Baard avontuur

Lodewijk

Stoppelbaard
Hallo,

Ik zag dit forum voorbij komen en dacht meld me gelijk aan. Drie weken geleden gestopt met scheren, omdat ik een baard een keer wilde proberen. Ben laatst 18 geworden en dacht doe het gewoon. Bevalt me tot nu toe erg goed, maar aangezien ik er geen ervaring mee heb dacht ik vragen te kunnen stellen aan ervaren baard dragers. Zit nu dus op de 3 weken en ben benieuwd of ik al met bijvoorbeeld een baard olie kan beginnen of dat ik het nog even moet laten groeien!
 

Texman

Koning Baard
Ha @Lodewijk ,
Welkom op ons leuke forum :).
Je kan nu al met baardolie beginnen zeker als je nu al last hebt van jeuk en zo niet dan voorkom je het.
We zijn natuurlijk wel benieuwd naar foto's van je baard want dan kunnen we je zo nodig advies geven.
Groet Texman:)>
 

Texman

Koning Baard
Oh ja tuurlijk foto’s ‍♂️
Ha Lodewijk,
Ook gezien je leeftijd denk dat je geen zorgen hoeft te maken :).
Je baard tekent zich al mooi af en ik zie dat je hem ook al mooi in model houd (Y).
Naar mate je ouder wordt gaat je baard zich nog verder uitbreiden.
Dus ik denk dat je met een maandje of 3 een hele mooie baard hebt.
Hou ons op de hoogte, Texman :)>
 

Lodewijk

Stoppelbaard
Na bijna 4 weken na de laatste update ben ik al erg tevreden. Kleur is mooi egaal nu kale plekken die ik had zijn redelijk vol en heb inderdaad veel jongens van mijn leeftijd die vragen hoe ik het doe.:)>

gebruik elke dag na het douchen baardolie, maar vraag me af of ik nu bij deze lengte wat anders moet doen. Iets anders gebruiken of is er iets wat ik jullie aanraden.:)
BE008D04-4AAE-4DC7-A77A-0DCCA1BCD3ED.jpeg 50EC2401-2A9C-42D4-BD15-72E247F368EC.jpeg 1077069E-95F2-4286-9ADC-CEA77C254297.jpeg
 

Macx

Baardaap
Ik gebruik zo nu en dan een baard conditioner, ik gebruik deze Golden Beard conditioner, https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=Golden+Beard+conditioner
het resultaat is een lekkere zacht baard, daarna baardolie en ik gebruik daarna nog een baard balsem, meestal van Reuzel baard balsem, https://www.bol.com/nl/nl/p/reuzel-...tgh=izAmkbo8OOhDtir8p7NH8g.2_6.7.ProductImage
Met een ronde borstel en een haardroger kun je je baard goed in model brengen, je hebt dat nu nog niet nodig, maar als de baard nog langer wordt, zou je dat kunnen doen.
Je hebt een mooie baard Lodewijk, goed onderhouden en ervan genieten.(Y)(Y)(Y)
 

Texman

Koning Baard
Ik vind dat het een prachtige baard aan het worden is.
Probeer het front van je baard nog wat langer te laten worden dat staat echt geweldig.
Voorlopig kan je nog wel doorgaan met baardolie maar als je baard langer wordt kan je baardbalsem gaan gebruiken.
De tips van @maxc zijn ook heel goed vooral als je een wat langere baard wil hebben.
Succes Texman:)>
 

Lodewijk

Stoppelbaard
14 weken diep in dit avontuur, een mooie baard en vele adviezen verder. Nu loop ik echter op een probleem. Het wordt steeds lastiger om mijn baard mooi in model te krijgen, veel uitstekende haren en komt een beetje Krul in. Zijn er tips die daarbij kunnen helpen? Andere opmerkingen en tips zijn ook welkom.
 

Bijlagen

  • image.jpg
    image.jpg
    1,4 MB · Weergaven: 104
  • image.jpg
    image.jpg
    1,5 MB · Weergaven: 103
  • image.jpg
    image.jpg
    1,3 MB · Weergaven: 103

Macx

Baardaap
De foto's die je gepost hebt zien er heel goed uit, het is al een mooie baard aan het worden. Als de baardharen langer worden kunnen ze gaan golven of krullen, dat vind ik zelf erg mooi, dit geldt niet voor jouw, jij houdt meer van precisie, alle haartjes zouden netjes naast elkaar moeten liggen, ja dat kan maar dan zou je na het wassen of spoelen van je baard je baard handdoek droog maken en er een conditioner in doen, deze een minuut of drie erin laten trekken en uitspoelen, dit uitspoelen niet 100% eruit spoelen, maar er iets van conditioner in laten zitten, dan blijft je baard langer zacht, dan neem je de haardroger en een kam en ga je met de kam van boven na beneden tegelijk met de haardroger. Kijk naar de video die ik op mijn topic heb gezet, daar kun je zien hoe je dat moet doen. (De haardroger op medium temp zetten.)
Ook niet vergeten er wat druppels baardolie in te doen en eventueel kun je daarna nog war baard balsem er in doen, ik gebruik zelf de baard balsem van Reuzel, deze heeft een redelijke, 'hold' Ook borstelen tegelijk met de haardroger werkt heel goed. Als de baardharen nog wat mogen door groeien, in plaats van afknippen, wordt het steeds makkelijker om je baard naar jouw wens te stylen.
 
Laatst bewerkt:

Texman

Koning Baard
14 weken diep in dit avontuur, een mooie baard en vele adviezen verder. Nu loop ik echter op een probleem. Het wordt steeds lastiger om mijn baard mooi in model te krijgen, veel uitstekende haren en komt een beetje Krul in. Zijn er tips die daarbij kunnen helpen? Andere opmerkingen en tips zijn ook welkom.
Ha Lodewijk ik zie dat je baard zich heel mooi aan het ontwikkelen is.(Y)(Y)(Y)
De problemen van de uitstekende haren en krul kan ik niet goed waarnemen op je foto's.
Je baard is gaat zich nog verder ontwikkelen en zo te zien heb je ook wat slagen in je hoofdhaar dus dat je ook wat krullen in je baard krijgt is voor jouw normaal.
Ik denk dat als je je baard verder laat uitgroeien dat de slagen die er in vallen juist heel mooi zijn.
Van @Macx heb je al een heleboel goede tips gekregen (Y) dus laat ik het hierbij.
Succes Texman :)>
 
Banner image
Top