Zelf baardolie maken!

MichelC

Baard
Misschien is dit al talloze malen gevraagd hoor, maar heeft iemand nog een (gouden) tip voor het vinden van lege, bruine pipetflesjes van 30 ml (50 mag ook)?? ik ben al langs verschillende apotheken geweest maar geen enkele had ze :(

Ik heb ze wel op Aliexpress gevonden, dus mocht niemand meer een ander idee hebben wat iets dichter bij huis is, dan ga ik ze daar maar bestellen.
Waarom niet ff bij de apotheek langs. Ze schijnen ook druppelflesjes/pipetflesjes bij de tuinen(holland and barrett) te verkopen.

----------------

Door dit topic geïnspireerd geraakt om ook aan de slag te gaan. ben onlangs wat simpel begonnen met baardolie 'maken'. Ik had de baardolie van de tuinen gekocht (2 flesjes) dus dat moet eerst op. Een pipetflesje volgespoten met de baardolie van de tuinen als basis en 4 druppels 'stoombad' ess.olie van de tuinen (had ik nog) en dat gaf een leuk resultaat. Nu wil ik er nog eentje maken met meer hout geur, ik heb al ceder en rozenhout, morgen denne en sandelhout en dan eens experimenteren :D
Wanneer de baardolie op is kan ik de drie losse oliën kopen bij de tuinen.

3601633-chemist-in-the-lab-experimenting-with-solutions.jpg
 

MichelC

Baard
Ter inspiratie ben ik op onderzoek uit geweest om te kijken wat er in een doorsnee baardolie zit, hier een voorbeeld aan te nemen en kijken wat je zelf kan samenstellen.

Hiervan heb hiervan een excel bestandje gemaakt met de meeste basisoliën(draagolie) en essentiële oliën en zijn effect/eigenschappen. Qua essentiële oliën heb ik ze er niet allemaal in staan. Behalve dat sommige lekker ruiken hebben ze ook een goede eigenschappen/ effect.

Ik heb er geen verhoudingen in staan, hier moet je zelf mee experimenteren. Deze kan je er bv. zelf in zetten.
Ik zou zeggen doe er je voordeel mee, vul hem aan. Ik denk dat het handiger is dat het een google spreadsheet/drive bestand is dan kan iedereen er in, aanvullen en dan blijft ie up-to-date zonder dat hij 100x opnieuw gepost word. (je kan hem volgens mij ook downloaden). Voel je vrij om hem aan te passen en of aan te vullen, extra tabbladen te maken. Als het fout gaat heb ik wel een backup.

Zoals je kan zien in de spreadsheet is de baardolie van Holland & Barrett een goede basis om een baardolie mee te maken, hier zitten al een paar ess. oliën in en deze kan je gemakkelijk aanvullen met wat anders.

Misschien zelfs wel leuk om een tabblad toe te voegen met eigen recepten en dat men het aan kan vullen.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1a2g3OtmVrrKHz-IwQ0SmDhun7QTxBzma8FDwIBidnfY/edit?usp=sharing
 
Laatst bewerkt:

MichelC

Baard
@Weeble Het staat er tussen en ziet er goed uit. Straks eens kijken hoe dit vorm kan krijgen zodat het er een beetje logisch uitziet wanneer er meerdere mensen aanvullingen doen en het geen chaos wordt. Zoals ik zei, het staat een ieder vrij om dit vorm te geven of aan te passen :)(Y)

mss op dezelfde manier als dat ik die baardoliën in kaart heb gebracht met een tabel. en dan inkleuren.
edit: heb het zo maar gedaan en aangepast.
 
Laatst bewerkt:

Beardhrn

Baard
Heb voor het eerst mijn eigen baardolie gemaakt. Het ruikt super lekker en heb een mijn Arabische achtergrond laten meewegen in de geur keuze. Zo heb ik musk toegevoegd en het ruikt nu nog lekkerder. Uiteraard is de basis dat de baardolie dient te zijn voor het verzorgde van de baard. Maar het ruikt nu ook nog lekker.
 

Bijlagen

  • 14999706002052059091791.jpg
    14999706002052059091791.jpg
    1,8 MB · Weergaven: 34

TMG1961

Baardaap
Vandaag bij De Tuinen geweest in Heerlen. Heb er zoete amandel olie, jojoba olie, castor olie en avocado olie gekocht, was in totaal 18,86 kwijt incl de kortingen. Geen essentiële olië gekocht. Denk dat ik het eerst zonder geurtje doe. Moet nu alleen nog flesjes en klein maatbekertje kopen en dan kan het mixen beginnen.
 
Banner image
Top