Zelf baardolie maken!

Baardolie is goed voor je baard en je huid. Baardolie ruikt lekker. Baardolie is dus redelijk briljant. Maar baardolie is ook redelijk duur. Voor een paar ml betaal je al gauw een paar tientjes. Maar je kan zelf ook baardolie maken!

Het hoofdbestanddeel van de meeste baardolies is Jojoba-olie. En dat is bij bijvoorbeeld De Tuinen te kopen voor een veel lagere prijs dan de baardolie die je online koopt. Combineer deze olie met bijvoorbeeld kokos-olie en/of amandel-olie en je hebt een goede basis voor je baardolie die alle verzorgende aspecten bevat die een standaard baardolie ook heeft. Denk ook eens aan vitamine E olie trouwens.

Nu dus nog het lekkere geurtje... Daarvoor kun je essentiële oliën bestellen. Ik gebruik vaak een combinatie van cederhout, den en citroen/sinaasappel/mandarijn. Uiteraard is dit geheel eigen smaak, maar geloof me, er zijn echt veel geuren verkrijgbaar, dus probeer maar gewoon wat (en combineer).

Er zijn online veel recepten verkrijgbaar (zoek voornamelijk Engels in Google), maar zelf doe ik normaliter: 50/50 jojoba-/amandel-olie en een paar druppels essentiële olie. Die laatste niet teveel, want het is doorgaans erg sterk.

Maken jullie zelf wel eens baardolie? En met welk recept?

Interessante links
 
Laatst bewerkt:
Basisolie en sommige etherische olie haal ik bij De Tuinen (vorige week 2 halen 1 betalen). Andere etherische olie haal ik weer bij Geurwalhalla.nl. Die hebben een veel uitgebreider assortiment. Flesjes haal ik bij Brouwmarkt.nl (daar bestel ik ook altijd m'n bierbrouwspul)
 
P

PUNK-JAZZ

Guest
Huh?
nou ja zeggg:)
Dat is veel goedkoper dan een flesje baardolie halen @ the barbershop
Heren thanxxx for the info.....kga het ook maar doen hoor....eigen baardolie creeeren :)
 
En je zal merken SOHI dat de ingredieten van baardolie hetzelfde is als babyolie, massageolie en al die andere huidolieeen. Bespaar je jezelf een bak geld mee, en is je partner ook nog blij (tenzij je haar/hem niet masseerd met die olie ;-))
 
P

PUNK-JAZZ

Guest
@moyaborada... Yeah thanks for the tipzz....Mijn vrouw zou ckrs blij zijn om wat massageolie te verdelen hahahaha :rolleyes::p:D:)
 

Arjay

Baardaap
Oerbaard
Op YouTube staan ook genoeg filmpjes met goede ideeën voor een lekkere baardolie.
Heb het nog nooit geprobeerd, maar lijkt me zeker een strak plan. Er staan momenteel 3 flesjes baardolie (30ml) in de badkamer waarvan de goedkoopste 15 euro heeft gekost. Best duur spul idd!
 

Ratlook

Volle Baard
Ik heb zelf ook gemaakt, want die in de winkels zijn

me echt veel te duur..

Ik heb JOJo samen met enkele druppels kruidnagel en lemon.

Ook idd via een aanbieding bij "de tuinen"

Sinds ik dat gebruik heb ik [ bijna] geen last meer van jeuk.
---
 

Cowboy

Baardaap
Oerbaard
Hier dus als leek gewoon baardolie uit de winkel in gebruik.

Na het lezen van de tips hierboven ga ik binnenkort toch ook eens aan de slag om enkele van deze recepten te proberen :)
 

Ronald

Volle Baard
Oerbaard
Ook ik ben om nu ik de prijzen van de basis ingrediënten bij de Tuinen heb gezien. Wist niet dat het zo veel zou schelen.

Goede tips! Dank daarvoor!
 

Arjay

Baardaap
Oerbaard
Zou leuk zijn als iedereen zijn bevindingen qua essentiële oliën hier dan zou kunnen plaatsen. Ben heel benieuwd welke geurtjes lekker te combineren zijn en tegelijkertijd niet vrouwelijk zijn! Ha ha. ...
 
P

PUNK-JAZZ

Guest
Ja wordt tijd dat ik mijn eigen baardolie ga maken:cool: Zal niet leuk zijn voor mijn Barber hahahah maar ik al tong nooit korting krijgen voor een flessie baardolie gheheheheh:rolleyes:
 

Ratlook

Volle Baard
---
Jullie moeten er wel op letten, dat je bijvoorbeeld op

30 ml jojoba olie, niet meer dan 20 a 30 DRUPPELS geur-olie

doet, want sommige kunnen gaan irriteren !!!

Dus zoals ik heb gedaan bijvoorbeeld 15 druppels kruidnagel

en 15 druppels lemon...

----
 

Arjay

Baardaap
Oerbaard
---
Jullie moeten er wel op letten, dat je bijvoorbeeld op

30 ml jojoba olie, niet meer dan 20 a 30 DRUPPELS geur-olie

doet, want sommige kunnen gaan irriteren !!!

Dus zoals ik heb gedaan bijvoorbeeld 15 druppels kruidnagel

en 15 druppels lemon...

----
Dat vind ik nog steeds vrij veel op 30ml.
Het moet niet gaan overheersen. .
 
Banner image
Top