Wat te doen met beginnersbaard?

Panda

Baard
Hallo.

Ik ben 3,5 week gestopt met me te scheren om te zien of ik iets kan laten staan.
Ik had niet echt een doel van 'ik wil een volle baard' of wat dan ook; gewoon eens laten staan en kijken of ik er iets mee kan doen wat er goed uit ziet.

Ik vind dat mijn snor en kin ondertussen al goed begroeid zijn, maar op mijn wangen heb ik echt weinig haar.
Ook begint heel de boel er wat onverzorgd uit te zien.
Ik had de afgelopen 3 weken vakantie, maar nu ben ik terug beginnen werken.
Vermits ik ook met klanten in contact kom (bouwbedrijf), wil ik toch dat het er een beetje netjes uit blijft zien.

Mijn vriendin vindt het snor-kin-gedeelte er wel goed uit zien, maar smeekt me om mijn wangen te scheren.
Zij is ervan overtuigd dat ik geen volle baard kan laten groeien en betwijfelt ook of ze dat wel mooi gaat vinden.
De kans is groot dat ze gelijk heeft, maar als ik mijn wangen nu scheer, is het misschien wel een gemiste kans en zal ik nooit weten of het zou gelukt hebben/mooi zou zijn om een volledige baard te laten groeien.

Aan iedereen die hier dezelfde vraag stelt als ik, geven jullie de raad om nog minstens 2 maanden niets te scheren of te trimmen.
Maar ik vraag me af of het in mijn geval het wachten waard zal zijn. Dan zouden er op mijn wangen nog haartjes moeten ontstaan die er nu nog niet zijn. Enkel door de bedekking door het langer worden van de aanwezige haartjes gaat het niet lukken. Er staat momenteel gewoon te weinig haar op, zeker aan de bovenkant.

Of ik nu ga proberen om een volledige baard te laten groeien of niet, is er iets dat ik al kan doen om het er wat netter te laten uitzien?

Hieronder enkele foto's:
20150804_170428.jpg 20150804_165927.jpg 20150804_165949.jpg 20150804_170031.jpg 20150804_170001.jpg 20150804_170011.jpg
 

Arjay

Baardaap
Oerbaard
Welkom Panda,
Je kunt afwachten om te kijken wat het wordt, of je bent realistisch en haalt de zijkanten eraf. Je hebt in ieder geval een goede sik en snor..
Helaas is niet iedereen gezegend met een volle baardgroei..
Mijn advies is om te doen wat goed voelt.. (Y)
 
Laatst bewerkt:

Hans

Zware baard
Oerbaard
Hallo @Panda , ik sluit mij aan bij @Arjay , de genen bepalen heel veel maar als je geen
volledige poging waagt dan zal je het nooit weten :(
Doen wat je goed acht en je vriendin tevreden houden, de ervaring hier op het forum is dat
de meeste partners er aan moeten wennen, maak dus je eigen beslissing, veel succes (Y)

Groeten Hans
 

Thijs

Stoppelbaard
Beste panda, ik zou de zijkanten trimmen zodat het er toch verzorgd uit ziet... Dit een tijdje volhouden misschien komen er nog haartjes bij maar duurt dit langer...zo niet kun je het altijd nog helemaal wegscheren toch?
Ik heb me op een nieuwe uitdaging gezet en een open scheermes aangeschaft.. Lijkt me wel stoer manier te kunnen scheren.. Iemand hier ervaring mee? Heb een mes met losse inzet mesjes dus geen slijpen en gedoe, meteen scheren. Iemand nog tips?
 

Panda

Baard
Ik weet het nog steeds niet. Ik heb ondertussen allerhande reacties gekregen, maar eigenlijk weinig negatieve. Er zijn er zelfs die het mooi vinden zoals het nu is (raar). Ik denk dat ik nog heel even ga volhouden.

Thijs, jou idee is wel een goede tussenoplossing; zo ziet alles er wat deftiger uit, maar krijgen de zijkanten toch nog de kans...

Over dat open zakmes: ik heb dat al eens geprobeerd bij mijn schoonbroer. Dat vergt toch wel wat oefening voordat je dat deftig onder de knie hebt, denk ik. Dat was wel een echt, dat je elke keer moest slijpen. Dat hoort ook wel bij het stoere van zo'n open mes vind ik. Ik scheer(de) mij met een krabber met dubbelzijdige mesje. Dit vind ik zeker een aanrader en zal mss een vergelijkbaar effect hebben als zo'n open mes met inzetmesjes. Maar het werkt wel gemakkelijker.
 

