Mijn 1e baard

rainman

Baard
Ik vermoed dat het gesprek plaatsvind met 2 tot 3 personen, 2 ken ik. Maar de belangrijkste is zelf net nieuw bij het bedrijf, een hooggeschoolde man. En ik heb me vermoeden dat hij lichtelijk bevooroordeeld is over voorkomen al zou iemand van zijn intellect dat niet moeten zijn. Ik denk toch dat ik de baard iets kortwiek, ik kan me niet voorstellen dat het daar van af zou hangen. Maar wil ik echt zo een grote kans laten afhangen van stigma en gezichtsbeharing?! Nee dan neem ik liever het zekere voor het onzekere en kan ik eenmaal aangekomen op de plek met een maand of 2 laten zien dat gezichtsbeharing niet je persoonlijkheid omvat.
 

Ardjan

Baardaap
Volgens mij heb jij de beslissing omtrent de baard al lang gemaakt, dus waarom de vraag? ;):D

Mijn ervaring is; als een baard er goed verzorgd uitziet, geeft dit geen enkel probleem!

Maar doe, waar jij je goed bij voelt!

Succes met je sollicitatie! (Y)
 

Skaggy

Volle Baard
Ha @rainman jouw baard en snor zien er keurig uit dus goed verzorgen zou mijn inziens voldoende moeten zijn. Eerder schreef ik al dat jij rustig kunt experimenteren met jouw snor en baard omdat het zo snel groeit. Dus doe vooral dat waar jij jezelf zeker bij voelt. Alvast succes met het solliciteren. (Y):)>
 

Texman

Koning Baard
Ha @rainman ,
Zo'n kans zou ik niet laten schieten en wat je baard betreft zou ik er voor zorgen dat hij er tip-top uit ziet:)>.
Als je de baan eenmaal hebt zal een langere baard waarschijnlijk geen probleem zijn.
Succes met je sollicitatiegesprek.
Texman:)>
 

rainman

Baard
Nou heb gister de baard getrimd, en deze look houd ik even vast voorlopig. Een kammetje van 2cm op de tondeuse en op me wangen iets korter houden, om geen pafferige look te krijgen. En ik ben heel blij dat me snor weer een beetje een comeback aan het maken is.....That one is here to stay. Met deze lengte baard voel ik wel comfortabel voor het gesprek.
 

Bijlagen

  • 20201025_181110.jpg
    20201025_181110.jpg
    661,2 KB · Weergaven: 85

rainman

Baard
Nou de baan is uiteindelijk niet gelukt. Maar niet getreurd, het uiteindelijk gevoel is goed. En ze zochten duidelijk iets wat ik niet ben. Dus in het gesprek kwam al snel bij mij maar boven dat dit niet iets is waar ik mijn gevoel en passie in kwijt kan. Misschien verkeerd ingeschat aan mijn kant of gewoon verrast. Hoe dan ook, de baard heeft er niet onder geleden . Deze gaat lekker, zit nu in een kleine awkward stage want me nek wilt een beetje opkrullen en ik verdom het om met een borstel en fohn aan de gang te gaan. Een kam en af en toe olie hou ik het bij. Deze staat is momenteel ook zonder enige toevoeging na het douchen. Zo nog even in de olie zetten ;)
 

Bijlagen

  • 20201124_163144.jpg
    20201124_163144.jpg
    721,2 KB · Weergaven: 60

Texman

Koning Baard
Het is jammer dat je geen nieuwe baan gevonden hebt. Maar het is goed dat je hebt ingezien dat de baan niets voor jou was.
Ik moet er niet aan denken dat ik de hele dag dingen zou moeten doen die ik niet leuk vind.
Je baard en ook je snor hebben er niet onder geleden want die zien er prima uit (Y)(Y)(Y).
 

Giant

Zware baard
Jammer dat je de baan niet hebt gekregen maar nog belangrijker is dat de baan je past. Ik heb een paar jaar geleden ook zo’n ervaring gehad. In het gesprek had ik zelf meteen het idee dat ik daar niet op mijn plaats zou zijn. Terwijl de advertentie heel leuk leek.
Ik heb inmiddels een een voor mij perfecte baan.

Ik weet niet of een nette baard of snor echt invloed hebben op de keuze van de sollicitatiecommissie. Ik ga ervan uit dat ze uitgaan van de capaciteiten die je hebt. Zelf zou ik wel zorgen dat snor en of baard er op zijn mooist uitzien bij het gesprek.
Ik zou mijn snor of baard niet gaan “aanpassen” voor het gesprek. Dan weten ze een snor/baardman krijgen.
 

rainman

Baard
Na lange tijd niet gepost te hebben, terug van weggeweest. Heb me baard tot spijt een paar keer te kort getrimd. Dus ik zit nu weer op oude niveau qua lengte, maar dus nooit echt verder gegaan als dit. Maar ik ga er nu toch aan overgeven. Ik stop ff met trimmen.
 

Bijlagen

  • IMG-20210505-WA0022.jpeg
    IMG-20210505-WA0022.jpeg
    481,2 KB · Weergaven: 41
Banner image
Top