Heel het leven bestaat uit keuzes! Ook toen je besloot een baard te laten groeien! En die keuze is tóch wel goed uitgepakt, vindt je niet?OH jee oh jee oh jee, er is een keuze Daar kan ik niet tegen, had ik toch al eens verteld
Sandelhout is erg moeilijk te winnen en zeldzaam daarom is het ook zo duur.Daar was ik eigenlijk al bang voor. Neem bijvoorbeeld Sandelhout, die is wel heel extreem in prijsverschil. Van Chi € 42,75 en van De Tuinen € 13,99, of zelfs maar € 7,00 per stuk als je er 2 koopt, dat verschil zal ongetwijfeld in de kwaliteit zitten.
Mijn vrouw was vroeger wel met aroma therapie bezig en als ik nu etherische oliën ga bestellen voor mijn baardolie, dan wil zij zich ook wel weer bezig gaan houden met de aroma therapie. Ik overweeg dus toch om die duurdere oliën aan te schaffen, maar of ik de Sandelhout voor € 42,75 aanschaf Dat wordt me iets te gek. Wel jammer, want ik zag dat nou juist die geur veel gebruikt werd in veel baardolie recepten.
Ik zie net dat het nog gekker kan:Sandelhout is erg moeilijk te winnen en zeldzaam daarom is het ook zo duur.
Ik heb een druppeltje meegestuurd...Spijtig dat we niet kunnen ruiken op de forum.
Pfoeeeh hé.....wat een lucht
Niet slechtIk heb een druppeltje meegestuurd...
❇️
't is ook voor mij hé, niet voor u...Pfoeeeh hé.....wat een lucht
Is dat minder ongezond dan tabak?Gerookte thee lekker hoor .
Mijn moeder noemde het teertheeHet is minder ongezond dan tabak in welke vorm dan ook .
Lapsang souchong is een zwarte theesoort uit China.
Lapsang souchong komt oorspronkelijk uit de provincie Fujian. Er bestaat een gerookte en een ongerookte variant, waarbij de gerookte verreweg de bekendste is.
Gerookte lapsang souchong
Na oxidatie wordt deze thee in bamboemanden gedroogd boven brandend naald- of cypressenhout. Hierbij wordt een sterke rooksmaak ontwikkeld.
Een legende verhaalt dat deze manier om thee te prepareren bij toeval is ontdekt. Tijdens de Qing-dynastie hield een legereenheid een kampement in een theefabriek. Nadat de soldaten eindelijk waren vertrokken realiseerden de theefabriekarbeiders zich dat ze te weinig tijd hadden om de thee op de gebruikelijke wijze te drogen en daarom droogden ze de thee boven het vuur. De nieuwe smaak was een sensatie.
Deze thee is zeer sterk van smaak, velen vinden dat deze thee het beste tijdens winteravonden kan worden gedronken of gecombineerd met zout of sterk gekruid eten of sterk smakende kaassoorten of gecombineerd met het drinken van single malt whisky.
Bron Wikipedia