Almer

Baard
Ja lastig, heb hetzelfde wel een beetje gehad. Kijk maar eens in mijn "show je baard" topic. Bij mij is het aan de zijkanten ook dun en heel erg krullerig. Maar er zijn veel meer die ook zo begonnen zijn en toch vette exemplaren hebben.

Met meer lengte valt dit steeds minder op maar ik ben 6 maanden verder en nu begin ik pas echt heel tevreden te worden met hoe het is. Zal vanavond nog wel eens een foto van de huidige situatie posten.

Open scheermes is een kunst, ik heb er ook 1 gekregen van de ex vriendin. Wel eens geprobeerd maar verdorie lastig klusje hoor. Die is nu meer decoratie :D

Je snor heeft zeker potentie daar ben ik van overtuigd!
 

Panda

Baard
Ondertussen is het een week later en ik heb er nog niets aan gedaan.
Alles is goed aan het groeien, maar volgens mij komen er geen haren bij opzij.
Ik laat voorlopig alles nog even gewoon groeien, maar wil me wel baardolie of zo en een kammetje aanschaffen om het wat netjes te houden (in de mate van het mogelijke).

Momenteel ga ik er met het kammetje van mijn pasgeboren zoon door. Dat is een heel fijn plastieken kammetje met bolletjes op de tandjes en dit is ook de enige kam die we in huis hebben. Kan ik hiervoor gewoon zo'n plastieken kam uit de Kruidvat of zo gebruiken?
Is een borstel aan te raden, of is dat meer voor een volle baard en/of langere baard?

Ik heb hier op het forum wat ervaringen gelezen met baardolie.
Nu vraag ik me af of dit geen kwaad kan als je een vette huid hebt.
Of kan ik dan beter die baardtonic nemen?

Hieronder een paar update-foto's:
 

Bijlagen

  • 20150810_163400.jpg
    20150810_163400.jpg
    379,6 KB · Weergaven: 330
  • 20150810_163414.jpg
    20150810_163414.jpg
    471,7 KB · Weergaven: 313
  • 20150810_163433.jpg
    20150810_163433.jpg
    386,3 KB · Weergaven: 323
  • 20150810_163447.jpg
    20150810_163447.jpg
    410,5 KB · Weergaven: 317

Jelle1992

Baard
Goeie snor al joh! :) Die zijkanten word doorzetten denk ik maar ik denk met genoeg geduld dat het wel bedekt gaat raken.
 

Panda

Baard
Over het algemeen zijn de reacties in mijn omgeving positief, maar vindt iedereen dat de zijkanten er af moeten. Ik denk inderdaad ook dat er van de zijkanten niets terecht gaat komen.

Ik heb deze week enkele afspraken waarvoor ik toch wil zorgen dat ik er een beetje deftig uit zie. Ik heb ondertussen baardolie, borstel en kam, maar dat neemt maar voor een héél klein stuk mijn landloperslook weg.

Nu heb ik 3 opties:
1) Niks van aantrekken en nog een paar weken laten groeien.
2) Naar een barbier gaan en de zijkanten ineens laten scheren.
3) Naar een barbier geen en alles een beetje laten fatsoeneren. Maar toch de zijkanten nog laten staan.

Wat zouden jullie doen?
 

Arjay

Baardaap
Oerbaard
Ik zou niet zo onzeker zijn en anderen gaan vragen wat jij moet doen. Klinkt misschien beetje lullig, maar gewoon doen waar JIJ je goed bij voelt. Als jij het gevoel hebt dat de zijkanten niets gaan worden en je er beter uit ziet zonder, moet je dat gewoon gaan doen. Iedereen heeft een andere mening en iedereen vindt er wel wat van. Daar heb je gewoon geen reet aan.
Als je je opties overdenkt kun je gevoelsmatig wel nagaan waar JIJ je het prettigst bij voelt.
En hier op het forum zal iedereen je keuze accepteren en jou steunen. No doubt!
 

