Zelf baardolie maken!

Texman

Koning Baard
Daar was ik eigenlijk al bang voor. Neem bijvoorbeeld Sandelhout, die is wel heel extreem in prijsverschil. Van Chi € 42,75 en van De Tuinen € 13,99, of zelfs maar € 7,00 per stuk als je er 2 koopt, dat verschil zal ongetwijfeld in de kwaliteit zitten.
Mijn vrouw was vroeger wel met aroma therapie bezig en als ik nu etherische oliën ga bestellen voor mijn baardolie, dan wil zij zich ook wel weer bezig gaan houden met de aroma therapie. Ik overweeg dus toch om die duurdere oliën aan te schaffen, maar of ik de Sandelhout voor € 42,75 aanschaf :eek: Dat wordt me iets te gek. Wel jammer, want ik zag dat nou juist die geur veel gebruikt werd in veel baardolie recepten.
Sandelhout is erg moeilijk te winnen en zeldzaam daarom is het ook zo duur.
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Dat valt reuze mee!
Even wachten op de 2 voor 1 aanbieding en dan kost een litertje nog maar €35.900,00. :D

Naar alle waarschijnlijkheid is het bedrijf van de producent gefinancierd met enige ten onrechte ontvangen Nederlandse huursubsidie, dus levering aan ons land zal geen probleem vormen. ;)
 

koshi1975

Stoppelbaard
Ik wil ook een poging wagen om een eigen baardolie te maken, maar vooraleer ik er aan begin zit ik toch nog met enkele vragen:

De geurtjes die jullie proberen te maken, maken jullie die onmiddellijk met de dragende olie of maken jullie eerst een geurstaal met enkel de essentiële olie? Want het lijkt mij een enorme verspilling om 30ml testers te maken waarvan de geur niet goed zit.

Op verschillende sites heb ik gelezen om de bewaarflesjes vooraf te steriliseren, of is het voldoende om deze goed uit te wassen/spoelen?
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Direct met de dragende olie, aangezien deze ook hun specifieke geur hebben en de uiteindelijke geur beïnvloeden.

Steriliseren of uitkoken van de flesjes is mogelijk, maar in het algemeen is de gebruiksperiode te kort voor de baardolie om te kunnen bederven.
 

zenn

Zware baard
Even wat wijsheid raadplegen; 'k heb een bestaande baardolie gekocht, waarvan 'k de geur te licht vind, hij is bijna niet te ruiken... Kan 'k deze sterker maken door een paar druppels olie aan toe te voegen of is dit niet raadzaam?
 

Oerwoutje

Baard
Ik heb ook een poging gedaan.
Jojoba-, macademia- en amandelolie, van de Tuinen, dit 30 minuten au bain marie verwarmd om geur in te laten trekken: Lapsang souchong (losse thee van Simon Levelt)en kaneel (stokje van de lokale Turk). Die met thee gezeefd, kaneel kun je zo in flesje schenken.
Beide geuren prettig, maar dat is persoonlijk. De geuren gekozen omdat ik ze (nog) niet ben tegengekomen ondanks de verscheidenheid aan commerciële aanbieders. Lapsang komt in de buurt van WhiskeyTabacco van Superfurry.
 

Texman

Koning Baard
Het is minder ongezond dan tabak in welke vorm dan ook :D.

Lapsang souchong is een zwarte theesoort uit China.
Lapsang souchong komt oorspronkelijk uit de provincie Fujian. Er bestaat een gerookte en een ongerookte variant, waarbij de gerookte verreweg de bekendste is.
Gerookte lapsang souchong
Na oxidatie wordt deze thee in bamboemanden gedroogd boven brandend naald- of cypressenhout. Hierbij wordt een sterke rooksmaak ontwikkeld.
Een legende verhaalt dat deze manier om thee te prepareren bij toeval is ontdekt. Tijdens de Qing-dynastie hield een legereenheid een kampement in een theefabriek. Nadat de soldaten eindelijk waren vertrokken realiseerden de theefabriekarbeiders zich dat ze te weinig tijd hadden om de thee op de gebruikelijke wijze te drogen en daarom droogden ze de thee boven het vuur. De nieuwe smaak was een sensatie.
Deze thee is zeer sterk van smaak, velen vinden dat deze thee het beste tijdens winteravonden kan worden gedronken of gecombineerd met zout of sterk gekruid eten of sterk smakende kaassoorten of gecombineerd met het drinken van single malt whisky.
Bron Wikipedia
 

Oerwoutje

Baard
Het is minder ongezond dan tabak in welke vorm dan ook :D.

Lapsang souchong is een zwarte theesoort uit China.
Lapsang souchong komt oorspronkelijk uit de provincie Fujian. Er bestaat een gerookte en een ongerookte variant, waarbij de gerookte verreweg de bekendste is.
Gerookte lapsang souchong
Na oxidatie wordt deze thee in bamboemanden gedroogd boven brandend naald- of cypressenhout. Hierbij wordt een sterke rooksmaak ontwikkeld.
Een legende verhaalt dat deze manier om thee te prepareren bij toeval is ontdekt. Tijdens de Qing-dynastie hield een legereenheid een kampement in een theefabriek. Nadat de soldaten eindelijk waren vertrokken realiseerden de theefabriekarbeiders zich dat ze te weinig tijd hadden om de thee op de gebruikelijke wijze te drogen en daarom droogden ze de thee boven het vuur. De nieuwe smaak was een sensatie.
Deze thee is zeer sterk van smaak, velen vinden dat deze thee het beste tijdens winteravonden kan worden gedronken of gecombineerd met zout of sterk gekruid eten of sterk smakende kaassoorten of gecombineerd met het drinken van single malt whisky.
Bron Wikipedia
Mijn moeder noemde het teerthee
 
Banner image
Top