welke aanraders voor "houtgeuren"?

REF10554

Baard
Dag Allen,

Onderweg in mijn baardreis (nu 2 maand ver) ontdekte ik hier via het forum en mijnbaard baardolie, baardbalsem, snorrenwax enz enz. Doorheen mijn reis merkte ik op dat ik altijd naar hout, dennen en bosgeuren neig. Voor mij dus geen mierzoete dingen of zware tobacco/whisky toestanden.

Zijn er aanraders die je mij zou aanraden als ik voor die houtgeuren wil gaan? Want er is zodanig veel te koop op mijnbaard.nl.
Misschien kunnen de kenners aanraders/toppers doorgeven van verzorgingsproducten in het genre "HOUT/BOS/DENNE"?

Alvast bedankt :)
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
Als je heel even geduld hebt, dan kom je erachter. Sebas van mijnbaard.nl heeft vandaag een omvangrijk pakket de deur uitgedaan voor de Mega Lente Review hier op het forum en die handelt over de bosluchten. Het wordt omvangrijk en ik wil zoals gebruikelijk ieder product afzonderlijk grondig aan een test onderwerpen.

image.jpeg
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
De komende dagen ga ik stapsgewijs de Mega Lente Review, alhoewel @Baardforum Admin het Lentekriebels noemt, op het forum plaatsen.
Om @REF10554 de eer te geven zal ik het gaan doen onder de topic: Houtgeuren.
Mocht iemand een voorkeur voor Bos-balsem of Woud-walm hebben laat het dan weten.:D

Ik zal het gefaseerd doen, dus niet de hele voorraad in één keer, maar iedere dag een ander product. Zo kan ik ook de komende tijd steeds een nieuwe balsem toe gaan voegen.

Ik neem de baardbalsem-soorten onder de loep, aangezien die meer complex in elkaar steken, dan de baardoliën, wat voornamelijk een aantal gemengde oliesoorten met een geurtoevoeging zijn en geen hold verzorgen.

Bij de review van iedere balsem zal ik:
-de hold beoordelen. Light, medium of strong
-de geur omschrijven en of deze intact blijft na het aanbrengen of zich opdeelt in onder- en boventonen.
-de ingrediënten niet vermelden, maar aangeven of er 100% natuurlijke middelen gebruikt zijn of dat er chemische middelen zijn toegevoegd.
-de kleur van de balsem vermelden, indien dit van invloed kan zijn op de baardharen.
-vermelden of een balsem handmade is of fabrieksmatig geproduceerd is.
-een geheel persoonlike mening over het product geven, die natuurlijk kan afwijken van de smaak van ieder van de Baardforumleden.

We gaan van start voor een avontuurlijk ruikende en goed vorm gegeven lente! :cool:
 

ProfessorMelchior

Administrator
Staff
Oerbaard
En hou in gedachten:

Handmade? Yeah, dream on!
Slechts héél weinig zeer kleine producenten fabriceren hun olie, balsem en wax met de hand in een schuurtje of aan de keukentafel. Ga er voor het gemak maar vanuit, dat de blikjes, potjes en flesjes van de meer bekende merken in flinke fabrieken worden afgevuld, waarbij er nog wel eens gebruik gemaakt wordt van goedkopere en minder hoogwaardige ingrediënten.
Er staan geen hordes Amish in potten met bijenwas te roeren en er zijn geen Vikingen, die kruiden lopen te plukken.

Waar is mijn geurtje nou?
Vele en voornamelijk de meer bekende merken hebben last van het "geest-uit-de-fles-syndroom", oftewel in de verpakking geurt het product fantastisch, maar zogauw aangebracht is de geur voorgoed vervlogen. Ik maak hier tijdens de review dan ook melding van, mocht dit voorkomen. De balsem, die het betreft kan evengoed een goede keus voor aankoop zijn, maar men moet een geur toevoegen, als men dit wenst.

Glimmertje?
Sommige baardbalsem vervullen alleen een voedende en vormgevende functie en weer anderen werken tevens als polisher, die de baard een mooie glans geven en ook dit zal ik gaan vermelden.

Geurtje kleurtje?
De kleur van de diverse soorten balsems verschilt, wat ook invloed heeft op de baardharen. Een donker gele of oranje balsem kan de wit/grijze baard een roestkleurtje bezorgen en een balsem met een witmaker, zoals bv titaniumoxide kan de zwarte baard een flets uiterlijk geven. Waar van toepassing zal ik dit bij een product vermelden.

Zóóó, da's duur !!!
De prijsstelling van een product wordt bepaald door de producent en de leverancier en zegt niets over het gebruiksgemak of de kwaliteit. Goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn en de meest prijzige hoeft niet de beste te zijn.
Financiële middelen zijn voor ieder verschillend, dus wat de één makkelijk aan kan schaffen, daar moet een ander even over nadenken of het de moeite waard is. Met de aanschafprijzen ga ik me in het geheel niet bezig houden (zeker omdat alle producten gratis aan me ter beschikking zijn gesteld door www.mijnbaard.nl) en ik niet in iemands portemonneetje kan kijken.
Bedenk bij aanschaf van een product, dat de hoeveelheid per verpakking kan verschillen, wat een prijs beïnvloedt.

Maar......?
Mocht je een vraag over een beoordeelt product hebben, dan kun je die gewoon posten en hoef je natuurlijk niet te wachten tot de gehele Houtgeuren Review voltooid is. Het is een forum, geen boek.
 

LuckyBasterd

Volle Baard
Mijn allereerste geur die ik kocht was Mr Bear.. je hebt dan de woodland en wilderness..... de zachte .. lekker denne.. heerlijk fris... mhmm dat is toch nog steeds mijn favoriet.. heb al wat meer geprobeerd ook de Woody.. geuren zijn lekker.. Ook de niet bosgeuren zoals GBS Bayrum... maar toch.. mijn voorkeur is toch de zachte geur.. van het frisse bos.. niet te mossig en rokerig.. maar gewoon fris...
 

TheBeardClub

Stoppelbaard
Beste REF10554,

Lumberjack van ons is dan wellicht een heerlijke olie.

Deze olie is puur en puur hout. Er zit cederhout, grove den, sandelhout en spar in. Een ware oase van hout. Alsof je op een frisse ochtend door het bos loopt.

Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om bij ons je eigen baardolie te brouwen met de ingrediënten die jij wil ;)

Gr,
The Beard Club


lumberjack-oil-small-600x600.jpg
 
Banner image
Top