Probaardsel

Texman

Koning Baard
Ziet er prima en veel belovend uit.
Reacties heb je in het begin altijd . Laat je hierdoor niet afleiden en volg je eigen gevoel.
Ga vooral zo door.
Succes Texman :)>
 

Mart76

Baard
. Na de afgelopen week over het forum te hebben gestruind en dagelijks de neiging te hebben update foto's te plaatsen, laat ik dat nog maar ff achterwege.
Ben wel tevreden met "de groei en progressie". Minder tevreden met de toenemende zwerverslook. Maar, daar bijt ik me dan maar even doorheen. Ben benieuwd waar het toe zal leiden! Tnx voor jullie eerdere reacties. Ik vind het een waardevol forum en zeker leuk om ervaringen uit te wisselen en tips te krijgen en later ook te kunnen geven.
 

Texman

Koning Baard
Als je niet zo blij bent met de toenemende zwerverlook doe dan het volgende:
Hou je halslijn schoon zonder de baardlijn aan te tasten.
Hou je wangen schoon maar laat ook daar je baard zo veel mogelijk in tact.
Zijn er uitstekende haren kort deze dan in.
De trimmer nog even niet gebruiken je baard moet eerst nog verder uitgroeien.
Zoals ik al eerder schreef je hebt een prima baard eer dat je 3 maanden verder bent kan het best eens een imposant exemplaar zijn.
Succes Texman:)>
 

istawa

Zware baard
De meest positieve reacties zijn op het grijs in mijn baard....have fun op je baardreis


it aint over until the fat lady sings
 

Mart76

Baard
Mijn halslijn en wangen hield ik al wat bij maar daar ben ik zo'n 2 weken geleden mee gestopt, denk dat ik hem te hoog had en wat te rond. Hoe kan ik dit het beste doen?
Daarnaast probeer ik dwarse haren met alle geweld glad te strijken maar mss is het idd beter om deze te elimineren.

Mijn baard is vooral aan de zijkanten grijs en wat me dan vooral opvalt is dat er minder haren groeien waardoor dit ook wat dun is. Maar goed, twijfel hoort erbij de eerste periode en alles valt dan op hè.
 

Remko

Stoppelbaard
Welkom, mooie baard al. Zeker niet druk maken om het grijs, beetje grijs dat ik ook ik m'n baard heb vinden de meeste juist mooi
 

Ardjan

Baardaap
Ik zeg; niet twijfelen; je hebt een prima baard! Hoe meer je 'kijkt', hoe meer je ziet! Het beste is twee meter bij de spiegel vandaan te blijven; dan valt het minder op! :D
En verder; niet teveel snoeien; probeer eerst met wax/balsem; want: snoeien is niet-groeien! ;)
 

DaanBaard

Baard
Ik vind grijs in de baard mooi staan.(Y)

Wat de dun op de wangen betreft hebben velen last van in het begin als ik de topics zo zie.
 

Mart76

Baard
Nu inmiddels 3 weken verder sinds mijn 1e post. Groeiproces gaat als kool en de reacties op mijn baard nemen toe, leuk dat mensen er wat van vinden.
O.a.; "Ik moet er wel aan wennen hoor"! En mijn antwoord is dat ik dat zelf ook nog moet.

Ik heb een krulbaard denk ik. Dat maakt dat de baard op mijn wangen de breedte in gaat. Hierdoor lijkt ie steeds voller, maar nog niet echt langer (ben ook nog niet zo lang onderweg). Herkenbaar voor iemand en hoe ga je hiermee om?
Verder ben ik ook begonnen met olie en spul om te stylen. Dat brengt nog niet zoveel zoden aan de dijk, wel komt er wat model in mijn snor.

Leuke reis die ik voort blijf zetten, maar het bezoek aan de barbier gaat er binnen nu en een paar weken toch van komen. Doel is minimaal bijsnoeien mbt de lengte voor en de rest beetje fatsoeneren zodat ik er wel verzorgd bij loop.
Ik ga denk ik wel voor wat meer lengte, maar wel zo dat zichtbaar is dat er model in is aangebracht. Dusss... daar ga ik dan komende weken over nadenken.
 