Hans

Zware baard
Oerbaard
Top wat @Arjay je adviseert, je gevoel laten spreken en niet iemand anders,
(dus ook geen forumleden) voor je laten beslissen ;)
Mijn persoonlijke mening is optie nummer 3 maar niet om je een richting uit te
sturen, gewoon wat ik zou doen als ik in jouw schoenen stond. Dat staat ik dus
niet en is mijn mening niet echt relevant. :(
Doe wat @Arjay je adviseert en doe waar jij jezelf je lekker bij voelt, het beste
advies wat je kan krijgen, succes (Y)
 

Jelle1992

Baard
Ik sluit me aan bij @Arjay Je moet zelf weten wat je vind staan of niet. Ik heb ookal 100 opmerkingen gekregen van mensen die het niet vinden staan en teksten van 'je lijkt wel 30 man! etc, etc. Maar je zult merken als je het gewoon laat groeien in het begin en er niks aan doet dat het vanzelf wel komt. Bij mij heeft het ook heel lang geduurd voordat de zijnkanten volledig bedekt waren, zeker 3 maanden. Ik zou alleen de neklijn een beetje bij trimmen als het te rommelig word onderop, je wilt er natuurlijk niet als een zwerver bijlopen maar als iemand die z'n baard laat groeien en het verder gewoon laten groeien.
 

Frank35

Stoppelbaard
Over het algemeen zijn de reacties in mijn omgeving positief, maar vindt iedereen dat de zijkanten er af moeten. Ik denk inderdaad ook dat er van de zijkanten niets terecht gaat komen.

Ik heb deze week enkele afspraken waarvoor ik toch wil zorgen dat ik er een beetje deftig uit zie. Ik heb ondertussen baardolie, borstel en kam, maar dat neemt maar voor een héél klein stuk mijn landloperslook weg.

Nu heb ik 3 opties:
1) Niks van aantrekken en nog een paar weken laten groeien.
2) Naar een barbier gaan en de zijkanten ineens laten scheren.
3) Naar een barbier geen en alles een beetje laten fatsoeneren. Maar toch de zijkanten nog laten staan.

Wat zouden jullie doen?

En, wat heb je gedaan? Ik heb zo te zien ongeveer dezelfde baardgenen. Heb me 10 dgn geleden voor het laatst geschoren en ben ook benieuwd naar wat er mogelijk is. Ik vind die niet dichtgegroeide wangen niet eens zo storend eigenlijk, als ik het zo bij jou zie. Best gewoon netjes eigenlijk. Waarschijnlijk ben je op jezelf toch kritischer.
 

Johan

Baard
Man up and make a choice. Maar eerlijk... Van dichtbij lijken heel veel baarden wat kaal en dit is niet altijd eerlijk. Ik denk dat als je de wanglijn wat lager maakt een de boel lekker laat groeien er best wat leuks ontstaat
 

Paul1

Stoppelbaard
Ik zou me aansluiten bij de vorige schrijvers je gevoel volgen en wil je de baard een kans geven ga door. Je gevoel laat je niet in de steek jij zelf bepaald dat. Succes met de juiste beslissing en neem pas de definitieve beslissing over een paar dagen. Geef het een kans
 

Panda

Baard
Vorig weekend ben ik naar een barbier geweest (Brabo's Hand in Antwerp).
Ik heb op voorhand nog snel foto's getrokken om het voor-en-na-effect te kunnen zien.

Voor:
[DOUBLEPOST=1441092031][/DOUBLEPOST]Na:
 

Bijlagen

  • 20150821_223600.jpg
    20150821_223600.jpg
    528,2 KB · Weergaven: 388
  • 20150821_223518.jpg
    20150821_223518.jpg
    527,7 KB · Weergaven: 377
  • 20150821_223453.jpg
    20150821_223453.jpg
    472,4 KB · Weergaven: 377
  • 20150821_223428.jpg
    20150821_223428.jpg
    515,2 KB · Weergaven: 368
  • 20150825_093119.jpg
    20150825_093119.jpg
    460,1 KB · Weergaven: 388
  • 20150825_093232.jpg
    20150825_093232.jpg
    444,3 KB · Weergaven: 394
  • 20150825_093221.jpg
    20150825_093221.jpg
    477,5 KB · Weergaven: 382
  • 20150825_093205.jpg
    20150825_093205.jpg
    495,2 KB · Weergaven: 368
Banner image
Top