Onze goedkope tips

Arjay

Baardaap
Oerbaard
Zoals de titel doet vermoeden hier wat tips voor de baardmannen die óf wat minder geld willen of hebben te spenderen, óf niet mee willen doen met de commerciële baardhype maar toch verzorgd de straat op willen.

Ook staat er in de titel dat het MIJN tips zijn. De eigenaar van dit forum zal er iets minder blij mee zijn, maar we hebben hierin nog steeds de vrije hand.

Baardolie
Zoals ik eergisteren een product van de Kruidvat aanbeval, zijn er nu al enkelen die het in huis hebben. Het gaat hier om de Moroccan Argan haarolie. wp_ss_20160605_0002.png De olie kost slechts €2,49 en je kunt er een behoorlijke poos mee (150ml). En het doet qua werking niet onder voor een goede baardolie. Alleen de geur is wat neutraler, en misschien ook wat vrouwvriendelijker. Maar niet overheersend!

Dan heb je ook altijd nog de optie om zelf wat te brouwen. Hiervoor verwijs ik naar het desbetreffende topic.
http://baardforum.nl/threads/zelf-baardolie-maken.2/
Maar goedkoper gaat het niet worden.

Baardkam/borstel
Je kunt gaan voor een 'merk'borstel, maar zoals je wel zult snappen betaal je meer voor het 'merk' dan voor de borstel zelf.
Zelf heb ik een OAKborstel thuis liggen, waar ik destijds meer dan €25,- voor heb betaald. Mooi ding, borstelt fantastisch! Niks mis mee. Maar toen ik per toeval mijn nog ongebruikte schoenborstel tegen kwam verwarde ik deze even met de OAK. Ik was hier zelf zo van onder de indruk dat ik het niet kon laten om hem even te proberen. En geloof het of niet, de schoenborstel voelt precies hetzelfde aan, is gemaakt van hetzelfde materiaal en doet voor mij precies hetzelfde. Alleen staat er geen OAK in gedrukt, maar Scapino.
Natuurlijk gebruik ik de OAK voor mijn baard en laat ik schoenborstel het werk doen waar hij voor gekocht is, maar toch..
Zo kun je ook houten kammen vinden all over the World Wide Web waar je niet ver voor je portemonnee in hoeft te duiken. Het punt is dat mensen vaak zoeken op 'baardkam', en dan krijg je toch andere zoekresultaten.

Baardzeep/shampoo
Hierover kan ik kort zijn.
Mooie producten te koop waarvan er ook veel prima zullen werken. Niks mis met een lekker ruikende baardzeep. Maar ook hier zijn de resultaten niet altijd gegarandeerd. Mijn ervaring, zonder namen te noemen, is dat het toch vaak mijn baard uitdroogt en dus niet het gewenste resultaat geeft. Ik gebruik al een tijdje een Andrelon 2in1. Voor een paar eurootjes bij elke drogist verkrijgbaar.
Voor mijn gezichtsbeharing niks anders meer.
Zacht voor de baard, makkelijk uitkambaar en verzorgend. Alles wat je nodig hebt toch?

Natuurlijk is dit alles voor een ieder persoonlijk en ik moet toegeven dat de producten die je bij bijvoorbeeld www.mijnbaard.nl koopt ook fantastisch kunnen zijn. Je zit daarin wel veel meer in een soort van mannelijke baardbeleving. Ik heb de kast vol staan met allerlei merken baardolie en balsems en die blijf ik zeker aanvullen. Vind het gewoon te heerlijk!
Dit topic is dan ook echt bedoeld voor de mensen met de kleinere portemonnee of degenen die verzorging belangrijker vinden dan de beleving.

Zo kun je al voor nog geen tientje een dik half jaar (of langer) vooruit.

Het kan duur, maar het hoeft niet. ;)
 

maximum

Zware baard
Amen(Y) Niks aan toe te voegen;)Behalve dat baardolie wel een verslavende werking kan hebben voor sommige mensen:p:D Beard up:)>
 

Boof72

Volle Baard
Gisteren dit flesje gekocht bij het Kruidvat, nog goedkoper :)
€ 1,99
De andere kon ik niet vinden , vandaar deze maar gekocht.
Misschien is het wel helemaal niets, maar voor die 2 euro.....
 

Bijlagen

  • 9083207974942.jpg
    9083207974942.jpg
    7,4 KB · Weergaven: 135

maximum

Zware baard
Gisteren dit flesje gekocht bij het Kruidvat, nog goedkoper :)
€ 1,99
De andere kon ik niet vinden , vandaar deze maar gekocht.
Misschien is het wel helemaal niets, maar voor die 2 euro.....

Misschien kun je het beter eerst testen voor het te posten:)Anders heeft het geen toegevoegde waarde in dit topic als tip als het toch niks is;)
Beard up:)>
 

Zwollenaar

Zware baard
Ik gebruik al een tijdje een Andrelon 2in1. Voor een paar eurootjes bij elke drogist verkrijgbaar.

@Arjay, deze shampoo gebruik ik al maanden tot mijn grote tevredenheid.
Prijs tussen de €2,50 en€3,50 en gewoon in o.a. in de spermarkt of bij de drogist verkrijgbaar
 

maximum

Zware baard
ik dacht dat je geen gewone shampoo mag gebruiken voor je baard
dacht dat het er niet goed voor is

Er zijn shampoos die id minder voor je baardhaar kunnen zijn:)Denk aan een agressieve antiroos shampoo of dergelijke..Maar een shampoo op basis van arganolie of keratine is prima voor de baard(Y)Dat laatste daar gebruik ik een shampoo(enkele malen per week) en conditioner(dagelijks) van en kan je zeggen dat het haar daar erg zacht en handelbaar van word;) Beard up:)>
 

Arjay

Baardaap
Oerbaard
Een conditioner sluit de haarschubben waar een shampoo deze opent om te ontvetten. Daardoor valt het beter, wordt het haar gladder en dus ook zachter.
 
Banner image
Top