgeruimd en alleen behouden wat ik regelmatig gebruik.
Ik kam iedere morgen en avond mijn baard uit met een luizenkammetje. Wanneer je dat altijd doet dan is het bijna onmogelijk dat er klitten ontstaan in je baard. Ik gebruik hiervoor ook wel een baardborstel. Wanneer je een baardborstel koopt neem er dan een die echte haren heeft een geen plastic (daar wordt je baard statisch geladen van).
Verder gebruik ik een houten grof getande baardkam. Wanneer ik olie of pomade in mijn baard heb gedaan dan wil ik graag de baard nog een beetje in model brengen. Een houten kam neemt ook direct de overtollige olie op en smeert het niet verder uit in de baard.

Kammen is belangrijk. Het houdt niet alleen je baard in model, maar verwijderd ook de dode haren, voorkomt klitten, verwijderd overtollige vetten en olieën, maar ook stof en vuil. Het houdt je baard ook zacht en dat willen we volgens mij allemaal.
 

JeroenP

Volle Baard
ik gebruik een kam en een borstel. Een houten kam vind ik tot nu toe niet heel erg prettig voelen. Maar ja, het is immers wat prettig voelt.
 

Kale666man

Baardaap
Mijn houten baardkam heb ik gekocht hier in den bosch bij de body shop en ben er wel tevreden over en de prijs ook 5 euro en hij is ongeveer 12 a 13 cm lang
 

Cowboy

Baardaap
Oerbaard
ZO dringend is het allemaal niet hoor, maar lijkt me wel leuk om te kunnen zien wie wat graag gebruikt bij de verzorging ;)
 

Freerider

Baard
Ik doe het met deze:
baardkam_buffelhoorn_sandalhout.jpg

En deze:
baardborstel_0.jpg
 

Texman

Koning Baard
Ook ik heb net als Jerry1980 de kam van Sandelhout en Buffel-hoorn bot gekocht. Ik sluit mij geheel aan bij wat Jerry hiervan vindt.
Daarnaast heb een ovale borstel van de Damn Good Soap Company en een lange smalle baardkam en snorrekam van Baxter California.
Borstel en kammen zijn prima. Voor het drogen en in model brengen van mijn baard met een föhn gebruik ik een grote kam met grove tanden en een handvat en een rolborstel.De laatste twee zijn niet speciaal voor baarden gemaakt maar voor mij werken ze prima. De snorrekam heb ik altijd bij me, dat zit wel snor.

Kammen.jpg
 

Kale666man

Baardaap
Nou dat schrijf ik meteen op1,50 daar heb je nog frietje voor bij ons,dus die ga ik halen,sterker nog,does gek ik neem er twee.
 
Banner image
Top