Baardolie recepten

Weeble

Volle Baard
Vandaag een nieuw receptje geprobeerd:

- 33% jojoba, 33% amandel, 33% castor
- 12 druppels rozenhout
- 4 druppels kajapoet
- 4 druppels tea tree
- 3 druppels eucalyptus

Het ruikt naar een winterse boswandeling!:)
 

Lei

Baard
Vanavond heb ik wat geëxperimenteerd met het zelf maken van baardolie. Hiervoor heb ik vier verschillende oliën gekocht en met een maatbeker heb ik de olie gemengd. Ik ben begonnen met 40 milliliter olie te maken op basis van de volgende ingrediënten:
13 ml Jojoba
13 ml zoete amandel
7 ml castor olie
7 ml Argan olie
Het mengen van de olie ging perfect en ik heb al gemerkt dat het gewoon een fijne olie is die doet wat ie moet doen. Voor baardkerels die niet van geurtjes houden is dit een mooie neutrale olie. So far so good.

Vervolgens heb ik de olie in vier genummerde pipetflesjes van 10 milliliter gegoten en ben daar essentiële oliën aan toegevoegd:
(dus steeds op basis van 10 milliliter van het bovenstaande mengsel):
1
2 druppels sandelhout
1 druppel lemon grass
2 druppel salie
2
5 druppels pomerans
2 druppels Tea tree
1 druppel lavendel
1 druppel jasmijn
3 druppels rozenolie
3
(mix van parfum oliën van Jacob Hooy)
3 druppels vanille
10 druppels pinewood
15 druppels touch of musk
4
5 druppels anijs
4 druppels lemon grass
5 druppels pomerans

Ik moet bekennen dat het tamelijk arbitrair is maar daarvoor zijn het kleine hoeveelheden. Die ga ik de komende tijd testen om er achter te komen wat het beste bevalt. Misschien kan ik daarop verder experimenteren.
Maar ik heb al gemerkt dat het geheim zit in de juiste toepassing van de geurstoffen. Een voltreffer zit er zeker niet bij.

Na de vier flesjes baardolie een paar weken getest te hebben, kom ik tot de conclusie dat nummer 1 voldoet redelijk aan mijn verwachtingen. Dus daar ga ik een beetje mee door experimenteren. Wordt vervolgd.
 

Weeble

Volle Baard
Heb vandaag mijn flesje in 2en gedeeld ivm te sterke kaneellucht:(Weer aangevuld met basis olie en toen 5 druppels vanille en 5 sandelhout erbij gedaan;)
Heb hem langs mijn fles cigar blend gehouden:).. Het komt enigzins in de buurt maar ruikt toch net anders maar wel ECHT lekker:D
Dus 30ml basis 10 druppels vanille 10 druppels sandelhout en 5-7 druppels kaneel:p..Check het maar eens Arjay(Y)Beard up:)>

Ik wel zelf baardolie maken met een zoete geur en toen zeg ik jouw recept staan.
Is deze indmiddels verder aangepast? Ik zag dat je namelijk eerst recept te sterk was en dat je tea tree gebruikte i.p.v. sandelhout.
 

maximum

Zware baard
Nee dit is zo gebleven..Tea three is ook een best overheersende geur..Eveneens als kaneel en vanille ook in iets mindere mate..3 van zulke is te veel in 1 flesje..Sandelhout daar in tegen een stuk minder..Bij de kaneel is 5 druppels echt genoeg en vanille en sandelhout volstaat 10 per geur prima..Succes:)>
 

Edwin61

Baard
Vandaag twee receptjes gemaakt

- 12ml jojoba, 12ml amandel, 5 ml castor olie

Eerste: Cederhout 4, rozemarijn 4, sinaasappel 10

Tweede: Sandelhout 6, cypres 3, sinaasappel 9
 

Weeble

Volle Baard
Weet iemand bij welke winkel je mini-maatbekers kunt kopen?
Ik ben al bij diverse zaken geweest zonder geluk.
 

zenn

Zware baard
Iemand al een keer Hennepzaadolie geprobeerd mee te verwerken in een baardolie?

Voordelen; hennepolie levert 2 essentiële moedervetzuren, namelijk linolzuur (56%) en alfalinoleenzuur (19%). Ook gammalinoleenzuur (omega 6-familielid) is aanwezig in hennepzaad. GLA komt van nature voor in moedermelk en heeft een ontstekingsremmende en hormoon-regulerende werking.

Nadelen; er zijn aanwijzingen dat hennepzaad de aanmaak van bloedplaatjes remt, dus wellicht is hennepzaad en hennepolie af te raden voor mensen met bloedstollingsproblemen. Bovendien oxideert (onbewerkte) hennepzaadolie erg snel, waardoor de houdbaarheid ervan kort is en het snel ranzig wordt.

bron
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Hennepzaadolie (TCB-BCD) is prima bruikbaar, alhoewel er een soort magisch gezondheidseffect aan toegeschreven wordt, betreffende reumatische pijnen. De olie is stroperig en moeilijk met een pipet toe te voegen. De geur is nauwelijks waarneembaar. Net als bij de superfoods worden er in baardolie allerlei zgn. zeer gezonde elementen toegevoegd om de prijs te verhogen en waarvan het nut niet bewezen kan worden.
 
Ik heb bij de tuinen sinaasappel en pepermunt EO besteld
Ik wil een pepermunt geur met een vleugje sinaasappel. Welke combinatie moet ik dan doen? Zijn deze 2 geuren even sterk?

Ik zat te denken aan 10 druppels pepermunt en 4 druppels sinaasappel (bij 30 ml olie), zou dit goed zijn?
 

Corneel

Baard
Ik heb zelf nog geen ervaring met het brouwen van baard olie etc. Maar uit de verschillende topics begrijp ik dat tussen de essentiële oliën verschil bestaat, niet alleen qua prijs maar ook qua concentratie. Je zult het dus zelf moeten testen, druppel voor druppel.
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Ik heb zelf nog geen ervaring met het brouwen van baard olie etc. Maar uit de verschillende topics begrijp ik dat tussen de essentiële oliën verschil bestaat, niet alleen qua prijs maar ook qua concentratie. Je zult het dus zelf moeten testen, druppel voor druppel.
Inderdaad druppel voor druppel en tussendoor goed schudden, een kleine 20 minuten laten rusten en dan eventueel weer een druppel toevoegen. De geur veranderd ook nadat de zelfgemaakte baardolie een dag heeft kunnen rusten. Mocht je daarna weer geur-olie toe willen voegen, dan kan dat uiteraard. Succes ermee en laat even weten of het een goede combinatie is.
 
Banner image
Top