Texman

Koning Baard
Ha Mart,
Je bent goed bezig zo en leuk dat je al wat reacties krijgt.(Y)(Y)(Y)
Natuurlijk moet je er zelf ook aan wennen dat je nu een baard hebt. Maar geloof mij als je er eenmaal aan gewent ben wil je er niet meer van af.
De barbier is in dit stadium niet echt nodig. Voor het laten zetten van een model is het wel zo prettig als je baard wat meer lengte heeft want dan valt er ook wat te knippen. Ga je toch vertel je barbier dan wat je wil dat hij doet en nog veel belangrijker wat hij beslist niet mag doen met je baard.
Als je niets zegt dan kan het zomaar gebeuren dat hij de halslijn veel te hoog zet en dat is geen gezicht. Let hier dus op.
Veel succes en hou ons op de hoogte.
Texman:)>
 

Mart76

Baard
Hallo allen,

Morgen toch naar de barbier. Ik ga voor minimale aanpak maar er zijn wel een paar dingen die ik graag wil. Onder andere toch eea fatsoeneren zonder drastisch te snoeien. Ik wil mijn kaaklijn iets scherper. Dat houdt in bij en rond de kin er niets af, maar richting mijn oren wat korter. Ook lijn op de wangen tot snor iets aan scherpen.

Fout is het resultaat tot nu toe, iemand nog tips om mee te nemen morgen? Dan volgt de update!
20180614_192346.jpg
 

Ardjan

Baardaap
Wat bedoel je met "Fout is het resultaat tot nu toe"? Je hebt een prima baard!;)
Maar wat 'aanscherpen' kan natuurlijk wél; maar geef goed aan wat je wil; want voor je 't weet is je baard gehalveerd! :cool:
Succes bij de barbier! (Y) We kijken nú al uit naar de update! :D
 

Texman

Koning Baard
Ha @Mart76 ,
Ik zou zeggen alleen de zijkanten van je baard mogen een beetje bijgewerkt worden.
De voorkant (kin) niet laten aankomen.
Voor de rest prima baard wees er zuinig op.
Texman:)>
 

Mart76

Baard
Zo, dat was een goede zet en goed getimed, al zeg ik het zelf. Fijne ervaring en mi kundige dame die hier echt een passie van heeft gemaakt. In de leer geweest bij Schorum in Rotterdam.

Met meer vertrouwen, voorzien van een visie en gesterkt in mijn missie ben ik daar na ruim een uur vertrokken.
Maar wel met minder baard en toch zonder dat dit de (voorwaartse) groei in de weg straat.

Zijkanten bijgewerkt, lijnen erin gebracht en onder de kin aan laten sluiten bij de groei op de kin.

Hoor graag jullie reacties, maar mijn baardreis gaat verder!

20180615_145155.jpg 20180615_145106.jpg 20180615_144956.jpg
 

RCM

Baardaap
Wat goed om te horen dat je er van genoten hebt en dat je zo tevreden bent. Het staat je fantastisch. Echter..... persoonlijk vind ik de zijkanten te extreem gekort wat er voor zorgt dat de volume in de breedte afneemt. Gezien de lengte van je gezicht (wat ik zo kan inschatten op de foto), zou ik baardstijlen vermijden die je gezicht nog langer laten lijken. Probeer een volle baardstijl die je kaken wat breder maken door juist de wangen volop te laten meegroeien. Op deze manier gaat de aandacht minder uit naar de lengte van je gezicht en lijkt het al snel wat 'voller'. Succes met de voortzetting van je reis. :)>(Y)
 

Ardjan

Baardaap
Topper-de-topper-de-top! Ik vind dat de dame in kwestie knap werk heeft geleverd! (Y) En in tegenstelling tot mijn bovenbuurman (met excuus @RCM :D) vind ik de kortere zijkanten (fade) juist mooi! :)
De baard...., het blijft een persoonlijk verhaal! :)>
 
  • Like
Reactions: RCM

Texman

Koning Baard
Ha @Mart76 ,
Ik vind dat de dame (barbier) heel goed werk heeft geleverd. Je baard ziet er fantastisch uit.
Het is eigenlijk precies wat ik al eerder aanraadde. De zijkanten zien er mooi uit en de voorkant alleen een beetje bijgewerkt.
Leuk dat je ervaring bij de barbier zo goed is bevallen. Bij welke barbier ben je geweest.? Je hebt nu in ieder geval een goed barbier gevonden en dat is heel prettig.
Ga zo door en geniet ervan.
Texman:)>
 
  • Like
Reactions: RCM
Banner image
Top